1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Komputer się wyłącza z podpiętym napędem Hitachi 79

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adamaru, Listopad 30, 2013.

  1. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich!

    To mój pierwszy post na tym forum, dopiero od ubiegłej soboty posiadam Xboxa. :)

    Tak więc do rzeczy. Mam Xbox 360 Fat, z napędem Hitachi 79. Chciałem go sobie dziś sflashować. Niestety, gdy podłączam do portu SATA w moim komputerze (bezpośrednio, nie przez VIA) to Windows nie może wstać (bluescreen), posiadam Windows 8 64bit. BIOS go wykrywa. Gdy jednak najpierw włączę komputer, jestem na pulpicie, i odpalam konsolę, przy próbie zeskanowania zmian sprzętu w Menadżerze Urządzeń automatycznie dostaję bluescreena. JF także nie wykrywa napędu. Próbowałem zamienić kabelek z dyskiem twardym, ale nic to nie daje. Co mogę zrobić?

    Plus pytanie, jak na dzień dzisiejszy wygląda sprawa z LT3.0? Wgram go na Hitachi 79?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    wyłącz RAID w biosie


    tak
     
  4. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Albo spróbuj dosflashem ;-)

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  5. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za szybkie odpowiedzi!

    #ESLORD, funkcja RAID cały czas w BIOSie była wyłączona. :) http://i.imgur.com/XymzKEk.jpg

    misiek12m, obawiam się, że nic nie wiem o tej metodzie, na razie próbowałem metodą opisaną tutaj. :)

    @EDIT:

    Czy do dosflash nie trzeba mieć klucza napędu? Ja jeszcze go nie wyciągnąłem, z tego względu, że nie mam jak, komputer się wyłącza... :)
     
  6. adamaru

    adamaru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Temat niewazny! Poradzilem sobie gdy odpalilem system Windows XP. LT+ 3.0 smiga jak marzenie :) Dziekuje za probe pomocy! Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum