1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Komputer z wifi, brak dostępu do routera i Xbox :( ...

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez D3vill, Styczeń 2, 2010.

  1. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Od 3 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Xboxa 360
    Ale dopiero dzisiaj zakupiłem kabel internetowy i próbowałem podłączyć to cacko do internetu ...
    Sytuacja wygląda tak:

    Posiadam
    - Komputer z kartą sieciową wifi ( jakiś tam edimax )
    - Xboxa 360 z najnowszym Dashboardem
    - Kabel Tech+Link WRES Ce5e UTP Network Cables

    Komputer łączy się z internetem bezprzewodowo do routera
    Lecz niestety nie mam do niego dostępu ponieważ jest to net osiedlowy
    I tym właśnie routerem jest on rozdzielany do "klientów"
    A więc poszedłem dziś do RTVeuroAGD i zakupiłem kabel opisany powyżej (1m za 14 zł ... ).

    Po podłączeniu konsoli i komputera wziąłem się za konfiguracje
    Przez 3 godziny konsola nawet nie chciała się połączyć z "sieć" nie mówiąc już "internet" czy Live ...

    Znalazłem na elektroda.pl post użytkownika o niku "mietekn" ( http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1085125.html )
    Który podaje sposób na udostępnienia neta innemu komputerowi

    Zrobiłem wszystko to co napisał i konsola odziwo przechodzi próbę połączenia z "SIEĆ" lecz nadal niema mowy o połączeniu z "INTERNET"
    Nie wykrywa również komputera ...

    Nie wiem już co mam robić ...
    Bardzo proszę o pomoc
    I z góry za nią dziękuję !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Miałem podobny problem . Konsola nie widziała PC i nie mogła połączyć się z LIVE podczas testu ale podczas grania wszystko działało bez zarzutu . po pierwsze kabel PC-X360 musi być skrosowany ( typ rj-45 czyli ethernet-owy ) . Po drugie ustaw tak :
    w konsoli :
    ip: 192.168.0.2
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1


    w kompie ustaw nowe połączenie i ustaw

    ip: 192.168.0.1
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1

    Wpisywanie numeru bramy w PC nie jest wymagane a czasami nawet przeszkadza . Powinno działać .
     
  4. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ten kabel który posiadam nie jest "skrosowany" ?? Albo jak to sprawdzic ??
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Raczej będzie to zwykły rj-45 ( kabel ethenet-owy ) . Możesz porównać kolory i układ kabelków z tymi na tej stronie : Kabel - skrosowany - instrukcja
     
  6. alladyn21

    alladyn21 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    szkoda ze mam livebox i tylko dwa porty ethernet ;/ i dotego oba używane tak to by nie bylo problemu. ale jeszcze miesiąc i rezygnuje z usług tego całego tpsa mija sie to z celem
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A nie możesz dokupić jakiegoś taniego swicha żeby rozdzielić sygnał na więcej urządzeń ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum