1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Komunikat "Please insert this game into a 360 console" po włożeniu płyty z grą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez neversad, Lipiec 14, 2012.

  1. neversad

    neversad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam pewien problem. Po włożeniu gry do mojego xboxa pojawia się komunikat "Please insert this game into a 360 console". Mój napęd to SAMSUNG TS-H943: MS28.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pirat czy oryginał? Napęd flashowany?
     
  4. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Prawdopodobnie zły dvdkey.

    Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk
     
  5. neversad

    neversad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podobno flashowany ale nie mam piratów zeby sprawdzic, kupilem tego xboxa. Ok ale jak ten dvdkey ustawic?
     
  6. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli jak nie czyta oryginałów to zły dvdkey. Jeżeli nie dostałeś go od sprzedawcy to konsola na śmietnik lub jako odtwarzacz video.
     
  7. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    RGH zrobić,ewentualnie klucz wyciągnąć i działać będzie
     
  8. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Up O ile będzie to opłacalne bo sądząc po napędzie to konsola z 2006 więc się nie opłaca.
     
  9. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Rgh droższe niż ta konsola warta

    Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk
     
  10. neversad

    neversad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak ten klucz sie wyciaga? Ja nie mam zielonego pojecia o xboxach..
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Sprawdzales oryginalna grę i masz taki komunikat? Jeśli tak to spróbuj kilka razy wyciągnąć i włożyć grę, moze zaskoczy. Jaka data produkcji konsoli? Jest z tylu na obudowie.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sam klucza nie wyciągniesz bo jest zły lub go po prostu nie ma w napędzie. Musiał byś zrobić RGH lecz to jest nie opłacalne w twojej konsoli. O ile dobrze trafiłem z rokiem produkcji konsoli.
     
  13. neversad

    neversad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. neversad

    neversad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jakby kupił nowy napęd ? A można jakoś usunąć tą przeróbkę ?
     
  15. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie pisz posta pod postem. A co do kupna nowego napędu nic to nie da bo musiałbyś zczytać klucz z starego a tam go nie ma lub jest zły.
     
  16. neversad

    neversad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale z czego to wynika? Podobno jest wgrane LT 2.0, spróbuje jeszcze na piratach. To ten klucz mógł tak po prostu wyparować? Można cofnąć jakoś to LT?
     
  17. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Klucz nie mógł wyparować prawdopodobnie ktoś źle wykonał flash i przez to konsola nie czyta gier. Jeżeli kupiłeś konsolę niedawno możesz ją zwrócić skoro nie czyta gier.
     
  18. neversad

    neversad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale własnie tak było napisane w ogłoszeniu. Mogę kupować gry w tym sklepie Microsoftu. I jest wszystko ok. W sumie nawet taniej. A nowy flash napędu by to załatwił ?
     
  19. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie ponieważ musisz posiadać klucz napędu aby sflashować napęd. Możesz spytać sprzedawce czy przerabiając konsole dostał klucz na dvd wtedy wystarczyłoby go wgrać z powrotem
     
  20. c5180

    c5180 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, sorki za odświeżenie tematu, ale mam niestety ten sam problem. Na oryginalnych grach wyskakuje mi taki błąd jak "Please insert this game into a 360 console", czasami nic się nie dzieje, zaś na kopiach przez chwile jest czarny ekran, a później wraca do ekranu głównego xbox. moj napęd to hitachi, obawiam się że również nie mam klucza oryginalnego w napędzie... we flashowaniu napędu do lt2, numerem klucza były same zera, dopiero pozniej jakies cyferki.
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Komunikat "Please insert this game into a 360 console" po włożeniu płyty z grą

    Po zawodach w takim razie

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum