1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konfiguracja xbox360 z tp-link model TL-WR740N bezprzewodowo

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krzysiek1, Styczeń 14, 2011.

  1. krzysiek1

    krzysiek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam pytanie oraz prosbe dotyczaca konfiguracji xbox z ruterem bezprzewodowo.Cz ktos moglby mi napisac krok po kroku od poczatku jak zrobic konfiguracje.Jak na razie moje proby koncza sie niepowodzeniem, ogolnie brak jakiegokolwiek polaczenia z xbox.Z gory dziekuje za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może napisz jaką masz wersję konsoli? Fat czy slim? Jeśli fat to czy masz odpowiedni adapter Wi-Fi?
     
  4. krzysiek1

    krzysiek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam xbox 360 250G slim.Pozdrawiam
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To to co za problem?
    Wchodzisz w konfiguracje sieci bezprzewodowej -> wykrywa ci wifi -> wpisujesz hasło i gotowe
     
  6. krzysiek1

    krzysiek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W konsoli zrobilem wyszukanie sieci i zapisalem moja siec bezprzewodowa,ale dalej niechce sie polaczyc z ruterem.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jedno przeczy drugiemu, to w koncu sie polaczyles ze swoja siecia czy nie ?
     
  8. krzysiek1

    krzysiek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siec xbox wyszukal jest zapisana w nim , ale xbox nie laczy sie dalej z ruterem a nastepnie z internetem.
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zapewne musisz wyłączyć w ustawieniach routera filtrowanie MAC albo Firewalla
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak widzi sieci i zaakceptował haslo to laczy sie z routerem, zobacz czy router przydzielił ci IP, maske, bramke i dns
     
  11. krzysiek1

    krzysiek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam juz polaczenie z ruterem ale brak polaczenia Internet a Xbox Live.Wartosc MTU mam 1500 .
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Czy ty w ogole czytasz co sie do ciebie pisze ?
    I z tym MTU wyskoczyłeś jak filip z konopi
     
  13. krzysiek1

    krzysiek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To akurat byla porada w xbox ,wiec tez to sprawdzilem .Dalej jest problem.
     
  14. krzysiek1

    krzysiek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Router przydzielił w xbox IP, maske, bramke i dns.Brak jest PPPoP oraz alternatywny adres MAC.Gdy wylączam wireless MAC filtering jest brak polaczenia z netem.Firewall tez wylączylem ale to nie dalo efektu.Jakieś sugestie ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum