1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kolejność wykonywania czynności LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fafusnyy, Styczeń 3, 2012.

  1. fafusnyy

    fafusnyy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Mam wątpliwości co do kolejności co mam robić przy robieniu LT 3.0 i nagrywaniu gier.

    Czy to ma wyglądać tak ?

    1. aktualizacja dasha
    2. wgranie lt 3.0
    3. przepuszczenie obrazu przez nowego abgx
    4. nagranie zwykłą nagrywarką

    I tyle ? Czy po tak zrobionym procesie zadziała np. Skyrim albo nowy asasin?

    Jak są jeszcze czynności które pominąłem to proszę o podpowiedź, jeszcze za czasów LT 1.6 łapałem mniej więcej co i jak, a teraz sie już pogubiłem, dodam, że przeczesałem te tematy o abg i lt 3.0 ale dalej nie potrafie sobie odpowiedziec na to pytanie

    pozdrawiam

    @ zapomniałem dodać. GRAM OFFLINE, TYLKO :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. doland0

    doland0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łodz
    Także dołączam się do pytania. Z tym że ja zamierzam grać przez neta na oryginałach i nie wiem czy to ma jakiś wpływ na kolejność . Z góry dziękuje:).
     
  4. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Że tak powiem, nigdy nie wiadomo. Myślę że najbezpieczniej będzie OFW>dash>LT 3.0>ABGX>ihas
     
  5. doland0

    doland0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łodz
    a to OFW to co to jest ? :)
     
  6. fafusnyy

    fafusnyy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    oryginalny firmware napędu.
    Jeszcze jedno. O IHAS mogę pomarzyć, nie ma szans żebym wyrzucił na to pieniądze. Jaki będzie efekt nagrania zwykłą nagrywarką na Verbatima ?
     
  7. doland0

    doland0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łodz
    Dzięki:). Z tego co wiem to mogą być problemy z wgrywaniem gier na dysk.
     
  8. fafusnyy

    fafusnyy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tez cos czytalem ale też czytałem że niektórym działa. I zastanawiam się czy ABGX jakoś wpływa na % działalności gier.
     
  9. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie zainstalujesz gry na dysku (znaczy się zainstalujesz ale po parunastu minutach gry następuje zwiecha). Wyłącznie gra z płyty.
     
  10. bartas432

    bartas432 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wronki
    Jest poradnik na forum warto przeczytać.
     
  11. fafusnyy

    fafusnyy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy to jest potwierdzone w 100%, że nie ma szans na granie z HDD bez IHAS?

    @EDIT

    ATAPI iHAS124 B ATA Device

    nada się ?
     
  12. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    Większość ludzi ma z tym problem lepiej zaopatrzyć się w ihasa niz marnowac płyty i lamentowac ze nie chodzi. Koszt nie duży 100 zł a świety spokój
     
  13. fafusnyy

    fafusnyy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No dobrze ale pytam się czy "ATAPI iHAS124 B ATA Device" się nada ?

    @ w menedżerze urządzeń takie coś mi się wyświetla więc chyba nie musze niczego dokupywać.
    Proszę o odpowiedź.
     
  14. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
    ja mam takie pytanie co do tego ihas-a bedą działac esperanzy na nim czy tylko verby??
     
  15. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Wychodzi na to że tak :D Musisz dograć firmware do napędu "burner max"
     
  16. doland0

    doland0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łodz
    Mam jeszcze pytanie co do OFW. Posiadam napęd Lite on 74850c i nie wiem który powinienem wgrać czy ten z "LiteOn_Post_13141" czy z "LiteOn_Pre_13141" a jeśli z tego drugiego to jak sprawdzić który plik pasuje do mojego napędu?
     
  17. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Powiem szczerze, nie szukałem ale powinno to być napisane na nadruku napędu. Pre i post tu chodzi o dash który cofa przeróbkę (13146). Jeśli aktualizowałeś dashboard do tego co usunął przeróbkę to używasz post, w przeciwnym wypadku folderu pre
     
  18. doland0

    doland0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łodz
    Dash'a mam 13599 więc sprawa jasna :).
     
  19. fafusnyy

    fafusnyy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze jedno pytanie. Czy jak wgram sobie to burner max to gwarancja przepada tak ?
     
  20. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    http://xboxforum.pl/firmware-napedo...-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-98709.html Warto przeczytać. Dowiesz się czy trzeba wybrać post czy pre czy inne wygibasy...

    Nie jestem pewien ale raczej za modyfikowanie sprzętu tracimy gwarancję (nie jestem pewien, tak mi się wydaje na chłopski rozum). Robimy to na własne ryzyko. Jakoś ciężko coś zepsuć bo wgrywanie jest dość proste, wystarczy przeczytać poradnik. A taka nagrywarka nie kosztuje 100 zł, można ją dostać za 70 zł :)
     
  21. fafusnyy

    fafusnyy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy wgranie burner max wpływa na odczyt i zapis innych, normalnych płyt?
     
Wczytywanie...

Poleć forum