1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

komp nie widzi napedu lite on

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kornus fcb, Kwiecień 7, 2011.

  1. kornus fcb

    kornus fcb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    komputer nie widzi napedu lite on 83850c wie ktos o co moze chodzic
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam dokładnie to samo, może ktoś poradzi co robić? u mnie wykrywa tylko w biosie.. nigdzie indziej. w jungle flasherze nie ma śladu o napędzie
     
  4. exmorf

    exmorf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A instalowaliście sterowniki PORTIO32 ? Jak nie TU DO POBRANIA i sprawdź teraz.
     
  5. kornus fcb

    kornus fcb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie też nic to niestety nie dało :/ obawiam się że spróbowałem już wszystkiego.

    zmiana windowsa, instalacja sterowników , ustawienia w biosie, uziemnianie konsoli itp..

    kompatybilny komp jest na pewno .. przerabialem juz na nim 2 xboxy w tym 1 z takim samym napędem.

    Jakieś jeszcze pomysły?

    PS. czy można instalować przez bios? (nazywa się chyba to dosflasher) i czy potrzeba do tego coś więcej niż kabel sata? - pytam się bo w biosie mi wykrywa napęd bez problemu.
     
  7. exmorf

    exmorf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @PROstata
    Oczywiście użyj programu dosflash jest z pewnością pewniejszy, na forum jest poradnik i komendy więc sobie poradzisz. powodzenia
     
  8. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli można przerobić tylko dosflasherem bez użycia jungle flashera i jest do tego potrzebny tylko kabel sata?
     
  9. exmorf

    exmorf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tzn. zczytasz sobie flasha napędu na pendrivea lub dyskietkę pod dosem za pomocą programu dosflash, a następnie pod windowsem przerobisz sobie flasha przy pomocy jungle flashera (nie potrzebujesz mieć podłączonego napędu bo flasha masz z keyem gotowego) ładujesz do programu zczytanego flasha, wczytujesz flasha lt+ pasującego pod twoój napęd klikasz spoof albo ręcznie przekopiowujesz klucz zapisujesz, wrzucasz zpowrotem na dyskietke/pendrive'a i wgrywasz dosflashem pod dosem powinno śmigać :)

    aha potrzebujesz tylko kabelek sata no i zasilanie z konsoli
     
  10. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki :) lecz przyznam że z tym wszystkim to raczej się nie połapie.

    są do tego jakieś poradniki? szukałem ale nie mogłem nic znaleźć.
     
  11. exmorf

    exmorf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Weź no jutro napisz do mnie na GG: 4376273
    To ci wytłumaczę co i jak pisz koło 18.00

    albo masz tutka i się pobaw :)

    jeśli masz ten sam napęd co autor wątku
    TUT

    jak byś miał problemy to pisz na gg..
     
  12. PROstata

    PROstata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, wielkie dzięki za pomoc. Napisze jutro na gg o 18.
     
  13. robo1973

    robo1973 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć !!!
    Nie mogę zainstalować PortIO32 Installer pod XP. Klikam na PortIO32.exe i otrzymuję
    Port IO32: Xbox 360/I/O Device Driver v5
    Wystąpił błąd systemu 1376
    Określona grupa lokalna nie istnieje

    Co może być przeczyną
    Pozdrawiam!!
     
  14. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    portio instalujesz z poziomu panel sterowania dodaj nowy sprzęt
    poszukaj na YouTube jest tam filmik jak to zrobić jak nie wiesz.
     
  15. robo1973

    robo1973 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki już zainstalowałem - tak jak radziłeś
    Pozdrawiam!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum