1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kolorowe tekstury w Red Dead Redemption

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rodnar, Sierpień 17, 2012.

  1. rodnar

    rodnar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak w temacie. Najczęściej dotyczy to tekstur podłoża, migotają jak kula dyskotekowa :p Nieco mnie to irytuje... Przesmarowałem GPU, CPU i pamięci nową pastą termoprzewodzącą i dalej nic. Ta gra tak ma, czy tu u mnie pamięci/GPU szwankuje? W żadnej innej grze tak się nie dzieje. Podczas gameplayu nie występują żadne freezy, a konsola odkąd przynajmniej ja ją mam, nie miała RODa. Źle wypalona gra też odpada to druga wersja - GOTY, gram z dysku.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    U mnie gra chodzi normalnie, nie ma efektu migotania podłoża :) Sprawdź inny obraz gry :)
     
  4. rodnar

    rodnar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A to jednak jest błąd gry, tak? Jest to jak już napisałem, inny obraz gry. Wcześniej w samym RDR (nie GOTY) też migotały...
     
  5. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Ja mam GOTY i wszystko w porządku.
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Sprawdź jeszcze ustawienia gry :)
     
  7. rodnar

    rodnar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak myślałem przegrzewają się pamięci/GPU wystarczył zimny nawiew z suszary i przestały migotać. Jakiś pomysł na usprawnienie chłodzenia (przy okazji z podmianą wentylatorów które są głośne)? Tutorial mile widziany, linki z "Aledrogo" też ;)
    Na razie zainstaluje dodatkowy wentylator na radiatorze.

    @novy66 O jakie ustawienia Ci chodzi? To Xbox360 wkładasz płytę i grasz :p nie nabijaj postów, masz ich dużo :D
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Kup zestaw radiatorów i nałóż je na pamięci. ; )
     
    1 osoba to lubi.
  9. rodnar

    rodnar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @pnksa Nie będzie to odstawać? Perspektywa rozkręconego Xbox nie wygląda zbyt dobrze, ale przynajmniej te "Kolorowe Jarmarki" się skończą. Podeślij linki do tych radiatorów jak możesz. ;)
     
  10. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    AAB Cooling Ram Heatsink 2 - Miedziane radiatory na pamięci - Komputronik RTV AGD Notebooki, komputery i elektronika

    lub...

    Zalman radiatory pamięci ZM-RHS1 - Komputronik RTV AGD Notebooki, komputery i elektronika


    Ostatnio jeden klient uparł się bym mu takie zamontował w jego Jasperze, pomimo tego, że konsolka dobrze się sprawowała, no ale chciał 'tak na wszelki wypadek'.
    Poszukaj ich w innym sklepie, np. proline, allegro, albo gdzieś u Ciebie w komputerowym, zważywszy na to, że komputronik ma dosyć duże ceny. ; )
     
  11. rodnar

    rodnar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczywiście poszukam, ale jak na razie widzę te same ceny jakie oferują w Komputroniku. Dobrze, że oferujesz ludziom zastosowania przedłużające żywotność ich konsol ;) Przykręciłem stary wentylatorek z CPU pod USB i daje radę ;)

    P.S. Aż dziw mnie bierze, że pamięci wytrzymały tyle czasu, a konsola nie złapała RODa
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Chodziło mi o ustawienia obrazu :) ale widzę że znalazłeś usterkę.
     
  13. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    spróbuj uszczelnić tunel w konsoli, powinien lepiej ciągnąć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum