1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kod Regionu płyty jest nieprawidłowy dla tej konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez FoX94, Wrzesień 18, 2011.

  1. FoX94

    FoX94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!

    Ostatnio kolega sprzedał mi GTA IV (oryginał) wkładając ją do napędu i odtworzeniu jej ukazał mi się komunikat ''kod Regionu płyty jest nieprawidłowy dla tej konsoli'' np. Tekken 6 działa bez problemów...
    Czy coś jest nie tak z grą czy z konsolą?

    Proszę o szybkie odpowiedzi! obydwie mają ''Pal'' na okładce jakby to pomogło...

    @edit

    Konsola nie przerabiana/nie banowana.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak widac ntsc jest gta

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    prawdobnie gra musiała być NTSC
     
  5. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @FoX94:
    Wygląda, że masz nie europejską konsolę.
    Skąd ją masz?
     
  6. FoX94

    FoX94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @t3rror

    Konsolkę mam z allegro rok produkcji to 5 listopad 2010...Tekken chociaż też jest wersji PAL to chodzi na konsolce...Da się jakoś sprawdzić to czy konsola jest NTSC/PAL?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Na pudelku konsoli pisze czy to wersja PAL czy tez NTSC, a inny sposob to wlasnie ten ktory zrobiles dales gre typowa w palu ktora nie ma region free i nie dziala wiec konsole masz najprawdopodobniej w NTSC
     
  8. FoX94

    FoX94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Da się coś z tym zrobić ?
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jak orginał to nie wymienić na wersja pal . jak pirat ściągnać wersje pal lub region free
     
  10. FoX94

    FoX94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @up

    Nie rozumiem twojego pierwszego zdania. :|

    W takim razie jeszcze jedno pytanie... Czy większość gier z 2011 to Free region ?(forza 4,GoW 3)gdzieś czytalem ,że najnowszy dash coś może na to poradzić,ale to raczej były plotki :<
     
  11. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    to że musisz ta gre sprzedać wymienić na taka wersje z twoim regionem. tej nie odapalisz u siebie o ile to jest orginal
     
  12. FoX94

    FoX94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    z ciekawości wziąłem książeczkę od Tekken'a na pierwszej stronie są słowa (laik inglisz) ''This game can only be played if your Xbox 360 is set to PAL-60.To set the display to PAL-60'' nie bardzo rozumiem ale chyba to jest ''tylko dla konsol PAL''

    @edit

    GTA iv zostało wyprodukowane w EU
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zawsze bedzie pisac PAL lub NTSC ale nie wszystkie gry sa strikte pod ten system, sa takie ktore beda dzialac na NTSC
    Na plycie GTA pisze PAL ?
     
  14. FoX94

    FoX94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak,pisze Pal
     
  15. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @FoX94:
    W książece jest informacja na temat odświeżania, nie jest to związane z regionem.
    Tekken 6, wbrew temu co masz napisane na opakowaniu jest tylko jako Region Free, jeżeli wersja GTA IV w wersji PAL, ci nie działa, to oznacza, że konsola jest NTSC.
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec masz konsole NTSC, jak nie wierzysz wez pudelko i na tylnej czesci pudelka w prawym dolnym rogu pisze jaka masz wersje konsoli
     
  17. FoX94

    FoX94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    będzie wtopa jak kupie grę w NTSC i nie odpali ;F A jeżeli będę kupował gry przez MarketPlace to będą działać poprawnie?
    @edit niestety nie posiadam pudełka :<
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Marketplace gry beda dzialac na kazdej konsoli
    I w sklepie to raczej nie kupisz gry NTSC
     
  19. FoX94

    FoX94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jakby mój kolega zainstalował ją na mój dysk (mamy slimy) to by działało ?
     
  20. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie
     
Wczytywanie...

Poleć forum