1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kompatybilność wsteczna

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mailo33190, Luty 28, 2009.

  1. mailo33190

    mailo33190 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na pytanie o Kompatybilność wsteczna każdy twierdzi inaczej .

    Otóż mam xbox360 arcade z nowym dashem z dyskiem 120 GB bez przeróbki.
    Oto pytania które mnie nurtują
    1)Ady grać w ORYGINALE gry z xboxa na x360 potrzebna jest wsteczna kompatybilność???
    2)czy jest możliwość kopiowania oryginalnych gier z xbox na dysk twardy x360???(słyszałem rożne odpowiedzi)
    3)czy oryginalne gry na x360 będą działać bez problemu pomimo wgrania Kompatybilność wstecznej ???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    1)nie
    2)jest ale i tak abyz zagrac w gre trzeba miec plytke.Jezeli mas zpirata to nie pograsz.
    3)beda
     
  4. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    1.Tak
    2.Nie
    3.Beda
     
  5. mailo33190

    mailo33190 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. q3sebo

    q3sebo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W temacie odpalenia gry (kopii zapasowej a nie oryginału) z xbox na xbox360. Słyszałem różne wersje i chciałbym mieć w tym temacie jakąś pewność dlatego proszę o pomoc. Po pierwsze: trzeba mieć konsole typu elite z HDD bądź zwykłą z podłączonym HDD - dyskiem twardym, ponieważ są tam jakieś sektory czy coś na dysku potrzebne do czegoś tam już nie pamiętam o co dokładnie chodziło, gdzieniegdzie pisało że trzeba robić formaty bo niektóre dyski niemają tych sektorów i trzeba je sobie samemu założyć - niewiem jakto sprawdzić i czy to prawda. Po drugie: trzeba wgrać aktualizacje z kompatybilnością wsteczną do konsoli (np. wypalić na CD i wrzucić do xa). Po trzecie: trzeba mieć gierke(z listy kompatybilności) w PAL i nagrać ją z DVD DL+ jak każda na xa360 i tutaj STOP. Czy trzeba przy konsoli z nowym dashbordem oraz IeXtreme 1.5 patchować grę tak jak normalne kopie dla xa360? Ponieważ czytałem, że są z tym problemy i niema tych opcji dostępnych a Mulleter ma problemy z diagnozą takiej płytki, po patchowaniu czasem gry nadal się nie uruchamiają. Wcześniej ktoś napisał że nie trzeba całego obrazu patchować tylko wybrany jakiś tam plik: default.xba?. Może ktoś opisać dokładnie co czym i jak trzeba zrobić (jeśli chodzi o patchowanie, żeby ta gierka na pewno ruszyła) w opaciu na swoich własnych doświadczeniac, będę to testował na SIMS2 PAL. Będę potrzebował stealth patcha do niej jak chce tylko grać lokalnie? Jeśli tak to gdzie to znaleść wujek google tylko pozostaje?
     
  7. cozmo

    cozmo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a może miał ktoś problem z aktualizacja, mimo jej zainstalowania, gry z X1 nie chca działać.

    sciagnalem aktualizacje ze strony xbox.com waga pliku 83.5mb, istalacja z wypalonej plyty

    konosla premium z marca 2009, HD 60gb, Jasper, naped liteona + flash
    (test na orginalnych plytach jak i na kopiach zapasowych: Ninja Gaiden, Medal of honor: Risen sun, Crimson skies

    wyskakuje jedynie okno z błędem kodu regionu/materialem video/brakiem aktualizacji...
    wtf?
     
Wczytywanie...

Poleć forum