1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Komputer - XBOX LAN - ethernet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Grzechu988, Grudzień 1, 2010.

  1. Grzechu988

    Grzechu988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam !
    Mam problem z połączeniem pc do xboxa przez lan ethernetem
    Mam 2 karty sieciowe w kompie , w 1 gniezdzie łapie neta od routera , w 2 pc - xbox
    Mam windows 7 i na automatycznym nie moze sie połączyć nie wiem dlaczego
    Pomoze mi ktos ustawic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    lepiej podłącz konsole pod router sam skonfiguruje sieć
     
  4. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    true ew wlacz kreator konfigurowania sieci tam bedziesz mial wskazowki cos typu "lacz inne urzadzenia z siecia za pomoca tego komputera"
     
  5. Grzechu988

    Grzechu988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tzn nie mam mozliwosci podlaczenia pod router ;)) gdybym miał to bym łączył pod router ;))
    A tak to nikt nic nie wie? Bo pisze, że sieć niezidentyfikowana ;)
     
  6. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
  7. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    menu start ---> panel sterowania ---> kreator konfiguracji sieci tam cie juz za raczke poprowadzi
     
  8. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Tak tak.. uzywaj kreatora ;)

    Po pierwsze podobne tematy byly, mogl bys sie wysilic i poszukac.
    Po drugie, ustaw RECZNIE na karcie sieciowej ktora laczy komputer z xboxem "jakies IP". Moze byc np 192.168.1.100
    Maske sieci na 255.255.255.0

    Na drugiej karcie sieciowej (tej do ktorej masz podlaczony router) wlacz udostepnianie polaczenia internetowego (gdzies tam jest w opcjach sieci dla tego polaczenia... poszukaj, znajdziesz)

    W xboxie ustaw RECZNIE adres IP z tej samej klasy adresowej co na karcie sieciowej w komputerze do ktorej jest podlaczony, np. 192.168.1.101
    Ustaw maske sieci na 255.255.255.0
    Bramke (gateway) na adres IP komputera (tej karty sieciowej do ktorej masz zapietego xboxa) czyli biorac powyzsze przyklady 192.168.1.100
    DNS tez ustawiasz recznie, na taki jaki udostepnia dla Ciebie twoj provider internetowy.
    (sprawdzisz to wpisujac w konsoli windowsa
    ipconfig /all
    Bedziesz tam mial adres IP serwera DNS (przy karcie sieciowej zapietej do routera!)

    Mozesz tez (teoretycznie) uzyc ogolnopolskiego DNS'a tepsy np. 194.204.159.1

    Zapasowego mozesz nie wpisywac (zakladajac ze podstawowy bedzie dzialal)

    I zasadniczo tyle, zwykla konfiguracja sieci.

    Oczywiscie moze sie okazac ze calosc i tak nie bedzie dzialac bo bedziesz potrzebowal kabla krosowanego, a nie zwyklego skoro laczysz dwa uzadzenia bez posrednictwa switch'a (chyba ze xbox albo karta sieciowa w komputerze potrafi sobie z tym poradzic... xboxa nigdy nie sprawdzalem, a nie wiem jaka masz karte w komputerze)

    Tyle.
     
Wczytywanie...

Poleć forum