1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konfiguracja Internetu w konsoli?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nesta, Luty 8, 2010.

  1. Nesta

    Nesta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    A więc,

    podłączyłem kabel enthernet z kompem i klockiem, na jakiejś tam stronce:
    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły
    dowiedziałem się, że muszę skonfigurować połączenie sieciowe, lecz ja wchodzę w to połączenie sieciowe wybieram właściowości i idędo konfigurowania TCP/ip
    wchodzę w to i brakuje mi w tym tych okienek:
    *maska podsieci
    *brama domyślna?

    Jak poprawnie skonfigurować konsolę z komputerem? Może jakiś dokładniejszy tutorial?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dani19

    dani19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krynica
    Miedzy kompem a xklokiem musisz mieć scrossowany kabel. Na zwykłym ethernet nie będzie działać. Co do konfiguracji u mnie zadziałało dopiero zmostkowanie w połączeniach sieciowych połączenia z xklokiem i inrenetem (w moim przypadku wifi). Tyle. Wszystko mi jedzie na automatycznych ustawieniach. Mam win7



    Zrobiełem tak, bo sposób w podanym przez ciebie linku nie działał. Co do twojego pytania to są. Musisz poszukać. Jak nie znajdziesz to daj screena.
     
  4. Nesta

    Nesta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    To kurcze do kiego kija wkładają jakiś beznadziejny kabel kurna VGA, musze wydać 100 zł na hdmi, a teraz kurna kolejne pieniadze zeby podłączyć do internetu, weś mnie nie wkurzaj, bo zaraz walne tego xa przez okno... totalny badziew.
     
  5. Nesta

    Nesta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Ten mój kabel znalazłem na jakiśm zdjęciu na gogle:
    [​IMG]
     
  6. dani19

    dani19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krynica
    Nie denerwuj się chłopie.
    Co do kabla to przegięcie.

    Kabel HDMI kupisz za 30 zł. (Są za 15 zł ale nie kupiuj bo to badziewie).

    Nie ma większej różnicy między kablem HDMI za 100 zł a za 30 zł bo sygnał jest cyfrowy (sprawdziłem na własnej skórze). Ale ostrzegam nie kupij tych najtańszych bo się rozlecą w rękach.

    Po drugie jak srossować kabel możesz sam. Potrzeba:
    kabla np UTP 5e
    2 końcówki
    nożyk
    zaciskarka (jak nie masz gdzie pożyczyć do przy odrobinie sprytu poradzisz sobie kombinerkami)

    Tu masz jak to się robi.
    Krossowanie kabla sieciowego | TWEAK IT ... BLOG


    Mozesz też użyc tego kabla co masz w zestawie wystarczy obciąć jedną koncówke a drugą kupić i zarobić.

    Miłej zabawy.
     
  7. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    100zł za kabel Hdmi ktoś cie robi w chu**
     
  8. Nesta

    Nesta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    A czy da się poradzić jakoś bez krossowania? i tym zwykłym kablem?
     
  9. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Było trzeba kupić kabel hdmi taki za 20zł - różnicy nie bedzie w obrazie ;P
    A co do kabla ethernet to wyglada on identycznie tylko te 8 'żył' co w nim idzie są inaczej ułożone ;P (z konsolą dostajesz kabel prosty do podlaczenia do routera/switcha a żeby podłączyć do kompa potrzeba skrosowany - wydatek bardzo mały- max 20 zł jak kupisz w opakowaniu z marketu - ale lepiej idz do sprzedawcy w sklepie rtv/comp niech Ci zrobi kilka metrów -wyjdzie duzo taniej ;])
     
  10. dani19

    dani19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krynica
    Koszt zrobienia samemu to 2 zł końcówki i powiedzmy 3 m kabla - 1,20zł/m więc w sumie ok 6 zł.
     
  11. Nesta

    Nesta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    ..no faking mader faker ... ej ale mam takie pytanie...

    Bo ja wziąłem i włożyłem kabel do tego w komputerze wejścia i tam pali się takie światełko i odczytuje go, ale jak patrzę w xa do wmc to nie wykrywa..
     
  12. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    wal do sklepu po skrosowany kabel! .
     
Wczytywanie...

Poleć forum