1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

komputer nie widzi napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojcislas, Maj 23, 2012.

  1. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam! Chciałem wgrać LT 3.0 więc kupiłem tą przejściówkę :SSZYBKA PRZEJŚCIÓWKA KONWERTER DYSKU ATA+SATA USB~ (2315078498) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ponieważ nie mam wyjścia sata w laptopie. Podłączyłem napęd i w programie jungleflasher nie wykrywa go. Co może być nie tak??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  4. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Przejściówka ? Kup X360 usb pro albo oddaj do serwisu
     
  5. venome

    venome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    musisz coś w biosie przestawić: z AHCI na IDE jeżeli tego nie masz to zaktualizuj bios
     
  6. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok zaraz zobaczę w biosie. A mam kupione usb probe v3.
     
  7. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    usb probe jest tylko do zasilania napędów.Tą przejściówką nie slas***esz napędu, jedynie może ona pomóc wejść w vendor mode w napędach w konsolach xbox slim.
     
  8. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak w biosie zmieniłem z AHCI na IDE to nie mogłem włączyć laptopa bo wyskakiwał jakiś błąd. Więc co można z tym zrobić?
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kolego skoro piszesz, że nie posiadasz sata w laptopie to nic nie zrobisz. Nic Ci nie da zmiana ustawień w biosie.
     
  10. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    eh spoko. To wiecie może poco robią takie przejściówki z sata na usb jak i tak nie chodzi to urządzenie?? Próbowałem podłączyć dysk ze stacjonarnego kompa i laptop też go nie widzi. Więc o co chodzi?
     
  11. venome

    venome Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    kup najlepiej kabel żeński-męski wypnij dysk w lapku podłącz napęd w miejsce dysku i dosflashem zrób.
    Ja na takiej przejściówce nagrywam gry xgd3, nagrywarką liteon.
     
  12. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    niestety tak nie mogę zrobić, ponieważ mam jeszcze plomby na lapku, i nie chcę stracić gwarancji.

    jakby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł jak podłączyć napęd od xboxa do lapka niech pisze.
     
  13. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No to usbpro
     
  15. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Co to za lapek? Może masz w nim chociaż eSATA? A napęd DVD możesz wyjąć bez uszkadzania plomb? Bo bardzo możliwe, że też jest na SATA (u mnie jest i tak przerabiałem).
     
  16. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mój lapek to lenovo g550. Nie mam dojścia do napędu bez zerwania plomby niestety.
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Usbpro albo PC z wyjściem Sata na płycie głównej.
     
  18. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Ew. Lizardem

    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  19. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra można powiedzieć, że problem rozwiązany bo kumpel ma PC z wyjściem sata. Ale mam jeszcze jedno pytanie, bo nie bardzo mogę znaleźć, Jak wyciągnąć klucz z napędu benq. Może ktoś mi napisać lub podać jakiś link??
     
  20. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    albo komuś innemu dać kto za ciebie zrobi bo plomby to czasem nie zrywaj z lapka bo szkoda by było


    dział Lt jest tutek do benq
     
  21. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok. czyli robiąc według tego tutka http://xboxforum.pl/artykuly-206/flash-samsung-benq-jungleflasher-8932/ powinno być wszystko ok?
     
Wczytywanie...

Poleć forum