1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Komputer się zawiesza po podłączeniu napędu do kompa.

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez lukidambix, Wrzesień 28, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam

    Aktualnie wgrywam sobie LT 1.91 i mam problem bo musze usunąć VIA żeby mi sflaschowało bo teraz gdy flas****e to komp się wiesza.
    Lecz przed chwilą dostrzegłem że po podłączeniu napędu z x'klocka do pc, komputer całkowicie się wiesza, a jak odpale x'a to ciągle miga środkowa zielona dioda.
    Pomóżcie !


    Pozdrawiam i licze na pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Naucz się czytać tutorial który jest na forum. Jest tam to opisane
     
  4. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przeczytałem go z 20 razy, prosze pomóż co mam zrobić ...
    Możesz też napisać na gg : 11356102

    Pozdrawiam
     
  5. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    refresh
     
  6. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Podaj więcej informacji jaki masz system i czy 32,64bit?, model karty Via, i czy posiadasz zczytane fw z napędu jeżeli tacka ci się nie wysuwa oznacza to że napęd masz wyczyszczony :/
     
  7. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    system 32 bit, model karty VIA ? nie mam takiego czegos :( a napęd się nie wysuwa :((
     
  8. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Czy zczytałeś fw z napędu, posiadasz klucz? system 32 ale jaka wersja?
     
  9. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    klucz mam na płytce od kolesia który mi przerabiał i jeszcze do tego na dysku , tylko problem w tym że gdy podłączam napęd do kompa to się wiesza
    A Windows to proffesional 2002
     
  10. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Proponuje powrót do podstawówki klasy 1-3 (nauka czytania)

     
  11. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak, tylko że próbowałem , u mnie nigdzie nie znalazłem takiego czegoś w moim kompie ja RAID ani VIA....
     
  12. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ta strona 157 w poradniku JF , postepowałem według tego i w folderzwe windows/system32/drivers nie mam takiego czegoś jak RAID, ani w menadrzeże urządzeń nic z RAID nie ma, a jak próboje zainstalować VI'E to wyskakuje mi błąd ze nie ma takiego urzadzenia w kompie

    Soory że błędy ale szybko pisane
     
  13. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Refresh. Pomóżcie !
     
  14. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Podaj model twojej płyty głównej, czy masz dodatkową karte Via na PCI ? najłatwiej sprawdzić te rzeczy otwierająć komputer.
    Jeżeli chcesz usunąć sterowniki do VIA zrobisz to w menadżerze urządzeń, po czym włączasz JF zaznaczasz opcje Via only i wtedy włączasz naped.
     
  15. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Model płyty głównej to : MSI-K8N-NEO-4-F, Komputer mam otwary ale jak to sprawdzić , wątpie w to bo w menadżerze zadań nie ma ani RAID ani VIA
     
  16. mb85

    mb85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sligo
    Twoja płyta nie posiada kontrolera Via masz nforce4, czy masz dodatkowy kontroler na PCi? jeżeli nie musisz takowy zakupic wtedy komputer nie będzie się wieszać, jeżeli nie możesz sobie z tym poradzić najlepiej podrzuć napęd z fw na płytce komuś kto się zajmuje tym profesjonalnie nie powinno zająć to więcej czasu jak 15 minut biorąc pod uwage że to samsung nie powinno też być drogo.
     
  17. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    OK to podrzuce to do kolegi , thx


    TEMAT DO ZAMKNIĘCIA !
     
  18. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Po prostu zrób flash w dosflash...
     
  19. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak mam zrobić flash w dosflash, jak po podłączeniu napędu do kompa jest natychmiastowa zawiecha i chociaż odłącze napęd z x'a to komp i tak wymaga restartu...... już dzwoniłem do kolesia i powiedział że te nowe FW co bedą wychodzić potrzebują nowszych kontrolerów VIA i domowym sposobem bedzie trzeba kmocic dość długo.... a ja u niego i tak juz mam taniej bo dużo razy u niego z konsolą byłem w sprawach aktualizacji :p
     
  20. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    potrzebny ci dos i flash i masz dosflash buhahahaha
     
  21. manjak34

    manjak34 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam, mam problem, podobny do tego co opisał autor, a dokładniej po podłączeniu napędu z xa do pc , komp mi sie wiesza :) Co mam zrobić w tym wypadku?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum