1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kolejny świeżak, kolejne problemy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez simoneko, Styczeń 16, 2012.

  1. simoneko

    simoneko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć, od razu nadmieniam, że jestem kompletnie zielony, więc prosiłbym nie mówić skrótami i terminami, bo po prostu nie zrozumiem ;P Do rzeczy: do chwili wyjścia gier xdg3 nie wiedziałem, że w ogóle jest takie coś jak abgx360, zawsze uśywałem wave patchera, patchowałem do odpowiedniego wava, problem rozwiązany, gra działa. Również spaczowałem tak Fable 3, nie wiedząc nic, że ta gra niby ma to zabezpieczenie AP 25, a jednak chodziła mi normalnie. Potem wyszły gry z xdg3, dowiedziałem się, że muszę mieć nowy soft, wgrałem, spróbowałem wypalić grę - nie działa. Zakupiłem teraz nagrywarkę LITEON iHAS124-19 B, nagrałem grę - to samo, czarny ekran... Z ciekawości włożyłem Fable 3 do konsoli, zaskoczenie, również nie działa, a przed wgraniem softa działało. Przekopałem się już przez MASĘ poradników, robiłem wszystko co sie dało, bez skutku. Zmarnowałem już nie wiem ile płyt i nerwów. Bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    A więc tak :
    1. masz przerobiony napęd IHAS ??(PC)
    2. każdą gre z xgd2 typu FABLE III musisz spatchować nowym abgx
     
  4. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    1. Jaką masz przeróbkę ?
    2. Przez jaką wersję abgx360 przepuszczasz gry ?
    3. Na jaką płytę nagrywasz gry i z jaką prędkością ?
     
  5. simoneko

    simoneko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mlodzik13:
    1. kupiłem z tej aukcji LITEON x24 iHAS124-19 B iHAS 124 +NERO XBOX360 MOD (2039348207) - Allegro.pl - Wi
    napisane, że wszystko jest już zrobione, żeby można było nagrywać
    2. tak jak mówie, kiedys patchowałem tylko wavepatcherem i działało na starym sofcie, teraz ****. i jeszcze chciałem przpeuścić przez abgx call of duty: black ops, oto co wyszło: http://img718.imageshack.us/img718/9267/123pze.jpg
    przepuszczałem kilka rayz, cały czas to występuje, przy nagraniu efekt ten sam - czarny ekran


    kamiqix:
    1. jeżeli chodzi o soft to 2.0
    2. wersja 1.0.6
    3. oczywiście verbatim, 2.4x
     
  6. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Gry, które posiadają XGD3 nie mogą być przepuszczane przez abgx 1.0.6, ponieważ on do tych gier dogrywa ' Topologię ' która uniemożliwia granie na LT+2.0
    Jeżeli jesteś posiadaczem LT+2.0 to gry posiadające XGD3 musisz skanować starszym abgx'em :)
    Gry, które zostały już przeskanowane wersją: 1.0.6 musisz pobrać od nowa :/ Chyba że masz kopię spakowaną w WinRar'ze :)
     
  7. simoneko

    simoneko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O proszę :eek: W takim razie jaka to może być wersja? I jak to jest z tymi grami AP 25? mimo, że przepuszczam przez abgx i wszystko jest dobrze, to jednak obraz czarny i koniec.
     
  8. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Najlepsza wersja abgx'a do LT+2.0 to v1.0.5... Z tymi grami AP25 to też nie wiem do końca co jest grane... :|
     
  9. simoneko

    simoneko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to teraz mam bardzo ciekawy problem, bo w jaki sposób bym jaka grę nie paczował 1.0.5 to pojawia się coś takiego: http://img856.imageshack.us/img856/6367/123rdr.jpg a w identyczny sposób jeszcze raz zainstalowałem po tym 1.0.6 i wszystko gra...
     
  10. radzi23

    radzi23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem. Możesz napisać jak powinien abgx 1.0.5 skonfigurowany w tej sytuacji?
     
  11. edward24

    edward24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @ simoneko

    Najlepszym rozwiązaniem będzie wrzucenie LT3.0, wtedy używasz nowego abgx'a i nie ma problemu.
     
  12. simoneko

    simoneko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Troche nie bardzo mi to pasuje, bo niedawno zaktualizowalem do 2.0 ;p no ale jak mus to mus... Ale z tego co widzialem, to i z lt 3.0 tez maja ludzie problemy z tym xdg3, na pewno to pomoze? Tak jak mowie, nie chce znowu kasy wydawac na cos, co ma nie dzialac.
     
  13. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie mają problemów tylko nie doczytają jak to trzeba nagrywać póżniej i co trzeba zrobić przed nagrywaniem z grą .z ap25 to musisz nie mieć cichej z live lub dasha 14xxx i dobrze dograć patche do danego dasha i lt bo tak ci to nie pójdzie, czarny ekran to żle dograne patche lub nie właściwe
     
  14. simoneko

    simoneko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To mowisz, ze lt 3.0 pomoze?
    Gdzie moge sprawdzic wersje dasha?
     
  15. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    pomoże napewno ,ustawienia dane o konsoli i w tym monicie co się pokaże litera d :)
     
  16. radzi23

    radzi23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja nagrywałem gry img burnem (sport kinect sezon two, pes 2012, dance control 2) i wszystko pięknie działa. Natomiast dziś nagrałem battlefielda 3 i komunikat "nie można odczytać płyty". Z tego co doczytałem (świeżak jestem) to przez nowe zabezpieczenie XGD3. I pytanie (o ile dobrze doczytałem) to taką grę trzeba odpowiednio spatchować abgx360. Mam LT +2.0 (dashoborda nie sprawdze bo jestem w pracy).
     
  17. simoneko

    simoneko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W takim razie mam dasha 2.0.1346.0, czyli rozumiem, ze AP25 nie odpale i nie da sie z tym nic zrobic?

    radzi:
    przeciez sam ledwo co o to pytalem :| musialbys spatchowac abgx 1.0.5 ale nie zrobisz tego, bo Ci nie odczyta pliku xgd 3, dlatego trzeba zaktualizowac lt do 3.0 i patchowac abgx 1.0.6
     
  18. radzi23

    radzi23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przyjąłem. Czyli poza LT+ 3.0 nie ma rozwiązania?
     
  19. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    z grami XGD3 nic nie robicie tylko odrazu nagrywacie o ile nie macie 'cichej aktualizacji' i wcześniej nie dograliście topolog data do obrazu nowym abgx'em
     
  20. simoneko

    simoneko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak tez probowalem robic, gra sie w ogole nie odczytuje, nawet sie nie wyswietla jaka gra jest w konsoli, tylko napis "zagraj w gre", kiedy zatwierdzam to na chwile robi sie czrany ekran a potem od razu do menu glownego mnie wyrzuca
     
  21. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    z tego co czytam to po przeróbce na LT2.0 jeszcze żadna gra Ci się nie odpaliła ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum