1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kod stanu 80004005 (problem z avatarem)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Qsh, Grudzień 31, 2010.

  1. Qsh

    Qsh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3city
    Witam, pojawił się mały problem. Przed migracją na polski live kupiłem sobie na UK live strój dla avatara którego nie ma u nas. Nie wiem czy to jest przyczyną problemu ale za każdym razem jak wchodzę do edytora avatara to mam taki komunikat: Wystąpił problem ze zmianą ubrań avatara. Kod stanu 80004005. Dodam że nie mogę zrobić też obrazka gracza z avatarem. Tzn mogę go sobie zrobić i ustawić ale jak loguje się na inne konto i patrzę na swój profil to widzę stary gamer pic z avatarem który zrobiłem przed migracją. Nie mogę teraz np założyć koszulki z limbo którą ostatnio odblokowałem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Maniaczek

    Maniaczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sam sobie odpowiedziałeś. Problem będzie się pojawiał przy każdej próbie założenia czegokolwiek co nie występuje na polskim rynku.
     
  4. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    To chyba nie dokonca tak. Sam mam podobny problem po migracji i prawde mowiac nie ma to chyba zwiazku z ubiorem awatara. Jak wejdziesz na strone xbox.pl to bedziesz mogl normalnie edytowac avatar i w dodatku przedmioty kupione do niego beda tam normalnie dostepne.
    W sumie mialem dzwonic do MS i pytac sie o co chodzi, ale jakos na razie zignorowalem problem. Podejzewam ze pewnie wystarczy zalozenie "nowego avatara" i ubranie go na nowo.

    Podobnie mialem np z odblokowanymi nagrodami avatara z Red Dead Redemption. Teoretycznie z poziomu konsoli nie moglem ich zalozyc (tak jak by ich nie bylo w naszym PL Live) ale przez strone WWW wszystkie byly dostepne.
    Jak ci sie chce sprawdz czy pomoze utworzenie avataru calkowicie od nowa, ewentualnie zadzwon do MS i zapytaj o co chodzi.
    Mmozesz sie potem podzielic informacja czy podzialalo, bo mnie aktualnie nie chce sie kombinowac :D
     
  5. Qsh

    Qsh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3city
    Już kiedyś próbowałem zrobić nowego avatara i nie zadziałało. Przeniosłem też moje ubranka z UK na pendriva i usunąłem z dysku - też to nic nie dało. Na xbox.pl nie ma moich rzeczy które kupiłem na UK live, za to są te które odblokowałem. Nadal mam problem ze zrobieniem gamer pica z avatarem ale to jakoś przeboleje. Dzięki za pomoc
     
  6. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    No to zostaje telefon do MS i zapytanie w czym problem. W koncu po ta jest ta infolinia.
     
  7. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Tak z ciekawosci zadzwonilem sobie do MS i opisalem im problem.
    Posprawdzali co mogli, i jako ze wszystko bylo "ok" sprawdza problem dokladniej i maja sie odezwac w ciagu 7 dni z jakims pomyslem jak rozwiazac problem.

    Jak masz wolne 5 minut to zadzwon do nich i opisz problem. Beda mieli kolejna osobe na liscie do sprawdzenia, moze im latwiej pojdzie.
     
  8. leszekcce

    leszekcce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam ten sam problem. A dodatkowo mam tak że np : po przejściu Lary dostałem ubranie ale jak wejdę w edycje Avatara to nie ma tego ubrania i wyświetla się że aby ono dię pojawiło to muszę ukończyć grę, i w innych grach mam to samo. Po za tym ja już miałem to na starym dashu i przed migracją. Na innych kontach które mam na konsoli problem nie występuje.
     
  9. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Zglos do MS, niech szukaja. Moze bedzie im latwiej jak beda mieli wiecej zgloszen. Na razie dzwonili do mnie kilka razy podajac pare pomyslow na rozwiazanie problemu ale nie pomoglo, szukaja dalej.

    ps. Masz jakies inne konta na tej konsoli? Dzieje sie tak tylko na jednym avatarze czy na wszystkich kontach?
     
  10. Qsh

    Qsh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3city
    I co, wiadomo już coś? U mnie nadal jest ten problem
     
  11. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Tak. Wiadomo.
    Nie wiedza czym problem jest spowodowany, nie wiedza jak go rozwiazac... bycmoze kiedys zniknie po jakiejs aktualizacji dashboardu. Byla juz jedna, nie pomoglo :)
     
  12. gamerek999

    gamerek999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    u mnie ten błąd sam się rozwiązał dziś z rana chyba Microsoft coś z tym zrobił :)
    Pozdrawiam.
     
  13. bulkA_

    bulkA_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mieszkowice
    Ha! A ja wiem co trzeba zrobić, ja wiem! (jeżeli problem występuje z nagrodami z gier - kurde, zachwyt opadł).
    Wystarczy, że wejdziecie w: Ustawienia konsoli -> Pamięć -> Elementy awatarów; i usuniecie nagrody z dysku. Wejdziecie w Edytor avatarów i viola, błędu nie powinno być, a nagrody pozostaną w kategoria "Nagrody".

    #Qsh sam posiadałem ubranka z UK, których nie ma na polskim XBL i co dziwne nie mam tego problemu co Ty. Błąd rzędu - 80004005 - pojawił się wtedy i tylko wtedy gdy odblokowałem nagrody dla avatara z arcadówek, których nie ma na polskim Livie - ale solucję do tego opisałem wyżej.
     
  14. xman

    xman Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dzieki bulka, było jak mowiles błąd dalej występował ale moglem juz zalożyć nagrody dla avatara :)
     
  15. Qsh

    Qsh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3city
    Hmm..

    A jakbym usunął ubranka z UK to by zniknęły?
     
Wczytywanie...

Poleć forum