1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Koniec z dyskami BEVS wystarczy Fujitsu :-)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Red Ag3, Styczeń 2, 2009.

  1. Red Ag3

    Red Ag3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozebrałem dziś swojego elite i w obudowie HDD znalazłem dysk Fujitsu.
    Tak więc mamy dysk 120GB za połowę ceny:
    http://allegro.pl/item514926380_f_nowy_fujitsu_mhy2120bh_120_00_gb_sata_12m_gw.html za 119zł

    Prawdopodobnie pasują inne dyski niż serii MHY2120BH - lecz nie mam jak sprawdzić.

    Dokładne oznaczenie mojego dysku: FKL-MHY2120BH (B)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    nieźle . ale ciekawe jak sie ma sprawa z mniejszymi dyskami od Fujitsu :D
     
  4. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    ja mam pytanie z innej beczki ale też od dysku kto wie gdzie są plomby gwarancyjne na dysk jeśli nie ma żadnej ukrytej to ja sprawdzę :p swoją 60gB
     
  5. CHAST

    CHAST Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Na obudowie od dysku - kwadratowa plomba - napis Microsoft, zakrywa jedną ze śrub
     
  6. Red Ag3

    Red Ag3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale suszarka powinna załatwić sprawę:D
     
  7. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tylko pochwal się wynikiem eksperymentu ^^
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    W oryginalnych dyskach MS nie sa tylko WD, sa Fujitsu, Samsungi, Segaty.

    Ograniczenie do dysków WD jest narzucone przez program hddhacker i chyba pliczki hdd.bin. Innych dysków prgram nie rozpozna (autor twierdzi ze jest to do zrobienia ale mu sie nie chce :(
    Cytat z forum http://www.xbox-scene.com/xbox360-tools/HDDHackr.php

    "Q. Could you do this for my Seagate, Maxtor, Samsung or whatever drive too ?
    A. Yes, but I don't have plans to do so. The cheapest WD drive (40 gb) ships for about $50 and thus is one of the cheapest. It is a lot of work to
    convert this tool for usage with other brands and I don't think it is worth
    the trouble."
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ten Fujitsu nie będzie działał, więc nie masz co kombinować. W powyższym cytacie masz wszystko ładnie opisane dlaczego :]
     
  10. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Szkoda :( Może będzie kiedyś do zrobienie :) Za czasów x720 .
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To naprawdę nie jest trudne do zrobienia:). My kombinujemy teraz nad memorca 8gb, która wyjdzie I dyskiem 250GB
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Życzę szczęścia, bo będzie wam niewątpliwie potrzebne :D
     
  13. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A spójrzcie na to:
    klik

    Czy, po kopi Norton Ghost'em oryginalnego dysku na jakikolwiek inny, konsola nie wykryje nowego dysku?
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie trzeba szczęścia myślę że za tydzień będzie do kupienia na forum innym. Jakim tylko na PW:)
     
  15. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    Będzie można każdy dysk "przerobić", czy dalej tylko WD Bevs?
     
  16. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    akir to wykombinujcie jak żeby weszło na inne dyski ;] PS.jeszcze nie sprawdziłem ale podejrzewam Fuji
     
  17. pawelekk24

    pawelekk24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  19. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Możesz każdego dysku zrobić kopię (Samsung, Fujitsu), jednak nie zgrasz tego na inny dysk niż WD.
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no widze w koncu pojawil sie pliczek i 60-tki :) ktos sprawdzał juz???? Łatwiej jest teraz dostac 80Gb bevsa niz 120 i czasami duzo taniej
     
  21. korbowody

    korbowody Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam taki fujitsu MHY2120BH(B) 120 GB od laptopa , nie działa i nikt jak na razie ( bynajmniej ja nie znam takiego kozaka) nie potrafi przystosować tego dysku aby go xbox 360 widział ( tylko WD ),.Jeśli by to ktoś rozpracował to proszę o informację. Więc nie ma co sie podniecać niska ceną fujitsu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum