1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kodeki

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez DevNull90, Lipiec 17, 2010.

  1. DevNull90

    DevNull90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wroo
    Witam!

    Wczoraj kupiłem sobie nową konsolę. Podpiąłem pod internet aby zaktualizować dasha i ściągnąć kodeki do filmów żeby odtwarzać .avi.
    Obejrzałem wczoraj filmik.

    Dzisiaj dałem konsolę do przerobienia napędu, wróciłem i konsola nie odtwarza filmów. Ponownie chce ściągnąć kodeki - nie podepnę jej pod xbl bo pewnie dostanę bana (nie instalowałem 1.1LT tylko 1.6.1 NS - tak chciałem).

    Idzie doinstalować jakoś kodeki offline? W ogóle dlaczego je "usunęło"?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    podpinaj i ściągaj kodeki narazie niedostaniesz bana bo nie ma fali banów.ale to dziwne ze ci nieodtwarz po przerobieniu .Może podmienili ci bebechy konsoli w serwisie i włożyli zbanowana płyte .Spróbuj
     
  4. DevNull90

    DevNull90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wroo
    Przerabiałem to u znajomego - robił to przy mnie, więc wymiana czegokolwiek odpada.
    Na pewno nie dostanę bana?
     
  5. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    możesz dostać a dlaczego nie chciałeś lt ja sobie pykam pare tygodni na lt i jest ok
     
  6. DevNull90

    DevNull90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wroo
    Nie chciałem LT bo nie gram przez neta. Od tego mam PS3.
     
  7. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja nie wiem co wy chcecie od tego LT. Dlaczego nie flaszujecie napedow LT jak nie gramcie przez neta? Przeciez niema zadnej roznicy jezeli chodzi o offline pomiedzy LT a 1.61 NS a przeciez ten drogi jest nowszy. Sam posiadam LT i nie gram przez neta.
    PS
    Co do twojego problemu to moze wpadla jakas nowa aktualizacja albo cos i dlatego nie odtwarza filmow. Niewiem czy po kazdej aktualizacji trzeba wgrywac kodeki od nowa bo nie uzywam ale to moja sugestia :)
    Pozdrawiam
     
  8. DevNull90

    DevNull90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wroo
    Kodeki wgrałem po aktualizacji wczoraj... Sam już nie wiem, chyba trzeba odpuścić.
     
  9. biperus

    biperus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Raccoon City
    Nie trzeba wgrywać kodeków po każdej aktualizacji. Wystarczy jak je raz pobierzesz
     
  10. DevNull90

    DevNull90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wroo
    No więc właśnie dlatego się zastanawiam dlaczego teraz na nowo chce je ściągać.
    Najpierw pobrałem aktualizację, później kodeki.
    Następnie dałem napęd do przeróbki - odłączyłem konsolę od neta aby nie dostać bana i nie idzie oglądać filmów.

    Jak duże jest prawdopodobieństwo, że dostanę bana jeśli podłącze konsolę do xbl tylko w momencie kiedy wyskoczy mi info że trzeba ściągnąć kodeki? Mam 1.6.1 NS.

    Profil na którym gram był przeze mnie używany jakieś 2 lata temu - nie grałem na nim na xbl - czasami się tylko podłączałem (na przerobionej konsoli), żeby pościągać tapety, themesy i inne pierdoły.
    Podczas tej dużej fali banów nie miałem konsoli, a ta którą mam teraz jest nowa, podłączona tylko wczoraj do xbl, dzisiaj przerobiona.


    ADD:
    Podłączyłem konsolę do xbl, chciałem ściągnąć te kodeki, ale film odtworzył się bez problemu. Odłączyłem szybko kabel, wyłączyłem i włączyłem konsolę - włączam film a tam znowu, że trzeba kodeki pobrać.
    Czyli wychodzi na to, że żeby oglądać cokolwiek ciągle trzeba być zalogowanym do xbl - bezsensu...
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sam tak miałem na 3 konsolach, za każdym razem będziesz musiał być na xbox live. trzeba było LT wgrać hehe:p
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ja wyjasnie skad ten syndrom ze niektore konsole wolaja o kodeki a na innych wystarczy pobrac je raz:
    Jesli masz na konsoli profil, na ktorym wczesniej sciagales kodeki na innej konsoli to bedzie ona chciala sciagac kodeki co podlaczenie do neta. Natomiast jesli masz profil utorzony (nie odzyskany) na tej konsoli to kodeki wystarczy sciagnac raz. Rozwiazanie? Zaloz nowy profil, sciagnoj kodeki jak bedziesz zalogowany na nim i potem jak bedziesz chcial obejzec film po prostu sie na niego zaloguj.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No popatrz, nie wpadłem na to. hhe
     
  14. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    No niby dobry patent, ale ja mam zainstalowane kodeki pod profilem utworzonym na innej konsoli i kodeki mi dzialaja offline - moze to chodzi o przedluzenie subskrypcji gold'a na danej konsoli i wtedy na swiezo pobrania nie odpalajac profilu pod inna konsola. - Konsola dostepne 3 profile Trial 30 dni.
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    na bank jest tak jak mowie bo kodeki sa traktowane jak gra arcade - nie uruchomisz pobranych na innej konsoli bez dostepu do live.
     
Wczytywanie...

Poleć forum