1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kod błędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dand3k, Maj 2, 2015.

  1. Dand3k

    Dand3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Cześć!

    Mam taki problem, otóż posiadam konto Gold i od zeszłego miesiąca mam problemik z pobraniem gier (Games With Gold) Gry do połowy kwietnia mogłem pobrać bez problemu. Potem próbując pobrać następna grę od połowy kwietnia do teraz (mafia II) Wyskakuje mi Kod Błędu 80150017 - Plik jest uszkodzony, niedostępny w Twoim regionie (Coś w tym stylu) Jak to naprawić? Do tej pory mogłem pobierać gry bezproblemowo.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Jaki masz region ustawiony ?
     
  4. Dand3k

    Dand3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Polska. Mieszkam w Anglii ale region cały czas Polska, próbowałem na prawie każdym i nie idzie pobrać. Co dziwne, bo problem występuje od połowy kwietnia, gdzie przedtem mogłem pobierać bez problemu :/
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ustaw region Anglia. Jesteś na złym regionie
     
  6. Dand3k

    Dand3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli jestem na złym regionie, dlaczego wcześniej mogłem pobierać?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ponieważ mogłeś gry / lub blokada na gry. Zmien region i nie marudz
     
  8. Dand3k

    Dand3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No niestety, dalej nie działa. " Przepraszamy, coś poszło nie tak. Ta funkcja nie jest dostępna dla Twojego regionu, plik jest uszkodzony, lub nie możemy rozpoznać formatu"
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak masz konto na uk adres ip na uk to problemu nie będzie.
     
  10. Dand3k

    Dand3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak napisałem wyżej - nie działa.
    Teraz sprawdziłem inną rzecz, spróbowałem pobrać jakieś demo i wszystko działa. Tylko gierki z Golda nie moge pobrać ;/
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdź czy twój adres IP jest na uk, czy dostawca nie przydziela czasem z innego kraju. Jesli z innego to nie pobierzesz obecnie nic
     
  12. Dand3k

    Dand3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Samo by się mogło zmienić?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdź swój adres ip.
     
  14. Dand3k

    Dand3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprawdzone, wszystko takie samo jak było na początku.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czyli co
     
  16. Dand3k

    Dand3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Adres IP i wszystkie inne ustawienia są takie same, dostawca przydziela z tego samego kraju.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To Zadzwon do Microsoft w poniedziałek. Według nich tak nie jest
     
  18. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    A migrujesz przez stronę? Czy może zmieniasz tylko region w konsoli?
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dobre pytanie hehe. Nie wpadł bym na to ze on nie zmienił regionu konta .
     
  20. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Od samego początku przyjmowalem ze nie zmienił regionu konta. Lecz nie wpadłem ze kombiniwal na konsoli zamiast w ustawieniach konta. Po postach jego widać ze bardziej obrażony ze chce mu się coś powiedzieć. On ma racje jemu działało i to jemu ktoś zepsuł :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum