1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kolejne banowanie konsol Xbox 360

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez PioSza, Październik 17, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. PioSza

    PioSza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Microsoft zabrał się ostro za porządki w serwisie Xbox Live. Rozpoczęła się właśnie kolejna akcja banowania konsol użytkownikom pirackich kopii gier.

    Niedawno pisaliśmy o banowaniu konsol użytkownikom, którzy przed premierą grali w Halo 3: ODST. Microsoft nie zatrzymał się jednak na tym i rozpoczął kolejną operację banowania, tym razem związaną z wyciekiem gier Forza Motorsport 3 oraz Borderlands. Każdy złapany na graniu przed premierą w piracką wersję ww. tytułów może spodziewać się zablokowania konsoli.

    [​IMG]
    Jak zwykle operacją policyjną dowodzi Stephen Toulouse. Jak zapewnia osoby, które nabyły grę przed premierą z legalnych źródeł mogą spać spokojnie. Nie martwicie się, każdy kto kupił legalnie grę przed oficjalną premierą jest bezpieczny. Na wszelki wypadek zachowajcie jednak dowód zakupu. My atakujemy tych, którzy grają na nielegalnych kopiach gry.

    Zewsząd dochodzą głosy, że tym razem banowanie przybrało inną formę. Zamiast zablokowania konsoli atakowane jest konto w serwisie Xbox Live. Blokowani użytkownicy donoszą, że po stworzeniu nowego konta mogli grać dalej w sieci. Czyżby następowała zmiana polityki Microsoftu w tej sprawie? Możliwe, że wreszcie firma zacznie blokować zarówno konta, jak i same konsole.

    Źródło: http://www.gram.pl/news_8gPeG,e7_Kolejne_banowanie_konsol_Xbox_360.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Graczdari

    Graczdari Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pic na wodę. Blokowanie konsol byłoby nie zgodne z prawem. Już widzę te masę banów. Patrze po GamerTagach i ludzie już na żywca jadą w FM3 i jakoś Bana jak nie było tak nie ma. A są na widelcu :)
     
  4. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Lepiej zeby blokowali konta, a nie banowali konsole - ktos kto wykupi Gold'a na rok musi sie zdenerwowac, a ban konsoli wydaje mi sie ze jest troche przesada.
     
  5. Graczdari

    Graczdari Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie jest przesadą. Jest niestety koniecznością. MS musi pokazać że walczy z piractwem. Inna sprawa, że banowanie wszystkich jest nie opłacalne. Bo to potencjalni klienci ma abonament.

    Wielu chciałby darmowego LIVE...ale wtedy MS nie miałby żadnych oporów banować wszystkich :)
     
  6. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Hmm trzeba by bylo zrobic jakies statystyki, bo mi sie wydaje ze banowani sa ludzie ktorzy czesto graja na Live i maja dluzsze konta Gold np maniacy ktorzy kupia nowa konsole zeby grac OnLive ;).
     
  7. wisien

    wisien Banned

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    bana nie ma, email zaden nie przyszedl

    nawet jakbym dosal to bardzo latwo go sciagnac, wystarczy zmienic dane w eepromie :whistle:
     
  8. Acid Taste 303

    Acid Taste 303 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsoli banowac niebeda bo zbanowana konsola oznacza utrate klijenta wiec jak by to zrobili to stracili by sporo kasy i oni dobrze otym wiedza
    pewnie wymysla cos innego ale konsoli banowac niebeda
     
  9. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jak nie będą banować konsol? Przecież to konsola jest banowana, a nie konto... Zawsze tak było. Chyba, że czegoś nie rozumiem z tego newsa.. Sorry jestem po 3 godzinach programowania obiektowego i mam siano w głowie >.>
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    W newsa chodzi o całkowite zablokowanie konsoli ;) Czyli tak jakby "bum" i nie działa :)
     
  11. mati0090

    mati0090 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    B-c
    2 sprawy geniuszu...
    Po 1 gratuluje zagrania w FM3 i podłączenia do sieci.
    Po 2 w eeprom jest kod xbox live, fakt. Żeby połączyć się z live ten kod musi być poprawny i ktoś musi Ci go udostępnić ze swojej konsoli. Mało tego, żeby ten kod wydobyć/zmienić konsola musi być wyprodukowana przed 2007 i nie posiadać HDMI oraz nie może być uaktualniana. Powodzenia ;)
     
  12. KonBoss

    KonBoss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WaWa
    Zgadzam się :rolleyes: musi mieć starszy KARNET
     
  13. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  14. wisien

    wisien Banned

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nikt z was nie ma racji ! to calkiem inny sposob niz wa sie wydaje, znajomy to umi i przekazal mi ta wiedze
     
  15. YesOrNo

    YesOrNo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gold Cobra(2010)
    Jak nie dostać bana!!!

    Jest sposób na to aby sprawdzić czy gra działa,a jednocześnie nie zostawić śladu w konsoli w postaci uruchomionej gry(przykład Borderlands czy Forza 3).Pierwsze co trzeba zrobić to wrzucić daną gre do napędu.Gdy napęd się zamknie(Czyli tacka całkiem się schowa) ODRAZU WYŁĄCZAMY naszego Xboxa.Czekamy 2 sekundy i spowrotem go włączamy.Czekamy aż konsola się uruchomi.Teraz powinno pokazać się nam coś takiego:


    [​IMG]

    Tu akurat na przykładzie Brutal Legend.

    Edit:Sprawdzałem czy zostanie jakiś ślad na Dysku/karcie pamięci(Oczywiście żadnego śladu nie ma)

    Edit 2:Może i sposób znany ale nie wszyscy o tym wiedzą
     
  16. Galagher

    Galagher Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    wystarczy wyłączyc auto-uruchamianie gry z napędu :p nie trzeba wyłączać konsoli :)
     
  17. scorpionx

    scorpionx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Hmm, po co sprawdzać w taki sposób czy gra działa, skoro nie mamy w nią zamiar grać przed premierą??

    A tak ogólnie, to nawet to, że w menu wyświetla się obrazek czy tytuł gry nie musi oznaczać, że gra działa :)
     
  18. YesOrNo

    YesOrNo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gold Cobra(2010)
    Jeśli pojawi się obrazek danej gry,będzie ona działać NA PEWNO


    Galagher

    Też racja;)
     
  19. scorpionx

    scorpionx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Hmm, nie zgodzę się ;) Mam płytkę z Falloutem 3, obrazek po włożeniu płytki normalnie mi się wyświetla. Niestety po uruchomieniu gry, konsola trochę myśli i wyrzuca błąd "wyczyść płytkę szmatką" - więc jak dla mnie obrazek w menu nie jest dla mnie żadnym dowodem na poprawne działanie gry.

    PS. Gra należy do mojego kumpla i u niego tak samo nie chce gra ruszyć ^^
     
  20. YesOrNo

    YesOrNo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gold Cobra(2010)
    Źle nagrana/wypalona płyta.Mi taki błąd wyskoczył jak 1 raz próbowałem nagrać gre;)
     
  21. scorpionx

    scorpionx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Właśnie o tym mówię :p Czyli z tego jasno wynika, że obrazek w menu nie świadczy o tym, że gra na 100% działa :D
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum