1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Klopot z Nat pomoc w zmianie ustawien

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez warone, Kwiecień 28, 2011.

  1. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Witam , szukam kogoś kto zna się na zmianach natu i mógł by mi pomoc , ostatnio zakupiłem router wszystko było ok , ale nagle coś się zresetowało i znów mam ten kłopot prosił bym o pomoc bo jest to dość drażniące
    Model routera :D-Link Dir-300
    Dostawca internetu : era
    Sposób podpięcia : Modem -router- PC - xbox po przez WIFI


    Jestem w tym zielony i mile widziane jakieś screeny lub coś podobnego co ułatwi zmianę ostawień z góry dziękuję i będę wdzięczny za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
  4. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
  5. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Nie ma chętnych pomoc mam screeny z opcjami tylko nie wiem co trzeba gdzie zmienić .
     
  6. chudi94

    chudi94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
    Wrzuć te ss to pewno ktoś pomoże :D
     
  7. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
  8. chudi94

    chudi94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
  9. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Tak mam to ale nigdy nie zmieniałem sam Natu jak w ogóle nie grzebałem w routerach i wole by ktoś kto się na tym zna mnie pokierować niż mam coś poprzestawiać i w ogóle netu nie mieć
     
  10. xmakoox

    xmakoox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mialem podobny problem z routerem linksys wystarczy odblokowac porty i po sprawie ;)

    konsola otrzymuje IP automatycznie wiec musisz przełączyć sie na ręczne ustawienia IP

    Na komputerze kliknij przycisk Start, wpisz cmd, a następnie naciśnij klawisz ENTER, otworzy ci sie okienko wpisz w lini polecenie : ipconfig potwierdzajac Enterem

    Znajdź posiadane połączenie sieciowe (na przykład „Połączenie lokalne” lub „Połączenie sieci bezprzewodowej”). Zapisz liczby wyświetlane dla następujących pozycji:

    Adres IPv4 (lub Adres IP)
    Maska podsieci
    Brama domyślna

    Stwórz unikalny adres IP konsoli i zapisz go. Najprostszym sposobem jest dodanie 10 do ostatniej liczby w adresie IP.Jeśli na przykład adres komputera to 192.168.0.1, jako unikalnego adresu IP konsoli użyj 192.168.0.11.


    teraz przejdz do ustawien IP konsoli

    ustawienia systemu -> ustawienia sieci -> połączenie bezprzewodowe -> skonfiguruj sieć -> ustawienia Ip i wybierz opcje ręczne.

    wprowadz IP, maske i brame, dns zostaw automatycznie, potwierdz wprowadzone zmiany


    otwórz w przegladarce konfiguracje routera następnie zakladke Advanced/Port Forwarding
    musisz dodac kilka portów ( kazdy dodany port musisz odfajkować)

    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)

    tutaj masz obrazek jak to mniej wiecej powinno wyglądać http://i56.tinypic.com/2my3zhd.png
    w polu traffic type zmieniasz typ portu na UDP TCP, moze byc również opcja Both albo tez mozesz zostawic to co jest standardowo i zapisujesz konfiguracje.

    następnie wyłącz router ( nie resetuj) włącz go odczekaj chwilke i przeprowadz na konsoli test polaczenia z live

    mam nadzieje ze pomogłem
     
  11. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Ok dzięki już dziś jest późno ale jutro wypróbuje , tylko ostatnie pytanie przed jutrzejszym kombinowaniem jest duza możliwość ze coś namieszam i w ogóle neta nie będę miał czy jeżeli sie nie uda to po prostu zostanie tak jak jest a w najgorszym wypadku wystarczy zresetować modem/router ? Bo teraz wolna jest wszędzie i nawet jak coś pójdzie nie tak nie dodzwonię się do ERY bo coś naprawili :/
     
  12. xmakoox

    xmakoox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    neta sobie nie zepsujesz, otworzysz tylko porty a to nie wiąże się z utrata połączenia. udać się uda a jak będziesz chciał standardowe ustawienia to zresetuj modem i po sprawie
     
  13. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Dzieki wielkie za pomoc oczywiscie dziekuje zostawiam jeszcze male pytanko , na obrazku odznaczyles 2 porty xbox z kodem

    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP) i domyślam się ze muszę dodać tak samo te 2 kolejne na które na obrazku nie było miejsca tak :)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)

    Tez dopisując Xbox + IP kod i zmiany TCP itd tak
     
  14. xmakoox

    xmakoox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    brakło mi miejsca :p , na moim routerze wygląda to troszeczkę inaczej wiec nie wklejałem swojego screena, pozostałe porty tez musisz dodać i możesz cieszyć sie Otwartym NAT :)
     
  15. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Dzieki wielkie jak już tego dokonam odezwę się i dam znać jak wyszło :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum