1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

komputer do 700

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Macek, Sierpień 14, 2010.

  1. Macek

    Macek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Typ procesora AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
    Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-K8NF-9 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce4-4X, AMD Hammer
    Pamięć fizyczna 2048 MB (DDR SDRAM)
    Karta wideo NVIDIA GeForce 6600 LE (256 MB)
    i zasilacz 230W z tego co pamiętam

    to zestaw jaki posiadam, chciałbym go ulepszyć tak do 700zł ponieważ denerwuje mnie już, że wszystko na nim wolno chodzi (nawet mój komputer :p) Posiadam już xboxa więc nie wiadomo jaki komputer jest mi zbędny, ale nie ukrywam, że chciałbym w przyszłości pograć w nowego guild wars:)
    proszę o propozycje zestawów, sam niestety przestałem się interesować komputerami kilka lat temu, tak że wolę poprosić was o radę :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. smoqpl

    smoqpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  4. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Potrzebujesz komputera do grania, czy też po prostu chcesz go przyspieszyć ? Na moje oko będzie cienko, bo jakby zacząć wymieniać, to tak, zasilacz będzie trzeba nowy kupić, bo 230w to raczej będzie mało, jak płyte główną to z jakąś nową podstawką i procesor oraz ram ze względu na ddr2 też do szafy, także najlepiej opłacać ci się będzie chyba uzbieranie większej kwoty, choć z tego co widzę, to powinno ci się przydać to co przytoczył ci kolega wyżej :]
     
  5. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Z tym zasilaczem to chodziło mu pewnie o 230V a nie Wat. Zapewne masz jakiś około 400watów.
    Za te 700zł to proponuję zmienić procesor i kartę graficzną, bo w nic innego nie widzę sensu inwestować. I jeszcze powinno Ci zostać parę grosza.
    No albo jak piszą wyżej, dozbierać pieniędzy i konkretniejsza wymiana.
     
  6. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
  7. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Rozmyślałem nad poleceniem mu czegoś takiego, ale sekundka, przecież nowy procek pewnie będzie miał nowszą podstawkę, co oznacza wymianę płty głównej, a wymiana płyty głównej oznaczać będzie prawdopodobnie zmianę ramów na ddr2, i za chwilke dojdziemy do tego, że trzeba wymienić wszystko, także niestety ale funbduszy jeszcze kolega musi troszke dozbierać :]
     
  8. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Chodziło mi oczywiście o procesor który podejdzie pod to mobo. Jest tam socket 939 więc już trochę stara technologia i raczej trzeba by poszukać na allegro coś używanego chodzi za niewielkie pieniądze, typu ahtlon 3500+/3600+. Koszt rzędu kilkudziesięciu złotych. Do tego kartę graficzną za 200 300zł.
     
  9. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Nie warto pakować kase w stary komp, lepiej sprzedać tan co ma i kupić nowy zestaw jakiś z allegro, albo samemu złożyć.
     
  10. qqq

    qqq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2010
    Posty:
    227
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    za 700zł to kupisz shit, ktory za 6 miesiecy bedzie znowu do wymiany, bo pasjans ci bedzie scinał. Zainwustuj 1200-1500 a jak tylu nie masz to w ogole nie kupuj ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum