1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kod przedpłaty na grę Fable III a blokada regionalna.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pawors, Grudzień 5, 2012.

  1. Pawors

    Pawors Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Witam. Od niedawna jestem użytkownikiem konsoli Xbox 360. Na allegro zakupiłem kod na grę Fable III. Pobrałem grę i wszystko działa ok. W zeszłym tygodniu kupiłem jeszcze jeden kod dla brata, który przebywa w Hiszpanii (chodziło mu o polską wersje językowa) i tu pojawiły się problemy. Przy 79% pobrania gry pojawia się komunikat że pliku nie można dalej pobierać. I tu pojawia sie moje pytanie czy kody przedpłaty też maja blokadę regionalną ? Sprzedawca na allegro zapewniał mnie, że nie ale wiadomo on tylko chciał sprzedać swój towar. Czy jest jakaś możliwość ominięcia tego czy jedynym rozwiązaniem jest przywiezienie konsoli do polski i pobranie gry z polskiego IP. Dodam tylko że brat ma konto na polskim XBOX Liv'e.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Jaki dysk? Jak ma konto na Polskę, to nie ma blokady. Jeśli ma konto na Polskę to Microsoft myśli że konsola znajduje się w Polsce, więc o blokadzie nie ma mowy. Strzelam że za mało miejsca na dysku. A jak nie to może problem z internetem?
     
  4. Pawors

    Pawors Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Dysk 250 GB na którym jest 180 GB wolnego miejsca wiec to nie w tym problem ale jeśli chodzi o internet to można sie nad tym zastanowić bo zdarza sie czasami ze się rozłączy ale po chwili połączy i pobiera dalej. Czy to ma znaczenie dla pobierania gry że nie jest pobrana za jednym razem? Czy Microsoft sprawdza po IP na terenie jakiego kraju znajduje sie konsola ?
     
  5. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Nie, jestem pewny że M$ nie sprawdza IP, a jeśli nawet wiedzą to i tak jeśli używamy polskiego konta, to mamy polskie przywileje. Nie, przerywanie nie będzie problemem, xbox nie jest tak głupi, żeby przerywać ściąganie przy przerwaniu internetu. Sam niestety nie mam pomysłu w czym problem.
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Ip jest sprawdzany przy blokadach regionalnych, ale tez jestem zdania ze nie probem w regionie bo nie pozwolilby na zakup. Byc moze uszkodzil sie w trakcie pobierania dodatek, wiec niech sam dodatek usunie w calosci i sprobuje pobrac jeszcze raz
     
  7. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    No ta, IP ale jeśli ściągniemy grę z np. blokadą na Amerykę i będziemy grać na koncie Amerykańskim to M$'a nie obchodzi że jesteśmy w Polsce. O to mi chodziło.
     
  8. Pawors

    Pawors Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Niestety nic nie pomaga. Ciągle przy 79 % wywala błąd. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co może być przyczyna ? Wydaje mi się ze jeżeli gra by miała jakąś blokadę to powinna na początku pokazać ze pobranie jest niemożliwe a nie przy 79%.
     
  9. kacperfcb

    kacperfcb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    59
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oss,Holandia
    Ja przedchwila kupilem na allegro kod na Crysis II , i mieszkam w Holandii i jak wpisywalem kod przez konsole pisalo, ze nie moge tego pobrac z mojego polozenia. I wtedy wszedlem na xbox.com i tam dodalem do kolejkii pobieranie i sie ciagnie :), juz 10 procent ..
     
  10. Pawors

    Pawors Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    To będzie trzeba tak spróbować. Zobaczymy. Jeśli możesz to napisz później czy udało się całą grę pobrać.
     
  11. kacperfcb

    kacperfcb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2012
    Posty:
    59
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oss,Holandia
    Nie udalo sie sorry ze taka reakcja szybka ., ale nie wiedzialem, ze jeszcze odpowiedziales... nadal problem , szkoda :(
     
  12. Pawors

    Pawors Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Chyba rozmawiamy o tym samym problemie w Twoim i moim poście:)
     
  13. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    Spróbujcie obaj przez VPN było o tym nie raz na forum przy okazji omijania blokad regionalnych.
     
Wczytywanie...

Poleć forum