1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Komputer zawiesza się przy nagrywaniu.

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez mich_groch, Listopad 6, 2012.

  1. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Kupiłem ostatnio IHASA124-19 B aby móc nagrywać gry na xboxa które mają XGD3. Dziś chciałem nagrać Dishonored oraz Resident Evil 6. Podczas nagrywania Residenta, moj komputer zawiesił sie tak że nie można nawet ruszyć kursorem lub włączyć menedżer zadań. Podobnie z Dishonored lecz w tym przypadku nie przeszedł nawet 1 % postępu z nagrywania ..Tak więc gdy chce nagrac jakas grę na xboxa moj komputer dostaje taką zwiechę że pomaga tylko reset. Czy może mi ktoś pomóc w rozwiazaniu tego problemu lub może znać jego przyczynę ? Bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Podczas nagrywania innego formatu płyt też się zawiesza?

    Zrób porządek na komputerze.
     
  4. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Innego formatu nie sprawdzalem jeszcze. Mówisz zrób porządek.. Czyli to może być wina tego ze dyski twarde są zbyt zapchane ? Mam 2 dyski twarde: pierwszy 74,5 GB z czego 10 GB wolnego i drugi 700 GB z czego 34,5 GB wolnego miejsca ?
     
  5. Fellert

    Fellert Guest

    Ja bym obstawiał problem nie tyle z dyskiem co z pamięcią RAM albo kontrolerem od dysku lub napędu
     
  6. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mozliwe jest że to przez zapchane dyski twarde ?
     
  7. Fellert

    Fellert Guest

    Przetestuj najpierw ram potem dyski sprawdź smart dysku i błędów czy nie ma na nim.
     
  8. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak mam to zrobić ? Moglbys mi powiedzieć ? Sorry ale nie wiem jak to zrobić ;(
     
  9. Fellert

    Fellert Guest

    Do testowania ramu służy mem test dostępny do pobrania i nagrania na płytkę bootowalną lub z linuxem np ubuntu.
    Smart odczytasz za pomocą HDTune.
     
  10. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziękuję ;) Przetestuję i wyniki opiszę w tym temacie. Może wtedy ktoś będzie wiedział co jest grane :)
     
  11. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mój znajomy podpowiedział mi żebym przełaczył moja nagrywarkę do innego wejścia SATA bo miał podobnie i jemu to pomogło. Panowie jak myślicie czy to cos może zmienić ? Przetestowałem komputer programem BurnInTest i wszystko pokazywało że jest wporządku.
     
  12. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Stopień zapełnienia dysków może mieć znaczenie, ale to już indywidualnie od modelu dysku zależy. Mój stary WD10EADS po zapełnieniu całości dysku zaczął działać wolniej i mocniej się grzać. Natomiast WD10EZEX jest niewzruszony, czy jest wolnych 10 gb czy 800 zawsze działa tak samo. Może kontroler sata siada na MOBO. Przepnij do innego, jeśli problem nadal będzie to możliwe, że wina leży po stronie kontrolera.
     
  13. mich_groch

    mich_groch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przepiąłem do innego wejścia SATA lecz bedę mogł stestować czy pomogło najwczesniej jutro bo juz nie mam ani jednej płytki. PS. Co to jest MOBO ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum