1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kolejna źle nagrana płyta ;(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez misiek17, Czerwiec 3, 2010.

  1. misiek17

    misiek17 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Zmarnowałem już 3 płyty na nagrywaniu. Przedtem wszystko było ładnie aż do dziś. Otóż nagywam płyte imgburnem na predkości 2.4 na płycie Hp (nagrałem wcześniej alana waka i Split/ Second) i wszystko działa. Dziś chciałem nagrać mirrors edge i ciągle spada wskaźnik buffera, i wyskakują mi po tym jakieś błędy. Bardzo proszę o pomoc, bo nigdy nie miałem żadnych problemów z nagrywaniem a tu prosze. Jak ktoś zna inne programy do nagrywania to niech napisze oprócz cloned cd no i imgburna. Pozdrawiam!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bursztyn1964

    Bursztyn1964 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    Sprawdzałeś obraz Abgx .?
     
  4. mabik

    mabik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    zmień program na clonecd jest bardziej stabilny
     
  5. Dani12

    Dani12 Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zmień typ na DVD ROM tam w zakładce i daj change
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie zmieniaj ani programu ,ani nagrywarki - tylko zmień płyty !!!

    pamiętaj w czasie nagrywania nie baw się komputerem ,nie ściągaj nic z neta ,
    żadne GG ,******** itp.
    najlepiej odłącz się od sieci i wyłącz antywirusa i firewalla bo może w tym czasie włączają skanowanie i obciążają ci kompa i dysk z którego są pobierane dane do nagrania płyty

    włącz nagrywanie i idź na lody jak wrócisz - będzie ok
     
  7. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak jak kolega wyżej pisze : zmień na clonecd . Lub na Xbox Backup Creator . Są o wiele lepsze i bardziej niezawodne od imgburn-a . No istaraj się "nie bawić" na kompie podczas nagrywania .
     
  8. rethoN

    rethoN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jakie używasz płyty?
     
  9. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A może nagrywarka pada ?

    up: nie ma znaczenia jakie płyty , gra powinna się nagrać tym bardziej że jak pisze próbował z 3 płytami
     
  10. szembor

    szembor Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
    Dokładnie tak, niczym się nie baw jak nagrywasz. dlatego spada poziom buffer - jak najmniej odpalonych programów + imgburn - włączasz nagrywanie i nie ruszasz mychą przy kompie.
     
  11. sebol12

    sebol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Planeta Ziemia
    Najprawdopodobniej to nie jest wina programu ani płyt. Przyczyny należy szukać w nagrywarce. Albo masz brudny laser albo też się rozkalibrował, przez co nagrywarka ma problem z wypalaniem dvd dl. Możesz się przekonać o tym zgrywając wypaloną grę do obrazu iso przez img burn.
     
  12. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    zmień bufor w i/o na 128 powinno pomóc i polecam omegi płyty hp to straszny szajs
     
Wczytywanie...

Poleć forum