1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Komputer z allegro ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Wilk14, Wrzesień 2, 2012.

  1. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Witam postanawiam kupić komputer czy waszym zdaniem lepiej kupić go z allegro czy ze sklepu ?
    Natknąłem się na taki sprzęt CORE i5 4x3.3GHZ_MSI PRO_4GB _750GB_GT610 2GB_DVRW (2578030132) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Trochę mnie to dziwi w sklepach typu RTV AGD czy MM trzeba wydać grubo ponad 2 tysiące za taki komputer.
    Czy ten będzie odpowiedni do gier itd...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na allegro często są komputery z niemarkowymi zasilaczami, które mogą szybko spalić kompa oraz źle dobranymi podzespołami do siebie. Założę się, że w tym co podałeś jest jakaś podróba bo nie piszą o marce nic tylko W a to sprawa drugożędna. Lepiej składać samemu.
    EDIT: I ta karta graficzna o ile dobrze wiem to do gier się nie nadaję w ogóle.
     
  4. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
  5. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    A nie lepiej samemu złożyć?
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28042
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Przeniosłem do Co kupić.
     
  7. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Tak jak inni, na twoim miejscu kupilbym skladaka, bys moze nawet zaostrzedzil, pewnosci chyba nie masz co do tych komputerow ;p rob jak uwazasz.
     
  8. Kamilmix

    Kamilmix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ossowice
    Ja kupiłem komputer na esc.pl. Powybierałem wszystkie podzespoły i przysłali mi już gotowy, złożony PC.

    Tapnięte z Galaxy Ace
     
  9. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Ja tak samo, to jest o tyle fajne że wybierasz co chcesz, nie wciskają Ci niemarkowych podzespołów i masz ładny, wymarzony zestaw. Zastanów się autorze wątku :)
     
  10. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Postanowiłem powybierać części i samemu złożyć.
    A co do allegro to trochę nie rozumiem czemu jesteście tak negatywnie nastawieni.
    Dzięki wszystkim za ODP!
     
  11. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    @up
    Bo to badziew :p zasada jest wciąż taka sama: mocny procesor i karta graficzna z jak największą ilością pamięci, do tego najtańsza możliwa płyta główna, pamięć ram no name oczywiście ilość której ten komp i tak nie wykorzysta i do tego byle jaki chiński dysk twardy, no i reszta możliwie tania żeby zejść z kosztów. Ogólnie to jedyne co jest w tym kompie dobre to procesor :p

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  12. matj

    matj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    166
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mówisz o 4GB ? Prosze Cie 4GB jest wymagane w kazdej obecnej grze na rynku. A jesli mowisz o 8GB to tez nie prawda jest to co mowisz :)
     
  13. ziutas

    ziutas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Sam składałem takie zestawy, najtańszy sprzęt, badziewna obudowa, "MEGA WYDAJNA GRAFIKA", która nadaje się tylko do pasjansa. Nie warto. Lepiej dołożyć te dwie stówy i gdzieś w okolicy w komputerowym niech dobiorą części do wymagań.

    OBEY ZIUTAS !! <=> tapatalk...
     
  14. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    1 osoba to lubi.
  15. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
  16. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    tak spokojnie zagrasz nawet na max detalach
     
    1 osoba to lubi.
  17. noicojeszcze

    noicojeszcze Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zasilacz no-name, znaczy się napisane jest że Modecom Logic, więc szrot. Obudowa też do najlepszych nie należy, no i ten dysk twardy tylko pojemnością wymiata, bo pewnie awaryjność i szybkość nie za bardzo. Płyta główna też słaba, no ale nie moja sprawa. Jak to bywa z komputerami z allegro procek i grafika są rzeczywiście dobre, no ale żeby wyrobić się w niskiej cenie trzeba oszczędzać na reszcie, w szczególności na najważniejszym, czyli zasilaczu.
     
    1 osoba to lubi.
  18. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Taki sprzęt na rok może styknie, osobiście sam bym składał sobie jakby co. Bo wiem co tam jest i jest taniej. I po co płacić za przesyłke. I lepiej z dobrego taniego sklepu kupić niż allegro np proline.
     
    1 osoba to lubi.
  19. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    Co do zasilacza to do tego zestawu jest on zdecydowanie wystarczający, sam mam logica 550W przy dużo mocniejszych podzespołach i znakomicie sobie radzi już 3 rok, a co do płyty do faktycznie mogła być lepsza no ale w tej cenie nic lepszego chyba nie ma
     
    1 osoba to lubi.
  20. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zdecydowanie nie polecam zestawów z allegro. Powody są trzy:

    1. Nie możesz wybrać wszystkiego po swojemu
    2. Dużo podzespołów jest kiepskiej jakości, albo typowe no-name
    3. Przede wszystkim w zestawach gotowych nie masz gwarancji na konkretne podzespoły jak przy oddzielnym kupowaniu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum