1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Komputer do przerobki ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Hefalump, Lipiec 7, 2010.

  1. Hefalump

    Hefalump Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem nowy na forum. Posiadam XBOXA Elite Jaspera z Sierpnia 2009 i chcialbym go przerobic nowym iextreme LT, lecz mam pewien problem, poniewaz wszystkie komputery mam oparte na chipsecie Intela, a z tego co czytalem potrzeba VIA.

    Wiec czy, aby przerobic konsole musze miec komputer z plyta VIA ? Czy istnieje jakas mozliwosc, aby przerobic na pc z intelem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Można kupić kontroler via na allegro
     
  4. Hefalump

    Hefalump Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. Hefalump

    Hefalump Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorry za post pod postem, ale zalezy mi na czasie. Czy mogl by ktos odpowiedziec ?
     
  6. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
  7. Hefalump

    Hefalump Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki wielkie. Chociaz prawde mowiac troche mi szkoda wydac to 50zl, patrzac na to, ze nie mam za bardzo pewnosci, bo jak sie okaze ze znowu cos nie trybi ... Sa jakies tansze, ktore ktos poleca ?
     
  8. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    szukaj opartych na VT6421A te są sprawdzone w 100 %
     
  9. Hefalump

    Hefalump Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I dzieki temu sflas***e Liteona v2 83850C ?
    Gdy to kupie musze podlaczyc do PC i musze miec system 32 bitowy (np XP ?) czy moze byc ten co mam teraz czyli Win7 64 bitowego ??
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Tak nadaje się ten kontroler do liteonów, Co do Windowsa 7 - nigdy na nim nie flashowałem więc nie mam pojęcia , najlepszy i najposzciwszy Win XP ,wgrywasz Portio32 , wykrywa Ci porty SATA i możesz zaczynać, zainstaluj do kontrolera sterownik VIA SATA 5.30c
     
  11. Hefalump

    Hefalump Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy moglbys mi jeszcze podac link do poradnika w ktorym jest opisane flashowanie dla mojego napedu ? Poniewaz (bez obrazy dla adminow i modow), lecz na forum jest troche balagan i ciezko znalezc co kogo interesuje, a jak znajdowalem tematy do flashowania Liteona to albo jakies z poczatku 2009, albo jeszcze wczesniejsze :/

    Liteon v2 83850C (naped z sierpnia 09)
     
  12. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kolego jeśli nie masz najmniejszego pojęcia o flashowaniu to daj sobie z tym spokój i zabierz konsole do serwisu!
     
  13. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
  14. Hefalump

    Hefalump Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jeszcze troche przynoobie i zapytam sie, bo podales mi do dwoch rodzajow napedow linki do 83850c i 83850cV2 ... wiec w jaki sposob rozpoznac, ktory naped mam ? Wiem ze data produkcji konsoli to 25-08-2009 a data produkcji napedu to August 2009.
    Wielkie dzieki kolego Blackburn za pomoc :)

    A co do bemben12 - to fakt pojecia nie mam, poniewaz mam dopiero pierwszy raz stycznosc z tym. Ale jak by tak kazdy robil ze nie probowal tylko do serwisu, to by swiat byl szczesliwy i 100% osob grajacych na oryginalach, bo wkoncu by nie bylo nikogo kto by zrobil jakias przerobke :D Lubie sie bawic w takie cos, duzo czytam i staram sie wszystko robic zawsze przy pomocy poradnikow. A z tego co czytalem to 83850c gdy sie popsuje cos podczas flashowania to mozna ponownie sprobowac (sprawa ma sie inaczej z v2).

    I prawde mowiac szkoda mi wydac to 150zl (100+50 za przesylki) za wyslanie do kogos, aby mi sflashowal, bo to jest przeginka troche cenowa. Gdyby byla osoba, ktora zrobi to w cenach w granicach 50-70zl to bez wachania bym wyslal.
     
  15. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    szczerze to na napędzie jednym i drugim jest 83850c .
    Ja poprostu najpierw sprawdzam czy w jungleflasherze rusza opcja LOinfo
    jak nie znaczy że 83850cV2
     
  16. Hefalump

    Hefalump Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha. No wlasnie sie zastanawialem bo myslalem ze moze bedzie zapisane ze v2, albo ze po prostu np Liteony 83850cv2 byly wkladane po wrzesniu 09 (przyklad) ...

    Teraz sie zastanawiam, bo w opisie aukcji dotyczacej tego kontrolera jest napisane :
    czy bedzie w pelni kompatybilne z moja plyta gigabyte`a ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum