1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kod błędu 0110

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez djezzer93, Luty 7, 2010.

  1. djezzer93

    djezzer93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Niestety na mojej konsoli pojawił się wczoraj 3ROD, i konsola twierdzi, że jest to kod błędu 0110 czyli przegrzanie lub błąd pamięci. Nie wiem jakim cudem przegrzanie gdyż według sprzedającego konsola ma poprawione chłodzenie(co słychać) no i nie uruchamiałem jej przez parę ostatnich dni, a wcześniej było ok.
    Kiedy wymieniałem pastę termoporzewodzącą w konsoli zauważyłem, że na kostkach RAMU nie ma termopadów(konsola była już wcześniej otwierana przez poprzedniego właściciela). Czy właśnie z tego powodu mógł wystąpić kod błędu 0110? I czy w ogóle można konsole jakoś naprawić w domu bez pomocy serwisu (którego w Lublinie niestety nie ma)?
    Z góry dzięki za pomocne posty.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    Gumki (eraser mod) moze pomoc, nie zaszkodzi
     
  4. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Najlepszy do naprawy kod bledu, to tylko i wylacznie blad pamiec, zrob Eraser mod.
    Jesli zrobisz ta konsole na X-Clamp to zapewne jak sie wlaczy, to po paru minutach grania zawiesi sie i zobaczysz podczas gry bledy w wyswietlaniu grafiki. Po zrobieniu Podkladek (Eraser), bedzie docisk na ram i powinno dzialac wszystko, jedynie moze byc takie cos ze bedziesz musial Wlaczyc, wylaczyc, wlaczyc konsole bo za 1 razem sie nie odpali do menu.

    http://xboxforum.pl/sprzet-f27/blad-3rod-error-0102-naprawa-eraser-mod-fix-556.html
    Zrob wszystko jak w poradniku, nie rob grubszych podkladek.
     
  5. chezzy

    chezzy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mam podobny problem co !djezzer93, jednak wolałbym nie naprawiać konsoli na własną rękę. Do jakiego rodzaju specjalisty powinienem sie udać? I czy ktoś zna owego na terenie/w okolicach Kielc?
     
Wczytywanie...

Poleć forum