1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konfiguracjia routera tp link z xboxem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez skarabeu, Kwiecień 4, 2012.

  1. skarabeu

    skarabeu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeszukalem internet ale nigdzie nie znlazlem pomocy. Preobowalem wszystkiego ale nic nie dziala. Nie moge podlaczyc xboxa do internetu poprzez tp-linka WR340G czy ktos z was mial ten problem? Probowalem wpisywac ip adresy maski podsieci adresy bramy ale konsola dalej nie wlaczy sie z internetem. Prosze o szybka pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    dobrze , że podałeś wystarczającą ilość informacji abym mógł rozwiązać twój problem.
     
  4. skarabeu

    skarabeu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co jeszcze mial bym podac bo jestem w tym niedoswiadczony zabardzo
     
  5. quadriz

    quadriz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląsk
    W ustawieniach routera 192.168.1.1 sprawdź, czy przypadkiem nie masz włączonej blokady rozpoznawania MAC - klucza karty sieciowej. Domyślne login/hasło to: admin / admin
    Możliwe, że już zmieniałeś :>
    A jeśli nie w tym problem to radzę zreebotować, w ostateczności zresetować (wykasować wszystko i konfigurować na nowo).
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Serwer DHCP na ruterze musi być włączony. Na konsoli wszystko ustawione na "Automatyczne"...jak podłączysz kablem to musi cię podłączyć do neta.
     
  7. skarabeu

    skarabeu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam wlaczonej blokady MAC, masz moze jakies inne propozycjie?
     
  8. skarabeu

    skarabeu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrestartowalem ustawienie routera i nic, dalej xbox nie laczy sie z internetem
     
  9. quadriz

    quadriz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląsk
    Podłącz kablem.
     
  10. skarabeu

    skarabeu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kablem z pominiecie routera dziala normalknie ale jak chcem podlaczyc przez router to sie nie łączy do xbl
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    to jak pomijasz router to gdzie się tym kablem wpinasz, z jednej strony konsola a z drugiej ?

    Ps. Jak podłączasz konsole do routera to kablem niekrosowanym!!
     
  12. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Najpierw przeczytaj dokładnie instrukcję bo widzę ,że nie ogarniasz.
    Wystarczy dobrze zainstalować router i będzie śmigało.
    W konfiguracji sieci w xboxie daj wszystko na automatyczne.
     
  13. Ludzie_z_MS

    Ludzie_z_MS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jaki dokladnie blad dostajesz podczas testu polaczenia z Xbox LIVE?

    1) Polaczenie z siecia wewnetrzna - sprawdz DHCP, ustal moze dla MACa konsoli stale IP na routerze i na konsoli taie samo (maska podsieci 255.255.255.0 i brama wyjscie to adres IP routera), sprawdz UPNP na routerze - ma byc wlaczone

    2) Polaczenie z internetem - ustal z dostawca internetu adresy serwerow DNS

    3) POlaczenie z Xbox LIVE - porty 53, 80, 88, 3074, NAT i MTU

    Ogolnie jesli dziala Ci pominiecie routera - sprobuj wgrac na router najnowszy firmware jesli jeszcze nie masz.

    To tak z grubsza.
     
  14. Ryderus

    Ryderus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam ten sam modem :)

    Wejdz na tplinklogin.net wpisz admin i admin
    Wejdz w zakładke Security i wybierz Firewall
    Kliknij Enable firewall i po kłopocie :)

    Też miałem ten sam problem i to podziałalo
     
Wczytywanie...

Poleć forum