1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Komputer i Xbox podłączone pod jeden monitor

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sebva, Lipiec 30, 2011.

  1. Sebva

    Sebva Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam :) pod monitor mam podłaczonego xboxa i komputer i z obrazem jest wszystko ok. Głośniki mam podłączone pod wojscie które znajduje sie w monitorze bo inaczej nie miałbym dźwieku podczas grania na xboxie. Niestety gdy mam tak podłączone pod monitor głośniki, nie mam dźwięku na komputerze :( Wie ktoś jak temu zaradzić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Masz zainstalowane sterowniki do monitora, czy widziany jest jako urządzenie plug&play? Zobacz panel sterowania, dźwięk urządzenia audio, może da się zmienić urządzenie domyślne.
     
  4. Sebva

    Sebva Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zainstalowałem wszystko co było na płytce dołączonej do monitora. Wchodze w panel sterowania, dzwiek i urządzenia audio i daje wtedy zakładke "sprzęt" lecz nie widze tam żeby mi wyszukało jakiekolwiek głośniki. W zkładce "głos" zmieniłem ze dzwięk ma być z głośników z monitora ale to nic nie dało..
     
  5. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a podłaczyłęś kablem audio (z koncówkami jak w mp3) kompa z monitorem? Pamiętaj złącza VGA i DVi nie przesyłają dzwięku Jak masz monitor z głośnikiami i HDMI to na 99% masz wejście do podłączenia kompa z monitorem. Podaj dla pewności model monitora to coś poradzimy:p
     
  6. Sebva

    Sebva Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Głośniki nie są podłączone do komputera żadnym kablem :p model monitora to Philips Brilliance 234CL.
     
  7. Tofik504

    Tofik504 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    eh ten monitor to trochę lipa (zresztą jak wszystko phiipsa:p) niemasz wejścia audio przez co nie możesz podłączyć komputera do monitora kablem audio (np. u mnie wygląda to tak komputer>kabel jack>monitor>głośniki no i do tego konsola pod HDMI i w zależności czy wybiore wejscie HDMI czy też DVI mam obraz i dzwięk z monitora lub konsoli niestety razem nie możę być). Jedyne wyjście to przekładanie kabla od głośników co jest trochę niewygodne lub zakup przełącznika audio (czasem się spotyka takie pod słuchawki gdzie podłączasz na wyjściu komputer i monitor a na wejściu głośniki a i nie pomyliłem się w kolejności bo tak musi być) ewentualnie zakup tanich głośników pod monitor każde rozwiąznie ma swoje zalety i wady:p
    przykłady głośników do 100zł
    LOGITECH S-220 (2+1) 17W RMS - S220 GW.36m + PILOT (1725354929) - Aukcje internetowe Allegro
    GŁOŚNIKI DO KOMPUTERA CREATIVE A60 NOWE GW. 2LAT (1727592215) - Aukcje internetowe Allegro
     
  8. Pawlak108

    Pawlak108 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum