1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konfiguracja Xbox Live na gminnym internecie ;D

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Daniello09, Sierpień 8, 2011.

  1. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Witam
    Kumpel planuje zakup konsoli, koniecznie chce grać na xbl jednak po podłączeniu mojego xboxa do jego sieci połączenie nie zostaje uzyskane.
    Nie mam pojęcia jak taki internet może działać, wiem tyle, że za każdym razem gdy chce połączyć się z netem musi wpisywać jakieś dziwne hasła w przeglądarce. Jeśli chodzi o przepustowość łącza to powinno być ok. Na speedteście miał prawie 2mb/s.
    Tak jak pisałem wcześniej, próbowaliśmy podłączyć moją konsolę, niestety bez skutku. Bawiłem się w ręczne wpisywanie IP, ale też nie działa.
    Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To jest internet bezprzewodowy ?
    Sieci MAN moga miec ograniczenie sesji tzn jedna osoba moze byc polaczona np nie wiecej niz 30 minut w ciagu 12 godzin
    Zapytaj kolege dokladnie co gdzie wpisuje aby sie polaczyc z netem
     
  5. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Jest to internet radiowy, normalnie jest router, jest wszystko :D
    Kumpel aby podłączyć się z siecią wpisuje najpierw adres http://172.16.40.21 i dział wejdź do internetu. Następnie swój login i tyle. Musi to robić co 4h.

    Tak jak wspominałem wcześniej internet w ogóle na mojej konsoli nie działa.

    No chyba, że połączenie szeregowe. Ale to byłaby ostateczność, bo xbox ma być w innym pokoju niż jest komputer.
     
  6. BogdanROX

    BogdanROX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    A kto zarządza tą siecią ? Sądząc po tym jak uzyskujecie dostęp do internetu, to może być problem. Przeglądarka jest przekierowywana do dostawcy internetowego, on zapewne przydziela IP, ma pewnie ograniczenia dla zaufanego MAC. Tak przypuszczam, bo trochę mało opisałeś jak ten internet u was funkcjonuje.
     
  7. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    No bo nie wiem jak to u niego działa do końca :D
    Od nowa:
    Internet radiowy
    Gminny :D
    2mb/s
    Połączenie z komputerem przez router
    Połączenie z xboxem niemożliwe :D
    Aby internet działał trzeba logować się przez stronę http://172.16.40.21.

    O co mam się jeszcze dopytać? Czy jest w ogóle szansa to podłączyć do konsoli? Alternatywa, która według mnie jest sensowna to udostępnianie łącza przez PC. Ale tu trzeba kupić modem, zresztą komputer jest w innym miejscu, nawet na innym piętrze.

    Dalej proszę o pomoc ;)
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Laczysz sie przez serwer proxy, do rozdzielania neta potrzebny ci jest router nie modem, router masz z tym ze on dziedziczy ustawienia sieci, tego typu internet jest trudno dzielic, musial bys dokladnie wiedziec jakie ustawienia maja byc do serwera proxy i te wpisac do routera o ile to mozliwe, kwestia tego ze on moze sie laczyc z serwerem na ktorym jest określony skrypt i musi byc uruchamiany co jakis czas wlasnie logujac sie, jak tak jest to jedyne wyjscie to udostepnianie neta z komputera kupujac np druga sieciowke no chyba ze masz jedna wolna
     
  9. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Udostępnienie Internetu z komputera, to w tym momencie najtańsze rozwiązanie i najpewniejsze rozwiązanie.

    Jeszcze jedna darmowa opcja:
    Ustawiamy taki sam MAC na PC i Xbox, ustanawiamy połączenie na PC i przepinamy kabel do Xboxa.
    Możliwe, że takie coś by zadziałało, tylko nie wiem jak DHCP, być może trzebaby przepisać IP statycznie z PC do Xboxa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum