1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kod regionu

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Grzesieq, Kwiecień 20, 2008.

  1. Grzesieq

    Grzesieq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Zaktualizowalem konsole Xbox 360 zebym mogl odpalac gry z xbox. Niby wszystko ok ale jak wkladam plyte z gra z xbox to wyskakuje mi komunikat , ze mam niewlasciwy kod regionu. O co chodzi ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Kod regionu

    Gra jest z USA(ntsc) a konsola z Europy (pal) i nie ruszy . Proste
     
  4. Grzesieq

    Grzesieq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kod regionu

    mam kolo setki tytulow zaden nie chodzi ( na pewno nie wszystkie sa z USA )
     
  5. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Kod regionu

    No to może konsola jest NTSC a nie PAL! A gry kupujesz orginalne czy piraty ?
     
  6. Grzesieq

    Grzesieq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kod regionu

    przestawiam z pal 60 na pal 50 i caly czas to samo ; KOD REGIONU GRY NIE PASUJE DO KODU REGIONU KONSOLI X:5829,0 B 1884,0 . Za cholere nie moge skumac o co chodzi ( tytul gry jest rozpoznawany )
     
  7. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Kod regionu

    Wiesz co oznacza Pal i NTSC ?

    Pal - http://pl.wikipedia.org/wiki/PAL

    NTSC - http://pl.wikipedia.org/wiki/NTSC

    Teraz spojrz

    [​IMG]

    NIE PATRZ NA ZDJECIE TYLKO POPATRZ W RÓG I POWIEDZ JAKI NAPIS WIDZISZ

    A teraz spojrz

    [​IMG]

    CO WIDZISZ W ROGU ???

    WIDZISZ JAKIES ROZNICE ?

    Uzyj wyobrazni i powiedz nam czemu to nie chodzi .
     
  8. Grzesieq

    Grzesieq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kod regionu

    zgadza sie jestem kompletny laik , ale nie dzialaja mi gry zarowno pal jak i ntsc
     
  9. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Kod regionu

    Sprawdzales dokladnie jaki masz region gier ? A sprawdzales skad jest konsola ? Nieczyta ci wszystkich gier ( na X1 i X360 ?) , Jezeli juz czyta to tylko niektore z X1 ? Odpowiedz na te pytania i sie pomysli .

    Edit : chyba wiesz ze nie wszystkie gry z X1 chodza na x0 - dokladna lista znajduje sie tu - http://www.xbox.com/en-GB/games/backwardcompatibilitygameslist.htm
     
  10. Grzesieq

    Grzesieq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kod regionu

    konsola jest przerobiona , czyta wszystkie gry na XBOX360 , nieczyta zadnych gier z XBOX . Mam gry z tej listy =- wlasnie ich nie chce mi czytac konsola
     
  11. drvgrees

    drvgrees Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc, mam problem z Karaoke Revolution, wyskakuje mi blad, KOD REGIONU GRY NIE PASUJE DO KODU REGIONU KONSOLI, gra jest w PAL, kazda inna gra mi smiga jak nalezy, tylko z ta mam taki problem, probowalem takich opcji jak:
    1. Wyjmowalem dysk twardy
    2. Zmienialem jezyki w konsoli na wszytskie jakie sa mozliwe
    3. Podlaczalem do internetu jak i offline
    4. Czyscilem pamiec xboxa
    5. Odlaczalem wszystko z usb
    6. Restartowalem konsole, odlaczalem z pradu

    Moze mi ktos powiedziec jak ja mam ta gre uruchomic? Tylko prosze nie pisac jezeli ktos nie ma konkretnej odpowiedzi, Konsole kupilem na allegro z polski

    Pozdrawiam
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak region nie pasuje to nie pasuje
     
Wczytywanie...

Poleć forum