1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konfiguracja RapGet + Konto Premium

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Erno, Wrzesień 9, 2008.

  1. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Konfiguracja konta Premium RapidShare


    1) Logujemy się do swojego konta premium na stronie www.rapidshare.com
    2) Gdy jesteśmy na swoim koncie to klikamy na przycisk:

    [​IMG]

    3) Zaznaczamy opcje Direct-downloads oraz spisujemy swój login w postaci CYFR (zaznaczone strzałką). Wciskamy Save

    [​IMG]


    Konfiguracja RapGet'a:

    1) Ściągamy najnowszą wersje programu dostępną TU i ją instalujemy, następnie ściągamy biblioteki SSL dostępne TU i je również instalujemy (zaleca się pozostawić domyślną ścieżkę instalacji)

    2) Uruchomiamy program RapGet, zmieniamy język na Polski (klikamy na ikonkę planety i wybieramy z listy język Polski)

    3) Wchodzimy do ustawień programu klikając na ikonkę:

    [​IMG]

    4) Pojawi się okno Ustawienia następnie przechodzimy na zakładkę Serwery (1), wybieramy z listy rapidshare.com (2), zaznaczmy pole Użyj (3), W pole Login (4) wpisujemy swój login w postaci cyfr (np. 166666) a w pole Hasło - swoje hasło do konta Premium. Zatwierdzamy zmiany przyciskiem OK (5)

    [​IMG]

    5) Teraz wystarczy wkleić linki do programu i Ściągamy !!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    świetny programik dobry tut, polecam
     
  4. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    aha, tylko jedno pytanko... bo z tego co wiem to z nowym RS RapGet niedziała i czy ten sposób jest właśnie po to aby nowe RS działał na RapGet?? Sam bym sprawdziłale chwilowo bez PC :D
     
  5. Salzgitter

    Salzgitter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    fajnie dziala i nawet sciaga szybciej jak normalnie przez neta :D:D:D
     
  6. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    Rapget (1.41) działa bez problemu z nowym rapidem, wiem bo używam go od dość dłuższego czasu. Wystarczy robić tak samo jak w tutcie i będzie działać :D
     
  7. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    Potwierdzma sposob działa :D wilkie thx!!!! nareszcie niemusze sie męczyć z tym je*** RSManager który sam zatrzymywał pobieranie z nijakiego powodu
     
  8. Salzgitter

    Salzgitter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    mam jedno male pytanko czy jak bede sciagal np.20 part i bede na 30 % poweidzmy i zaczymam i wylacze kompa i potem zas wlacze to on bedzie od tamtaego miejsca zaczynal ?? tzn. od 30 % czy od nowa
     
  9. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    tak zacznie ściągać do momentu w którym zatrzymano :)
     
  10. loudlips

    loudlips Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    No rapgecik to kozak ! tak banalny w obsludze jak nasze pady od 360 :D :D hehe. swietny wyglad i oczywiscie skutecznosc. tylko niewiem czemu od ostatnich paru dni mam zmulane sciaganie. moze przez to ze w rapidzie cos tam ciagle robia.. wczesaniej wszytsko zapinalo maxem a teraz w kratke. moze wiecie o co chosi ?
     
  11. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    ostatnio RS miał problemy z servarami, ciągle je wyłączali, włanczali i spowalniali pobieranie... ale od kilku dni jest juz git :D i całę szczęście
     
  12. loudlips

    loudlips Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    mi sciaga linki z gier np teraz ciagne PURE i niektore mam na transie 90 kb. lipa troche. moje lacze to 2mb z chello upc
     
  13. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    Nom masz kiepsko... mi pobiera ciągle około 125kb/s (1MB net) ale jeśli ci tak wolno pobiera pliki to zawsze możesz ciągnąć 3 pliki naraz (na każdy plik po około 90kb/s) i wyjdzie na to samo co byś pobierał po jednym pliku
     
  14. Salzgitter

    Salzgitter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    to znaczy ze jak wy tak piszecie to ja mam jeszcze nie taki slaby transfer :D mnie ciagnie 350kb/s - jeden plik a jutro dostane szybszego neta to sie powinna 1,4 mb /s sciagac ale zobaczymy :D
     
  15. frey

    frey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    dokladnie, sprobuj dwa pliki jednoczesnie sciagac. u mnie jeden plik sciaga max 300 a jak wlacze dwa naraz to idzie 500, tyle ile powinno
     
  16. Salzgitter

    Salzgitter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    oki mnie sie pobiera teraz tak kolo 750 a 800 kb/s
     
  17. loudlips

    loudlips Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2008
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lubin
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    to sproboje jak bede cos sciagal nowego bo pure juz wypalilem ;)
     
  18. sivy84

    sivy84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    Witam. Fajny poradnik i jeszcze fajniejszy programik. Już nie muszę siedzieć przy kompie i co chwile wklepywać linki. Pozdro.
     
  19. bobo

    bobo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    a ja skonfigurowałem tak jak jest napisane i mi nie działa rapget
     
  20. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    bo źle skonfigurowałeś.... masz wogóle konto premium na RS? i w okienku na login masz wpisać ID a nie login który sobie sam ustawisz na stronie rapida
     
  21. bobo

    bobo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Konfiguracja RapGet + Konto Premium

    juz działa ;D
     
Wczytywanie...

Poleć forum