1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kod bledu 413 ..co to oznacza????

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez tomasz222, Kwiecień 12, 2009.

  1. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    kod bledu 413 lub 013.nie wiem jak odczytac diody..co to oznacza????

    witam..wczesniej w temacie pisalem co sie podzialo z moja konsolka..umiescilem nowy temat bo tam juz sie zrobil straszny bajzel i moge nie uzyskac dobrej odpowiedzi.....sprawdzilem kod bledu..jak to mi ktos napisal..ze gdy wywali mi 2 diody to zeby trzymac przycisk sync na konsoli i nasickac eject od napedu..tak tez zrobilem....

    najpierw pala sie normalnie 2 diody..jak nacisne kombinacje to pala sie 4 diody...potem naciskam to pali sie 1 dioda.... potem 3 diody i potem znow wraca na 2 diody...

    co oznacza taki kod...co z tym robic..dodam jeszcze ze tylko przy swieceniu sie 4 diod musze nacisnac kombinacje 2 razy zeby pzreskoczylo na 1 diode a w innych przypadkach za kazdym nacisnieciem kombinacji przeskakuje na inne diody ( ze nie wiem czy to oznacza jakies 0 czy inna cyfre) nie znam sie na tym.prosze o rady
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    0023 . Nastepnym razem czytaj poradniki do konca .
     
  4. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    napewno to jest 0023???????? ...a gdzie jest 1 z jednej swiecacej sie diody???? ...jest tak...... najpierw normalnie dwie diody..- zaczynam kombinacje ( sync+eject) pierwsze nacisniecie daje 4 diody. potem 4 diody.potem 1 dioda potem 3 diody i potem znow powrot do 2 diod..... mi to daje 0013 ( przegzany ram) ....ale pytam tu bo nie jestem pewien...a jesli zeczywiscie jest tak jak ty piszesz 023 to co to oznacza bo na tej stronce ten kod jest opisany jako nieznany :: Zobacz temat - Xbox360 Error Codes
     
  5. drakez

    drakez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ~Kraków
    to jest kombinacja 0013 po prostu jak drugi raz naciskasz to masz drugi raz 4 diody, a te 2 diody na końcu to się migają wolniej to oznacza po prostu 2 ROD
     
  6. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    dzieki..czyli dobrze wywnioskowalem ze kod jest 0013 ( przegzany ram) bardzo ale to bardzo prosze znawcow o porade...wywalac 150-200 zl za serwis czy sprzedac konsole na czesci i kupic nowego jaspera arcade 1.51 za 800zl....... czy w swojej konsoli wymienic plyte glowna na nowa...bopje sie ze jak raz odesle do serwisu to za pare tygodni znow sie pojawia 2 diody
     
  7. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja radze jaspera kupić jak masz kasę :D (jak chcesz możesz mi się do opusa dorzucić 50zł) :D
     
  8. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    kase mam na nowa konsole .....juz wlasnie patrze na allegro za nowa konsola..tylko szlag mnie trafia jak pomysle ze 7 miesiecy temu dalem za kosnole 1100 zl a teraz znow musze kupic nowa i caly tydzien robic na to..fck..jakos te swieta mnie nie ciesza;/
     
  9. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Zrob myk z gumkami . Powinno pomoc . Wydaje mi sie ze ten 0013 to pochodna od 0102 . Jak ci sie nudzi to sproboj , moze zacznie chodzic .
     
  10. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    moge cie prosic o jakis link do filmiku lub tematu gdzie jest opisany krok po kroku sposob wymiany gumek lub o co w tym chodzi............... paste wymienilem na najdrozsza jaka dostalem..zalman za 25zl... uszczelnilem tunel tasma izolacyjna.... i nic..sprawdzilem dokladnie wszystkie styki od uziemienia..konsola skrecona idealnie..i nic sie nie dzieje lepiej...prosze o pomoc z tymi gumkami bo nie znam sie na tym...wiem ze jak rozkrecilem konsole to na jednej czesci obudowy byly przyklejone 4 bardzo lepkie glutowate gumki ( byly wrecz wilgotne w dotyku ..taki glut)...ktore po nalozeniu pokrywy pokrywaly sie z 4 czarnymi kostkami na plycie glownej
     
  11. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
  12. drakez

    drakez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ~Kraków
    chyba chodzi o mniej więcej to
     
  13. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    zrobilem z gumkami ale nie nowymi..tylko te stare wyczyscilem spirytem i dokladnie je docisnolem tak aby pojrywaly cale powierzchnie..ale nic to nie dalo.po paru minutach grania znow czerwone diody.....przedtem juz sie nie wlaczala..teraz przynajmniej do menu znow moge wchodizc......a co najlepsze to 2 kumpli do mnei dzwonilo.i oboje dostali wczoraj rroda..oboje 3 diody.muaha ale zyeb.3 osoby z jednego osiedla rody w tym samym dniu..swieta swieta..yupi:)
     
  14. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Ale to ty fuchere zrobiles . To muszą byc twarde gumki , jeszcze pozniej skrecasz srobami plyte do metalowej obudowy . Wtedy jest siła .
     
  15. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    W dziale Poradików masz dokładnie opisane jak to zrobić.
     
  16. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    mam pytanie ...w tym filmiku co mi poslal na samej gorze tej strony...drakez facet na kosciach ramu rozsmarowuje paste i daje na to dwie lub 3 monety miedziane owiniete tasma???? slyszalem ze to lepszt patent niz gumki bo monety midziane lepiej odprowadza cieplo czy jakos tak..ze ogolnie lepiej sie to spisuje niz gumka do mazania..........prosze wszystkich o podslyanie wszystkich linkow i odnosnikow do tematwzawierajacych sposoby naprawiania konsoli z bledem 0013 ( 2 czerwone diody) doslownie wszystkie linki ktore maja jakis sens..jutro w drugi dzien swiat :):) pomodle sie heheh i zaczne ostatni raz walczyc o zycie mojego zboxa..jesli sie nie dua to idzie na czesci a jego miejsce w tygodniu zastapi jasper...ale chce walczyc o mojego piewrszego xsa:D..dzieki wszystkim i licze na pomoc..pzdr..narazie najbardziej optymistyczny jest chyba patent od drakez z monetami

    Ps.
    teraz uruchomilem konsole i co dziwnego.zauwazylem dziwne zachowanie dotyczace rozkrecania konsoli.powtarzajace sie 4 razy tak samo uklada palenia diod.....konsole rozkrecalem juz 8 razy;p.....pojawily sie 2 diody..rozkrecilem konsole i poruszalem dokladnie te 4 gumki i zaraz po tym konsola dziala na tyle ze po menu moglem chodzic..ale po wlaczeniu gry konsola sie wieszala i znow wyskakiwaly 2 diody..i potem juz wcale nie mogelm uruchomic nawet menu/..wiec znow rozkrecilem i znow gumki ruszalem i zaraz po tym znow konsola dzialala na tyle by po menu chodzic..i tak bylo 4 razy..dokladnie za kazdym razem tak samo....moze to ma jakis zwiazek z tym ze te gumki jednak maja cos do wszystkiego......jutro dam znac co i jak bo bede sie bawil w te monety.ponawiam tez prosbe o wszystkie linki.
     
  17. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  18. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
  19. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    taa pewnie.... może suszarką i kocami ?
     
  20. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    niedawno skonczylem ostatnia probe ratowania konsoli...zalozylem karton na polowe radiatora..uszczelnilem tunel tasma izolacyjna....z pamieci ram wywalilem 4 glutowate gumki i zalozylem na kazdy po 3 monety 5 groszowe owiniete w tasme izolacyjna..tak jak to na jednym filmiku bylo opisane...zkrecilem wszystko do kupy...zaraz po uruchomieniu pierwszym wywalilo 2 diody..wylaczylem odczekalem i wlaczylem konsole ..minelo juz jakies 30 minut i konsola dziala jak narazie....troszke glosniej chodzi ( to chyba przez karton.mozniej wydmuchuje pow.. z wiatraka blizej dysku......z obydwoch wiatrakow idzie cieple powietrze.... napisze pozniej co i jak..;p..
     
  21. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To nie przegrzanie tylko brak odpowiedzi z jednej prawdopodobnie kości pamieci.

    Złapała zimne luty bądź odprężenie płyty spowodowało mikropęknięcie pod pamięcią.

    Wszystkie awarie płyty XBOXA 360 to pęknięcia łutów. Diagnoza polega na zlokalizowaniu tego lutu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum