1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kino domowe

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez theversus, Grudzień 25, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. theversus

    theversus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    Witam,
    Od razu przepraszam jeśli taki temat już się pojawił.
    Otóż chciałbym w pełni dowiedzieć się jak przepuścić dźwięk przez kino domowe. Próbowałem już przez hdmi (in/out) obraz przechodził lecz dźwięku nie było. Jeśli to wina ustawień kina (aczkolwiek próbowałem już różnych ustawień i wydaje mi się że wszystko ustawione było właściwie) to będe próbował dalej. Proszę o pomoc. Posiadam również kabel Coaxial'ny
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
  4. Cirdan

    Cirdan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Doczu

    Doczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pinecity
    Nie bardzo wiem co tą przejściówką chciałes osiągnąć.
    Przecież dzwięk w DD i tak przez chincha nie pójdzie, a TOSLinka masz w konsoli.
    Pewnie że jest to jakieś wyjście jak komuś nie zalezy na dźwięku 5.1, ale to jest jeden z uroków konsoli więc nie warto zeń rezygnować.
    theversus - byłoby łatwiej coś doradzić, gdybyś podał jakie masz kino domowe, lub czy chociaż masz wejście TOSLink (czyli optyczne) w kinie. Jesli tak, to kupujesz kawałek światłowodu z wtyczkami i tą drogą podpinasz dźwięk.
    Jesli nie masz TOSLinka tylko Coaxialne, to pozostają Ci przejściówki TOSLink > Coaxial, lub podpięcie przez taką przejściówkę, jaką zaprezentował Cirdan, ale wówczas skazujesz się na tylko dźwięk stereo.
     
  6. Cirdan

    Cirdan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Zaobserwuj że tam jest wyjście optyczne :))
    Więc HDMI ciągne obraz do telewizora a tą przejśćiówką poprzez kabel optyczny dźwięk 5.1 do kina domowego
     
  7. theversus

    theversus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
  8. theversus

    theversus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    up.
     
  9. theversus

    theversus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    up.
     
  10. Philips71

    Philips71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupujesz wspomnianą wyżej przejściówkę XBOX 360 ADAPTER AUDIO KABEL - HDMI + DZWIĘK 5.1 (1364984331) - Aukcje internetowe Allegro podpinasz kabel optyczny (toslink) do przejściówki i do wejścia optical w twoim amplitunerze. HDMI z konsoli wpinasz bezpośrednio do TV.

    Phil
     
  11. Doczu

    Doczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pinecity
    Ale co to zmienia ? Konsola ma w standardzie wyjście TOSLink więc nie ma potrzeby stosowania żadnych przejściówek.
     
  12. Philips71

    Philips71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dopiero SLIM ma wyjście optyczne.

    Phil
     
  13. CaZa

    CaZa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    Można też zrobić tak jak ja: HDMI do TV a z TV do kina leci optyka, bez przejściówek. Pod warunkiem żę są wszystkie gniazda w TV
     
  14. theversus

    theversus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    @Doczu - sluszna uwaga, konsola w standardzie posiada wyjscie optyczne, a wtedy kupowania w/w przejściówki nie ma sensu...
     
  15. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Tylko SLIM posiada "wbudowane" wyjście optyczne. W starszych wersjach ciągnie się je z kabla a dokładniej z wtyczki AV (zdjęcie poniżej na którym wszystko widać gdyby ktoś się mocno upierał). Więc jeśli kolega ma starszego xboxa, podpina obraz przez HDMI to zakup takiej przejściówki jest w 100% KONIECZNY.

    [​IMG]
     
  16. theversus

    theversus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    'Kolega" ma SLIMA tak więc już wszystko wiem. Dziękuje wam za wszystkie odpowiedzi
     
  17. Philips71

    Philips71 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Owszem, o ile telewizor przepuszcza DTS. Mam Samsunga z serii B650 i tu robi się drobny problem ponieważ TV nie przepuszcza poprzez wyjście optyczne sygnału w DTSie. Dlatego w moim przypadku konieczne było podłączenie konsoli bezpośrednio do amplitunera. Druga sprawa - ale tu mogę się mylić - jeśli XBOX podłączony przez HDMI do ampli daje obraz ale nie dźwięk to czy audio puszczone z TV optykiem do ampli będzie w DTS? Wygląda, że DTS jest tylko w gnieździe optycznym.

    Phil
     
  18. theversus

    theversus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    Podłączyłem slimke bezpośrednio do ampli TOSlink-iem i hdmi z klocka to TV i wszystko pięknie śmiga. Jeszcze raz dziękuje za pomoc!
     
  19. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odświeżamy co 24 godziny!! Zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum