1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

komputer nie widzi napędu... (obecnie brak FW w napędzie)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez miki1464, Październik 2, 2011.

  1. miki1464

    miki1464 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam wczoraj próbowałem przerobić xboxa 360z xt 1.6 .. no wiec sczytałem klucz (JungleFlash) i zabrałem się za przerobienie wszystko ładnie pięknie lecz po wgraniu xt 1.9 lt napęd nie czytał mi płyt wiec postanowiłem wgrać xt 1.9 jeszcze raz lecz teraz już nie widzi napędu .. (obecnie napęd nie ma żadnego FW przez co na xboxie mruga przycisk włączania ) teraz nie wiem co mam dalej zrobić kilka razy próbowałem wyszukać napęd lecz nic to nie dało (podłączyłem drugi napęd wgrałem do niego klucz i wszystko gra) wiec konsola jest sprawna .. raz pojawił się błąd E64 lecz teraz tylko to mruganie przycisku włączania) co mam z tym zrobić jest jakaś szansa ze napęd będzie działał ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lo-eras i dosflash pomogą. Zrób sobie cfw tak - załaduj w jf (zakładka firmware tool32)jako source twój fw który wyciągneleś - dummy.bin (dla lite-ona) czy jaki tam napęd masz, target daj LT 1.91, zapisz (save to file), zobacz na jakim porcie masz kontroler sata w którym wcześniej widziałeś napęd zakładka DVDKey32 / I/O Port utwórz dyskietke startową systemu win98 wrzuć tam dosflasha i l-o-eras. Zabootuj kompa z dyskietki , wejdz do folderu z dosflash i l-o-eras no i wpisz l-o-eras [numer portu I/0] uruchomiaj l-o-eras dopuki nie sobaczysz statusu 0x72 pozniej doflash wybierz port I/O no i pozniej jak już zobaczysz napęd (bedzie coś miix 256kb) i gdy wybierzesz ten wlaśnie port klikasz W no i plik który wcześniej utworzyleś w JF i to wszystko.
     
  4. miki1464

    miki1464 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jest inna możliwość zamiast dyskietki ? np. pendrive ?
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  6. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak jest taka możliwość, ja np. robiłem swego czasu pendriva za pomocą programu hdd regenerator, póżniej wrzucałem wszystko jak wyżej na tego pena no i odpalałem kompa i botowalem z niego, następnie poprostu wychodziłem z hdd regeneratora i odpalałem l-o-eras i dosflasha według instrukcji wyżej
     
  7. kamill1122

    kamill1122 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem to samo weź włacz JF i na ślepo musisz wprowadzić napęd w vendore mode i wgrać FW jak coś pisz na g : 13208436
     
  8. miki1464

    miki1464 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzisiaj zabralem sie za robienie tego lecz wystakuje mi bład NO ATAPI DEVICES PRESENT ! i nie wiem co mam teraz zrobić ? ma ktos jakis pomysł >?
     
Wczytywanie...

Poleć forum