1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kod błędu 0110 RROD???

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Megaton90, Styczeń 9, 2013.

  1. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    Witam
    dziś wróciłem z pracy załączyłem sobie Xboxa żeby pograć trochę nagle konsola załapała z wiechę. Wyłączyłem Ją włączyłem wszystko było ok pograłem trochę nagle znowu z wiecha. Znowu off-on i tu nagle już konsola nie odpowiedziała... 3 czerwone diody ujrzały się Moim oczom:( Odczytałem kod błędu wykazało 0110. Moje pytanie brzmi czego może to dotyczyć jak to naprawić jeśli się da oczywiście:( Pomocy nigdy nie miałem takich akcji a tu nagle taka niemiła niespodzianka:( Cały czas już teraz gdy włączam konsole świecą się 3 czerwone diody:( A tak chciałem sobie na spokojnie po pracy pograć dla relaksu:(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wojtek0011

    wojtek0011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Włącz konsolę i sprawdź jaka dioda świeci się na zasilaczu.
     
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  5. wojtek0011

    wojtek0011 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2012
    Posty:
    41
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  6. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    Dioda na zasilaczu świeci się na zielono normalnie jak się włączy Xboxa. Kurde jestem przybity tym faktem:(
     
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jeśli nie chcesz otwierać konsoli to owiń ją włączoną w gruby koc.Po przegrzaniu konsola wyłączy się sama z dwoma czerwonymi diodami.Aby one zniknęły wciśnij przycisk Power a następnie włącz ją ponownie.Tydzień powinna pochodzić. Ja już miałem ze siedem razy rroda i jak narazie koc za każdym razem pomógł i cały czas działa.U mnie jest ten sam kod błędu-0110. Jest to błąd pamięci.
     
  8. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    Akcja z kocem??? A nie dzieje się nic z innymi podzespołami? Nie chcę katować Mojej konsoli bo to nie o to chodzi w tym. Błąd pamięci a nie przechodzi to także na zimne luty pod GPU? Nie wiem czy nie wykonać Reballingu bo to jest kosztowny ale dobry zabieg
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    owijanie w koc to dobijanie konsoli podziala tydzień i znowu rod sie pojawi,jak chcesz koniecznie robic rebala to nie baw sie w takie rzeczy
     
  10. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    No myślę nad Reballingiem bo wydaje mi się to najbardziej sensowne rozwiązanie dla Mojej konsoli...
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    najbardziej sensowne to sprzedać jako uszkodzoną i kupić nową. Naprawisz to za pare miesięcy padnie znowu i pieniądze zamiast iść na nową konsole to przepadną
     
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A co Ci szkodzi spróbować akcji z kocem. Tak jak pisałem rrod-a miałem już z siedem razy i zawsze koc pomaga a konsola i tak na dobicie-Xenon,ale z jtag.Dzięki temu sposobowi pokończyłem już wszystkie najnowsze tytuły i konsola nadal działa. Nie mam zamiaru jej rozbierać ani robić reballingu,bo tak jak napisał Boby to nic nie da,bo awaria po jakimś czasie wróci i tylko utopię kasę. Jak konsola padnie to wtedy będę myślał nad Slimem z rgh a na razie cały czas hula i to już siódmy rok.
     
  13. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    A tą konsolkę obwinięta w koc to ile trzymasz włączoną? Bo nigdy takiego zabiegu nie robiłem... Normalnie obwinąć Ją w gruby koc całą włączyć będzie migał RROD 3 czerwone po czym po jakimś czasie zmieni się na 2 Czerwone i wtedy off-on i powinno działać?
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Około 15-20 minut, zresztą zobaczysz bo zmienią się diody na konsoli. Chodzi o krytyczne przegrzanie, tak aby konsola włączyła system obronny i się wyłączyła.
     
  15. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Dokładnie tak. Wszystko zależy od tego jaki koc zastosujesz. Ważne żeby był gruby. Ja dodatkowo konsolę w tym kocu zamykam w kanapie.Wiatrakami się nie przejmuj,bo będą furczeć jak szalone. Możesz je czymś zablokować. Ja się w to nie bawię. Po całej operacji uważaj by się nie poparzyć obudową.Mam kilku kumpli, którzy razem ze mną kiedyś kupili Xenony z jtagiem i mają ten sam błąd 0110. Poleciłem im tą metodę i jak na razie się sprawdza i konsole o dziwo nie chcą paść :) A jak padnie to wiem,że to tylko z naszej winy,ale inwestować w nią już się nie opłaca dlatego Tobie poleciłem tą metodę. Nie wiem tylko czy Ty masz Xenona-bez wyjścia hdmi a jeśli masz Falcona to też spróbuj. To nic nie kosztuje.
     
  16. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    Mam Falcona z Hdmi. A mam ja cala obwinac i zostawic tylko miejsce na wlacznik by widziec diody czy tylko po bokach i z tylu tam gdzie sa wiatraki?
     
  17. olej-xbox360

    olej-xbox360 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2012
    Posty:
    94
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja powiem tak jak zrobił mój kumpel użytkownik xboxforum.pl Varon.23 , też miał rrod 0110 dał gómki pod ram włączył konsole i wyskoczyły 3 rrod ale zostawił włączoną na20 min, wyłączył spowrotem włączył i do tej pory chodzi bez problemów , działa już od jakiś 5-6 miesięcy , więc jak chcesz to możesz sobie zobaczyć , tylko jak będziesz to robił to nie dowal za twardej gómki i nie dokręć za mocno do koszyka bo ci może ram pęknąc ( ale gómki można dać wyłącznie wtedy kiedy jest ram od dołu płyty głównej ). Tak domowym sposobem można zrobić , ja do niczego nie nakłaniam ale możesz sobie zrobić , sposób na pewno działa tylko trzeba wszystko dobrze zrobic :)
     
  18. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    A gdzie znajdę jakiś film instruktażowy jak zrobić to z tymi gumkami itp? Mam jeszcze pytanie co do tego koca mam cala konsolę obwinac i zostawic tylko miejsce na wlacznik by widziec diody czy tylko po bokach i z tylu tam gdzie sa wiatraki?
     
  19. olej-xbox360

    olej-xbox360 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2012
    Posty:
    94
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  20. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Może rzeczywiście lepiej zastosuj te gumki. Ja nie mam odwagi otwierać konsoli,bo później mogę jej nie złożyć dlatego stosuję trick z kocem, ale może Ty masz większe pojęcie i otworzysz konsolę lub ktoś Ci ją otworzy i zastosuje ten trick z gumkami. Skoro użytkownikowi Olej działa to czemu nie.
     
  21. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Odaj na serwis lub na czesci zanim to sie do niczego nie bedzie juz nadawac. Koce idz to jakby ja na smietnik wywalic pomysla youtube mowimy nie bo to nic nie daje nawet serwis tego nie naprawi juz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum