1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kod błędu E64. Pomocy !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez loozak4, Lipiec 23, 2013.

  1. loozak4

    loozak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, problem wygląda następująco. Wyjechałem na wakacje i konsole wziąłem ze sobą ( przed wyjazdem było wszystko okej, grałem normalnie ). Gdy już dotarłem zorientowałem się, że nie mam kabla componenta czy tam vga ( tego co się podłącza żeby był obraz i dzwięk :D ), więc znalazłem na miejscu kolesia co mi taki kabel sprzedał. Odpalam konsole, obraz jest ale tylko wywaliło logo xboxa a dalej już nie poszło. Włączyłem płyte i pada i wywaliło mi błąd E64. Próbowałem jeszcze pare razy i weszło mi menu normalnie, tylko jak włożyłem płyte to napęd jej wgl nie czytał. Dodam, że płyta główna konsoli to jasper i przeróbka LT 3.0. Czy wie ktoś może gdzie leży problem ? Od czego ten błąd mógł wyskoczyć ? Pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedź !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RevoCent

    RevoCent Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz
    Ja miałem taki błąd kiedyś też po przetransportowaniu Xboxa. Okazało się, że odłączył sie tam jakiś kabelek od napędu. Ten symbol błędu oznacza problem z napędem DVD czyli może być też ten kabelek :)
     
  4. loozak4

    loozak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko, że tu napęd się wysuwa tylko płyty nie czyta ;/.
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Bez rozebrania konoli się nie dowiesz
     
  6. Krycha1987

    Krycha1987 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    385
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Napęd jest połączony z płytą dwoma wiązkami, zasilanie i kabel transmisji danych(Serial-ATA) widocznie poluzował się kabel sata, jak już wspomniano musisz rozkręcić konsole, odczepić kable, przeczyścić styki i podłączyć.
     
  7. loozak4

    loozak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję bardzo za odpowiedź. Jeszcze chciałem dodać, że teraz konsola mi odpaliła dwa razy grę i później jak chciałem jeszcze raz odpalić to już nie dało rady. Czy to może być od lasera ?
     
  8. YokaPL

    YokaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A co pokazuje jak włozysz plyte pisze Odczytywanie i potem otworz naped czy nierozponany dysk i kod statusu ? I ile masz tą konsole ?
     
  9. loozak4

    loozak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn jak wkładam płytę to nawet napęd nie wydaje takich jakby dźwięków ( jakby jej wgl nie czytał ). Dwa razy mi normalnie oczytało a później to samo. Konsole mam z końca 2009 roku, nie było z nią nigdy żadnych problemów. Tylko po tej podróży się takie coś zrobiło.
     
  10. YokaPL

    YokaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Możliwe że albo to co koledzy piszą coś w środku się odczepiło albo laser ci siada tak jak mi :D jeśli nic sie nie odczepiło to albo kalibracja lasera co daje efekt na krotka metę (ja mam skalibrowany hehe) albo wymiana lasera.
     
  11. loozak4

    loozak4 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 25, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za odpowiedź, dziś albo jutro będę go rozkręcał więc może się dowiem co poszło. Pozdrawiam !
     
Wczytywanie...

Poleć forum