1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konfiguracje Xbox Live/Zmiana MTU - masz problemy pisz tutaj.

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez offtopic, Grudzień 25, 2008.

  1. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Bardzo dobry poradnik stworzony przez wrog'a >> Klikni aby otworzyć - Konfiguracje Xbox Live

    W skład poradnika wchodzą:
    • Udostępnianie połączenia przez PC
    1. Neostrada TP
    2. DSL TP
    3. Business Everywhere/ iPlus/ Blue Connect

    • Bezpośrednie podłączenie pod router
    1. Neostrada TP
    2. Chello
    3. Aster
    4. Sieci lokalne, kablówki

    Wszystkie problemy związane z konfiguracją usługi Live proszę pisać w tym temacie.

    Zmiana MTU - wymagane wyższe niż 1364.
    Modify the MTU size >> How to change the PPPoE MTU size in Windows XP
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lisfox1

    lisfox1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    York
    Mam problem ze mam wifi w domu i jeszcze nie kupilem adaptera wifi do konsoli. Wiec jak mam neta na laptopie to podlanczak go przez zwykly skrosowany kabel do konsoli. I tu sie zaczyna problem ze gdy ustawiam wszystko recznie (automatyczne ustawienia wogole nie dzialaja) to przy tescie polaczenia wykrywa tylko polaczenie kablem i czasami nie wiem od czego to zalezy adres IP jest jako poprawny ale juz przy DSN zawsze nie dziala i jest kupa. Dodam tylko ze mam Viste. Czy ktos mail podobny problem lub wie jak go rozwiazac byl bym bardzo wdzieczny za pomoc.
     
  4. marzzz73

    marzzz73 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    podłączam się pod pytanie lisfox1 , mam identyczny problem na Viscie
     
  5. Phrarr

    Phrarr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WiFi masz za pomocą routera? Jak tak to najprościej będzie kablem podpiąć x'a pod router.
     
  6. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Świetny poradnik!
    Dzięki niemu podłączyłem się do Xbox Live :)
     
  7. kuszal

    kuszal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sandomierz
    Ja zapomniałem wyłączyć firewalla i prze to nie mogłem się połączyć :DD
     
  8. lyczko1992

    lyczko1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie, a wydaje mi się, że dotyczy ono usługi Xbox Live. Jak szybkie jest wymagane łącze, aby nie było lagów podczas gry przez neta na konsoli? A może powiecie mi jakie wy macie szybkie łącza internetowe?:rolleyes:
     
  9. lisfox1

    lisfox1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    York
    Chyba takie spokojne minimum to jest 1024 bo na 512 moze sie jeszcze legowac przy wiekszycha akcjach.
     
  10. Kolotek

    Kolotek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam od pół roku mam xbox-a 360 Premium , postanowiłem wkońcu podłączyć go do sieci ( napaliłem sie troche na granie online i korzystanie z usług Xlive! no wiecie dashboard , swoje posatcie , ubrania itd) Kupilem wczoraj drugą kartę sieciowa i podpiałem do niej kabel crossowy do xbox-a ) Wszystko ładnie udostępniłem , Ip się automatycznie zgrało do konsoli ale gdy jest próba łączenia do internetu wyskakuje błąd MTU że potrzeba min 1364 , wiem o co chodzi robiłem ustawienia w CMD i moje max MTU wynosi 1264 z tego co sie dowiedziałem wiecj nie mogę ustawić bo wychodzi zapis: Pakiet musi być podzielony na fragmenty , ale ustawiono opcje DF. Jest jakaś szansa abym mógł jakoś wejsc do neta na xboxie? Czy MTU zależy od słabego internetu 512 nie wystarczy ? Czy ewentualnie Administrator sieci mógłby mi zwiększyć te MTU , jak z tym jest? Proszę was o jakieś sugestie i porady! Pozdrawiam !
     
  11. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Pierwszy post zaktualizowany o zmianę MTU.
     
  12. szymoos

    szymoos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg/Sopot
    Witam, mam problem z połączeniem Xboxa do internetu przez kartę sieciowa w laptopie. Tak właściwie to problem zaczyna się już w momencie próby podłączenia do samego laptopa. Mógłby mi ktoś napisać krok po kroku jak wszytsko skonfigurować?
    Mam Vistę, Neo z modemem ZTE ZXDSL 852, kabel oczywiście skrosowany.

    Czytałem ten poradnik z pierwszego postu, ale on jest napisany pod XP, a ja w Viscie jestem jeszczae zielony bo mam lapa od niedawna.
     
  13. Radi360

    Radi360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam! Ja mam Neostrade TP i nie mam Routera czy moge bezpiecznie podłączyc sie do internetu??
     
  14. szymoos

    szymoos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg/Sopot
    tylko jeżeli masz karte sieciową w PC
     
  15. Pasi33

    Pasi33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    problem z DNS

    witam otóz mam mały problem podczas testów łaczenia do XBL mam problem z DNS em. Mianowicie podłaczam sie przez router DNS do konsoli wpisałem taki sam jak na routerze i na PC. Niestety wywala mi bład: Wprowadzony aders DNS nie zmieniłnazwy serwerów usługi XBL i witryny xbox.com jak to obejść?
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze wpisz takie 194.204.159.1 i 194.204.152.34
    sa ta dnsy tpsa powinny dzialac
     
  17. portaLmurek

    portaLmurek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, ja mam problem rowniez z necikiem robilem juz to co opisane wyzej net jest widziany w xb bo robi aktualizacje, ale przy logowaniu do live! wyskakuje komunikat: Logowanie do uslugi xbox live jest obecnie niedostepne. sprobuj ponownie pozniej.
     
  18. sheniu

    sheniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    witam mam tak wlasnie modem z multimedii i nie moge polaczyc sie z xbox live kabel zamiast do karty sieciowej podlaczam do konsoli ale nie wykrywa nic (restetowalem kilka razy)
     
  19. Mariuce

    Mariuce Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, chciałbym dziś za pomocą liveboxa updatnąć swojego xklocka. Jak podłączyć wiem tylko nie wiem czy mam założyć jakieś konto na xbox live? Jeśli tak to poprosze o link i instrukcje. Mam nowego dasha i wgranego xtr 1.4. Czy pobranie aktualizacji ( themów, wyglądów ludzików i kodeków ) nie wymusi bana na konsoli?
     
  20. Barteek10

    Barteek10 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam wszystkich ...
    Mam pewien problem , otóż mam liveboxa , jest on podłączony kablem ethernet ze stacjonarnym pc , dodatkowo jest videostrada , a także laptop podłączony przez WiFi ...
    Gdy podłącze kabel od xa do liveboxa , to na pc wyskakuje mi błąd o konflikcie ip i odcina mi neta na pc ani na xboxie nie ma , musze później włączać ponownie kompa i kombinować żeby net znów był , jak podłączyć do tego xa żeby działało bez konfliktów??
    Z góry dziękuje za pomoc
     
  21. cell89

    cell89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem z podłączeniem Xboxa do sieci. Problem polega na tym, że mam dużo za małe MTU swojego internetu. Łącze które posiadam to osiedlówka 4Mbit/s. Net ogółem chodzi **********. Problem jednak tkwi w MTU. Sprawdzam to swoje MTU wpisująć różne jego wartości (ping -f -l 0-1500 Google) pokazuje mi coś takiego:
    od 0-995 daje mi Odpowiedz...
    od 996-1444 jest Upłynął limit czasu żądania
    i od 1445 do 1500 jest zeby podzielić na pakiety.
    Teraz pytanie, czy da się to w jakiś sposób zmienić, ustawić, przestawić, żebym mógł podłączyć x-a do sieci czy muszę się skontaktować z tymi od internetu żeby coś na to poradzili? Próbowałem zmienić to tym programem podanym w 1 poście, ale nic to nie dało niestety... ;/ Wie ktoś jak to naprawić?
    Z góry dzięki za pomoc, pozdro ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum