1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Komp się nie włącza o co chodzi.?

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez Simo, Lipiec 15, 2012.

  1. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Witam ostanio siedziałem na kompie stacjonarnym nawet nie grałem tylko przeglądałem strony. I nagle po prostu zgasł, sam się wyłączył. Komp jest zimny nie chce się teraz włączyć. Nic nawet nie piszczy. Bo czasami jak siądzie karta graficzna czy pamięc Ram to jak się włącza komputer to właśnie speaker pipczy. A teraz nic cisza tak jakby był z prądu wyłączony.

    Co mogło się spalić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sprawdź zasilacz :)
     
  4. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    A jak to mogę sprawdzić nie przekładając go do innego kompa próbówkę gdzieś wcisnąć czy jak ??
     
  5. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Trzeba połączyć dwa piny od wtyczki ATX zasilacza (ta szeroka). Jak to zrobić - znajdziesz na pewnym forum komputerowym.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na szerokiej wtyczce która podlaczasz do płyty głównej laczysz zielony kabel z czarnym.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Jaka marka i model zasilacza?
    Multimetr i sprawdzasz napiecia.
    A najlepiej zanies sprzet do serwisu skoro nawet nie wiesz za co sie wziasc.
    230V jest niebezpieczne dla zycia! :rolleyes:

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  8. NcK

    NcK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na 99% to zasilacz. Otworz obudowe i sprwdz czy dioda sie pali jesli nei mozesz byc praktycynie pewny nei cuduj z prbowkami multimetrami jesli sie nei znasz
     
  9. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Albo jak to było w moim przypadku kabel z zasilacza mógł paść, pożycz od kolegi czy tam od kogos, jesli nie
    zadziała to zasilacz do wymiany

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum