1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kompatybilnosc ze starym xboxem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sauron24, Luty 7, 2010.

  1. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mam takie pytanie iz mam zamiar kupic sobie 3 gry,
    Lord of the rings Return of the king
    Lord of the rings Two Towers
    Lord of the rings Third Age

    Posiadam xboxa 360 ale slyszalem ze te gry ze starego xboxa tez na nim dzialaja lecz mam pytanie gdzie moge to sprawdzic ? Zeby nie bylo ze kupie a gra nie dziala, kolega juz mial raz ze kupil gre i mu nie dzialala.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Sprawdzić możesz na oficjalnej stronie Xboxa oraz w google tematy o kompatybilności wstecznej gier z Xbox na X360 .
     
  4. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a ja slyszalem ze trzeba pobrac jakies oprogramowaniem, ale czy to trzeba z xbox live bo jak wejde to bana dostane ?
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Jeśli masz najnowszego dashboarda to powinieneś mieć emulator na HDD i nie powinno być problemu z odpaleniem gry z xboxa jedynki . Jeśli nie masz tego emulatora ( gry nie działają ) to musisz go pobrać z LIVE . Więc ryzyko bana jest . Twój wybór .
     
  6. szajba19

    szajba19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ZG
  7. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    To jest to co się uruchamia podczas włączenia konsoli .
     
  9. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Najprostszy sposobem na sprawdzenie jest pożyczenie jakiejś gry z xbox jedynki i odpalenie go na X360 . Chociaż wydaje mi się że emulator powinieneś mieć na HDD i nie będzie potrzeby łączyć się z LIVE żeby go pobrać .
     
  11. Rooness

    Rooness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Maclogan co Ty chrzanisz, że za łączenie się z XLive'm grozi ban? o_O Jeżeli jest tak jak piszesz, że MOŻNA pobrać emulator z XLive'a to reszta Twojej wypowiedzi sama się wyklucza...

    Jak można dostać bana za coś co udostępnia Microssoft? Troszke logicznego myślenia ;)

    Ale też mnie ciekawi czy gry ze starego X'a są kompatybilne.
     
  12. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    moze nie przytoczylem ze mam przerobiona konsole dlatego moge dostac bana.

    Z tym sposobem o grze to moze byc problem jutro chcialem kupowac juz gre i nie mam jak sprawdzic.
     
  13. Rooness

    Rooness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A to zwracam honor Loganowi. W wypadku przerobionej konsoli miał racje.

    A drogo chodzą te gry? Może narazie kupisz jedną część na próbe?
     
  14. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ktos moze wie czy jest jakies inny sposob na zdobycie tego oprogramowania ?
     
  15. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    z tego co widzę to Dwie Wieże nie będą działać, pozostałe są ponoć kompatybilne.Na początek sprawdź wersję dashbordu jaką masz- wejdź:Ustawienia systemu -> Ustawienia konsoli -> Dane Systemowe i zobacz co tam pisze pod pozycją interfejs główny- jak masz 8955 to masz najnowszy i on jest chyba z emulatorem, jak nie to zaktualizujesz bez podłączenia do internetu- tu masz wszystko:Xbox.com | New Xbox Experience jest już dostępny tutaj!

    jak nie chcesz aktualizować to możesz pobrać tylko ten plik i nagrać na zwykłą płytę
    Download BackCompat_11 2007.zip
     
Wczytywanie...

Poleć forum