1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kino domowe

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez chudas94, Czerwiec 21, 2009.

  1. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Witam mam pytanie chciał bym kupić zestaw kina domowego (w tym temacie jestem zielony) VK 7820 PRESTIGE Wysoki model 5 Kolumn+Sub.Aktywny (666866545) - Aukcje internetowe Allegro

    I teraz tak żeby to wszystko podłączyć potrzebuje Amplitunery Stereo? np. taki: Amplituner HARMAN/KARDON HK3300 Piękny dźwięk ! (666502669) - Aukcje internetowe Allegro ?

    Jeśli tak to podłączenie tego wszystkiego będzie wyglądało tak:
    Głośniki > Amplituner > xbox360?
    Kolejne pytanie to jakim kablem bym musiał podłączyć ten Amplituner to x'a?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    no możesz do tv za pomocą HDMI i tv pod amplituner przez cincze stereo i bedzieszmial dzwiek z gryi z filmu;)
     
  4. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    To fajnie, teraz zostało mi zebrać jeszcze trochę kaski
     
  5. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
  6. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
  7. Wirahha

    Wirahha Banned

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wow !!! jezeli chcesz miec dzwiek 5.1 z x360 to jedynym mozliwym wyjsciem jest podlaczenie ampka z konsola poprzez kabel optyczny !!! .Pamietaj inaczej nie bedziesz mial 5.1 ...
     
  8. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    inaczej będzie sztuczne 5.1 zrobione ze stereo
    ale to parę odpowiedzi wyżej;)
     
  9. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    A opłaca się w ogóle kupić ten zestaw głośników, czy lepiej jakiś inny (żeby nie był droższy)?
     
  10. Wirahha

    Wirahha Banned

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jezeli ma byc to sprzet do gier to doradzil bym Ci logitech z550 czy jakos tak .Cena okolo 1tys z malym ampkiem A na dotatek ma atesty dts dd itp .Do gier za ta cene ... masakra .
     
  11. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    ten logitech z550 jest w cenie 1500 więc to ponad 500zł więcej. A teraz tak szczerze co w tych głośnikach jest nie tak??
     
  12. Wirahha

    Wirahha Banned

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  13. chudas94

    chudas94 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    srr że tak pytam ale jestem w tym temacie zielony, czy te głośniki co ja podałem to są bardzo głośne czy tylko tak sobie? (nie znam sie na tym co tam pisze)
     
  14. Wirahha

    Wirahha Banned

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja tez za bardzo sie nie znam.ale z tego co wiem to najwazniejsza jest moc rms .A ta ma tylko 88 w wiec lipa
     
  15. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ludzie,ludzie,ludzie :) od kiedy glosniki maja moc?????czy glosnik produkuje moc?????postwaisz glosnik w kacie i zaczyna on produkowac moc????

    po pierwsze glosnik POBIERA moc.te 88 watt to moc jaka moze ten glosnik przyjac bez przegrzania sie i bez ewentualnosci zespucia.
    po drugie "moc" glosnika (a raczej jego jakosc) mierzy sie w db (efektywnosc).
    (tak na marginesie:10 db roznicy pomiedzy glosnikami oznacza wzrost glosnosci o 100%).

    dobry glosnik ma miec dobra efektywnosc a nie duzo wattow na kartce.
    moc ktora glosik dostaje w wiekszosci przetwarzana jest na cieplo.tylko mala czesc idzie na dzwiek.dlatego wszelakie watty na ulotkach nalezy traktowac z przymruzeniem obu oczu.wazniejsze sa inne parametry
    dla fetyszystow wattow (a wiec ludzi ktorzy o akustyce nie maja zielonego pojecia i dla ktorych jedynym wyznaczkiem jakosci glsosnikow jest ilosc wattow) zostalo wymyslone pojecie PMPO (to jest noby moc,ktora glosnik moze przyjac w czasie paru milisekund).kazdy producent wyprzedzal sie w tej wartosci obnizajac czas.i tak glosniczki komputerowe mialy "moc" pmpo 1000 watt podczas gdy po ich rozebraniu mozna bylo zobaczyc,ze moc ktora mgly bez szkod przyjac wynosila 0,10 watt :)

    dlatego tez trzeba glosniki uslyszec na wlasne uszy a nie wierzyc bezgranicznie co producent pisze w ulotce lub jakis uzytkownik pod przysiega tu napisze.

    idz do sklepu i po prostu posluchaj.juz w sklepie mozna mniej wiecej wyczuc czy glosniki bede mi pasowaly czy nie.inaczej mozesz sie niezle przejechac :)
     
  16. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Dla ścisłości - PMPO to chwilowa moc szczytowa, która przyjmuje kosmiczne wartości, w zależności jaki producent ją podaje, a do rzeczywistej mocy RMS czy ciągłej głośników ma się jak piernik do wiatraka... :D


    A do zainteresowanych podpinaniem Xboxa (czy też czegokolwiek innego na HDMI) do amplitunerów - uprzedzam, że mało który (o ile wiem, tylko droższe, wyższe modele znanych producentów) obsługują 'pobieranie' sygnału audio z HDMI i zazwyczaj wymaga podpięcia (w celu uzyskania 5.1) dodatkowego optycznego kabla.


    I co do kolumn Voice Kraft - posiadam VK6300 plus amplituner Sony STR-de585 i nie mam na co narzekać. Zestaw wyszedł (2 lata temu) mniej niż 1000 zł, teraz można dostać jeszcze taniej. Jakość dźwięku jest zadowalająca, efekt przestrzenny po prawidłowym ustawieniu w menu amplitunera jest boski :) Wszelkie pseudo zestawy kina Logitecha i Creative się chowają :p
     
  17. ledzio

    ledzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bytom
    kolego jak chcesz miec dobry dźwięk to odradzam kupować głośniki z Seri VK jest to chińska podróbka za niewielkie pieniądze lepiej uzbieraj sobie na jakieś Altusy lub Blaupunkta naprawde dzwiek powala :D
     
  18. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Stosunek ceny do jakości jest bardzo wysoki :)
    Wiem, że VK to nie szczyt marzeń i jakości, ale póki co nie narzekam, jedynie mogę pomarudzić trochę na słaby wzmak w amplitunerze. Same głośniki na starej unitrze potrafią (pomimo firmy) zaskoczyć i założę się, że gdybyś nie widział co gra, tylko słyszał, to nie powiedział byś, że to VK.
    Kiedyś chciałem zmienić głośniki na inne, 'ciekawsze', ale niestety, dosyć ciężko dostać 210mm średnicy basówki, a jak są po 100 zł, to kupować 4 sztuki, plus jeszcze średnie i wysokie tony, to trochę po kieszeni by dało, to wolę się przekulać z tym co mam.
    Dla mnie - z samorobnym subwooferem na głośniku Blaupunkta GTW 1000 - zestaw jest wystarczający.
     
  19. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
  20. ledzio

    ledzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    bytom
    To się tylko ciesz ze ci dobrze graja ja kiedyś kupiłem z tej seri kolumny podłogowe i nie bylem z nich za bardzo zadowolony ale jak tobie dobrze graja to dobrze :D Ja mam glośniki altusy + Blaupunkta pod wzmacniaczem technicsa i jestem bardzo zadowolony wszystkie szyby graja w rytm muzyki :D
     
  21. senor

    senor Banned

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    TL
    Jak masz wybrac do 1tys. to wez sobie kino domowe firm tj. sony, lg, samsung...
    dla normalnego uzytku pod xboxa i ogladania filmow w domowym zaciszu oraz sluchania muzyki calkowicie wystarczy...
    nie bierz zadnych logitechow i innych takich... nie warto... odradzam, chyba, ze jedynie do gier pod kompa...
     
Wczytywanie...

Poleć forum