1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kolejna dawka pytań :/

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez j.kowara, Grudzień 26, 2011.

  1. j.kowara

    j.kowara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie ! ! !
    Ojejku,jak się cieszę!!Na gwiazdkę dostałem Xboxa360 slim 250 gb z kinectem+2 gry:p;)...No ale dobra,pierwszy dzień,gra na całego,połowę przeszedłem(Kinect Adventures),ale potem zaciekawiły mnie inne rzeczy typu:
    -ustawianie konsoli
    -zmiana języków
    -i tym podobne
    Aż trafiłem na zakładkę:
    -XboxLive
    :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
    Tam gdzie stoi moja konsola-to salon na dole(bo tam jest telewizor),ja mam pokój na górze (wraz z komputerem i ruterem),ale mniejsza z tym...Mam do komputera,sieć taką na kabel,a zaś na laptopa(siostry)na ruterze.I wszystko w porządku,Xbox wyszukuje mi te dwa "internety".Z tym że ten pod komputer jest z hasłem(którego nie pamiętam:(),a zaś ten z rutera nie jest zabezpieczony,i się z nim chce połaczyć,a tu coś piszę,"nie powiodło się"czy coś,ale jest to dłuższe:/.Co robić?A tu jeszcze moje pytanka:
    1.Co właśnie mam zrobić z tym problem zamieszczonym na górze?
    2.Czy gry pod Kinecta,też się instaluje?Bo ja wkładam płytę i od razu się uruchamia gra,i potem nigdzie nie jest zainstalowana,tylko w moim profilu,jest w "ostatnio grane"czy jakoś tak?Jak się instaluje gry?
    3.Czemu mój Xbox nie czyta Pendrive?Wkładam go do jednego z portów USB i nic.Co mam robić?
    Proszę o bardzo szybkie odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    1.Najlepiej dowiedzieć się jakie było hasło do routera lub zrestartować go do ustawień fabrycznych i ustawić wszystko tak jak należy.
    2.Gry pod Kinect też się instalują musisz w dashu użyć opcji informacji o grze i tam jest opcja instalacji płyty.
    3.Co chcesz zrobić z tym pendrivem? Masz tam filmy,muzyke? Czy chcesz go użyć w inny sposób? Sprawdź w ustawieniach konsoli dalej w pamięciach czy go tam wykrywa:)
     
  4. j.kowara

    j.kowara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1.Właśnie nie ma hasła na router...
    2.Mam rozumieć, że dash to, to okno startowe po uruchomieniu konsoli?Gdzie jest ta opcja informacji o grze?
    3.To znaczy na pendrive miałem muzykę i filmy,i chciałem je zgrać na Xboxa.
    Proszę o odpowiedzi.
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Dashboard to to główne okno startowe po uruchomieniu xboxa. Z tego co widzę to masz opcje że automatycznie ma włączać gre po włożeniu. Jak się włączy gra to musisz nacisnąć przycisk guid (Ten duży na środku z logiem X) i wybrać Interfejs główny konsoli, jak najedziesz na to okienko tam gdzie jest Uruchom.... to wybierasz chyba X na padzie jak się nie myle (na dole powinno być na którym, Informacje o grze) i tam masz zainstaluj gre.
    Jak podłączysz pod xboxa pendrive to tak nie zgrasz tego na dysk jedynie na z pendrive`a sobie obejrzeć/posłuchać możesz.
     
  6. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Dash to wersja pulpitu konsoli. Znajdziesz ją w ustawieniach q informacjach. Filmów nie zgrasz z pendrive'a na dysk. A router jeśli masz bez hasła to ma filtrację maców czyli musisz albo w ustawieniach routera 192.168.1.1 dodać mac konsoli albo szukaj na routerze guzika REG . Naciśnij go przed próbą połączenia się .

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  7. j.kowara

    j.kowara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale tego pendrive nie wykrywa mi normalnie jak płytyW co muszę wejść żeby go uruchomić na Xboxie???
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak masz np. muzyke. To wchodzisz w zakładke Muzyka i tam wybierasz że chcesz z pendrive i już :)
     
  9. Creeq

    Creeq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przykładzik :
    " ... multimedialne / urządzenia przenośne / ( i masz już ekran główny pendrive'a w xboxie )" . Chodzi o to ,że u mnie filmy działają tylko w formacie WMV,bo AVI , RMVB mi nie czyta. Z muzyką jest spokojnie , bo wiem,że mp3ki czyta . Nie wiem jak z WAV,ale też powinno działać ;)
     
  10. kondziu16

    kondziu16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    1. Próbowałeś znieść router i podłączyć po kablu?
    2. Tak możesz instalować wychodzisz z gry do dasha bierzesz pada klikasz "B" bodajże masz dasha z pada "Y" włączasz informacje o grze i masz instaluj.
    3. Xbox nie wyczyta jako pamięci masowej tylko wchodzisz w zakładke (zależnie od tego co chcesz) Filmy, Obrazy, Muzyka jak wejdziesz to tam mmasz do wyboru Dysk, Bieżąca płyta, Pamięć masowa wybierasz pamięć masowa i masz
     
  11. j.kowara

    j.kowara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki za odpowiedz.Ale nie było kabla dołączonego do zestawu(pod router):(:(
     
  12. michanow

    michanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a ten ruter to jest z wifi? bo jak tak to nie ma co się męczyć z kablami :D Slim w przeciwieństwie do starszych wersji xboxa wifi ma wbudowane.

    A jeżeli chodzi o kabel to dostaniesz w pierwszym lepszym sklepie komputerowym i nie jest on wcale drogi. za swój 15 metrowy kupiłem za ok 10 zł.
     
  13. j.kowara

    j.kowara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    re

    O rany, jaki jestem wkurzony...No nic, muszę znowu się trochę rozpisać,ale jak się chce dużo dobrych odpowiedzi, to trzeba dużo i dokładnie opisać swój problem.Ja mam właściwie dwa problemy :(:(.
    A więc :
    1. problem:to granie lub włączenie XboxLive.jak wsponiałem we wcześniejszym poście,router mam na górze, a konsola znajduje sie na dole.I próbuję się połączyć.To co robię:
    a)wchodzę w ustawianie systemu/ustawienia sieciowe.I wyskakują mi dwie sieci,TP-LINK i jeszcze jedna z hasłem(TP-LINK to internet z routera i on jest bez hasła)
    b)wchodzę w TP-LINK i wyskakują mi 4 punkty(skonfiguruj sieć,przetestuj połaczenie z XboxLive,sprawdź połączenie z PC,sprawdż Windows Media center).
    c)Ja wchodzę w "przetestuj połączenie z XboxLive"i na tym rysunku sa takie kropeczki ktore dochodzą tylko do napisu TP-LINK i potem wyskakuje napis;
    "połaczenie z siecią bezprzewodową nie jest możliwe,twoja konsola jest ustawiona na połączenie tylko z TP-LINK"
    2. problem:nie widzi mi nigdzie tego pendrive:(ani w ustawieniach systemu/pamięć.Ani w folderze z muzyką(na pendrive mam muzyke).
    Prosze o jak najszybsze odpowiedzi.Z góry wielki dzięki.:p
     
  14. j.kowara

    j.kowara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak poznać czy router jest z WiFi?
     
  15. michanow

    michanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ok, wydaje mi się że wina leży po stronie routera, mógłbyś podać mi jego pełną nazwę? Zobaczę co da się zrobić,
     
  16. j.kowara

    j.kowara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    TP-LINK
    TP-WR340G
    Compatible With Widows 7
    Proszę o szbkie odpowiedzi!!
     
  17. michanow

    michanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok, masz może gg? postaram ci się jakoś pomóc
     
  18. j.kowara

    j.kowara Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oczywiście,oto numer:D:
    40034217
     
Wczytywanie...

Poleć forum