1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Klucz napędu - błędy.

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez druteron, Wrzesień 26, 2011.

  1. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Witam, chciałbym sobie sam zaktualizować iXtreme w mojej konsoli. Obecnie posiadam LT+. Klucz napędu dostałem, został on wyciągnięty z iXtreme 1.6. Jednak kiedy wczytuję klucz do JungleFlashera dostaję taki oto komunikat:
    [​IMG]
    Co mam zrobić w takim wypadku?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Mi również wyskakiwała ta informacja, jednak po flashu wszystko jest w porządku, więc możesz zignorować ten komunikat.
     
  5. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Czyli rozumiem, że klucz jest poprawny? Mam też drugie pytanie. Czy napęd mogę zflashować na każdej płycie głównej z obsługą SATA? Czytałem poradnik i nie wydaje mi się to trudną operacją. Pytam, ponieważ kiedy dokonam aktualizacji dasha, to stracę dotychczasową przeróbkę. Nie będę najpierw wgrywał oryginalnego firmware, z tego powodu, że posiadam bana na Live i nie robi mi to różnicy.

    Edit:Mogę wgrać najpierw najnowszy dash i potem flash na 1.92?
     
  6. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zależy od płyty, w więkoszości idzie gładko.
    Wgraj org fw bo jeśli masz poprzednie ix to możesz mieć błąd przy updatowaniu dasha
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    klucz poprawny na 99 procent...wyskakuje tak jak się ma stare ixtreme przeważnie...
     
  8. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Ok, dzięki za pomoc. Zabiorę się za to, jak tylko odbiorę komputer z naprawy.
     
  9. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Nie mozna wgrac klucza do 9504 / 0272

    Witam, mam spory problem, licze na pomoc
    Posiadam Xboxa Slim 4gb, w zeszłym roku wymienilem naped z 9504 na 74850c z wiadomych powodow, niestety 9504 sie pozbylem nie posiadam nawet oryginalnego FW, podczas aktualizacji wiadomo dostalem blad przez spoof do 74850.
    Dostalem od znajomego 0225 zablokowanego, z powodzeniem go odblokowalem (wiercenie), zczytalem klucz z 74850c i wgralem do napedu 16d4s org fw 9504, aktualizacja przeszla, naped odblokowalem ponownie niestety nie zczytalem fw tylko odrazu zaladowalem LT 1.92 0272 manual spoofing wpisalem klucz ktory wczesniej mialem z 74850c, naped zablokowalem, niestety po wlaczeniu Xboxa jest tylko Play DVD, naped ponownie odblokowalem i zczytalem fw okazalo sie ze nie ma klucza, probowalem wiele sposobow niestety nie moge wgrac zadnego klucza poprzez manual spoofing, sciaglem kilka oryginalnych fw z 9504 / 0272 juz z kluczem dalem manual spoofing na moj klucz, niestety po wgraniu i odczytaniu nadal widnial klucz z fw ktory sciaglem.
    Prosze o pomoc jak wpisac klucz do 9504 / 0272 nie posiadajac oryginalnego fw
    Zaznaczam ze stary liteon 74850c po aktualizacji dasha nadal dziala, oczywiscie offline :/
     
  10. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    kolego bardzo prosto wgrywasz 9504 jak już masz wgrany to dajesz prawym wirte key odczytujesz firmware przez read i masz firmware z twoim kluczem albo daj klucz i serial coś w tym stylu D714CG052808006KR to ci wyślę gotowca do wgrania daj co masz zgrane z tego 7
     
  11. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Naped mam pusty gdyż mam naped z innego Xboxa, próbowałem wgrać 9504 stock z moim kluczem dalem writekey przeszło stage 1 i stage 2 complete, i wgralem do napedu, ale po odczycie tego co wgralem nadal odczytuje fw bez klucza same 7777777777777 probowalem wgrac ten klucz do kazdego fw 9504 stock /lt 0272 nawet dump z innego 9504 JF po prostu nie chce zmienic mi klucza na moj.
    Tu jest caly dump z napedu 74850c ktory aktualnie dziala w Xboxie Free File Hosting, Online Storage &amp File Upload with FileServe
     
  12. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
  13. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Dzięki jesteś WIELKI proszę zdradź mi jak to zrobiłeś ?
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  15. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Niestety nie ma tego w tutorialu z JF inaczej bym nie pytal.
    Doszedłem do tego jak to zrobić, gdyby ktoś miał podobny problem wystarczy pobrać Lizard Toolbox i tam wczytać dowolne fw z 16d4s podać key.bin serial.bin i fw gotowe. ;) niestety JF na dzień dzisiejszy sobie z tym jeszcze nie radzi.
     
  16. artek-czorny

    artek-czorny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WITAM MAM TAKI PROBLEM. Mam napęd 9504 winbond zrobiłem już drilla za pomocą LIZARDA ale gdy chce zrobic Full Dump to muszę wyłączyc i włączyc napęd i w tedy pojawia się mój problem ponieważ pokazuje mi że chip jest zablokowany. wiec znów biorę odblokowuje chip i znów chce zrobic Full Dump i znów lizard każe wyłączyc naped i włączyc i gdy to zrobie napęd jest zablokowany miał ktoś taki problem???
     
  17. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Klucz napędu - błędy.

    Bad drill. Działa wogole ten napęd?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  19. artek-czorny

    artek-czorny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. artek-czorny

    artek-czorny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tzn nie chce wgrywać softu na chama po prostu jest odblokowany a po wyłączeniu zasilania i włączeniu znów jest zablokowany napęd
     
  21. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyli robiłeś na oko bo to jest wskaźnik jak najbardziej ale piny lepiej policzyć i wyrysować i zweryfikować z template każdy czip jest minimalnie inaczej ułożony lutowanie nie jest zawsze idealne.

    Masz możliwość skorzystania z np usbpro ? albo masz może dobry kontroler w komputerze?
     
Wczytywanie...

Poleć forum