1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsla włącza się z opóźnieniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ginger, Lipiec 31, 2010.

  1. ginger

    ginger Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    serwus,
    mam następujący problem: kupiłem używaną konsolę, wszystko działało pięknie przez 2-3 tygodnie, ale pewnego razu mój kumpel wyciągnął wtyczkę od prądu - z gniazdka -podczas gdy konsola była włączona (DEBIL!!!). stało się to 2 dni temu, od tego czasu konsola włącza się, ale z pewnym opóźnieniem - trzeba chwile poczekać zanim się odpali.

    nie wiem czy powinienem się tym martwić? czy taka sytuacja może być wstępem do poważniejszych uszkodzeń? proszę doświadczonych graczy o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jest to bardzo dziwna przypadłość. Skoro konsola działa nie powinno być problemów. Odłącz wtyczkę od konsoli. Sprawdź diodę na zasilaczu powinna być pomarańczowa. Podłącz do konsoli i powinna być taka sama. Włączasz i powinna być zielona. Jeżeli wszystko jest dobrze to zasilacz wydaje się w porządku. Posiadasz dysk w konsoli?
     
  4. ginger

    ginger Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    dzięki za szybką odpowiedź!

    tak posiadam dysk - 20gb. dioda świeci się normalnie - na pomarańczowo. wszystko jest podłączone poprawnie, kiedy konsola się już włączy działa bez zarzutu.

    jakieś sugestie, propozycje?
     
  5. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Podaj date produkcji konsoli (jest z tylu), z reguly tak sie dzieje jak konsola ma problemy z polaczeniami pod GPU, jesli to jest konsola z 2005/2006 ew. 2007/2008 to jest to mozliwe.
     
  6. ginger

    ginger Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    nie ma mnie teraz w domu, więc nie mogę sprawdzić, ale na 99% jest to model z 2007/2008.
    jeżeli jest to problem, o którym piszesz - to jak jemu zaradzić?
     
  7. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbuj wyjąc dysk. Jeżeli będzie działać normalnie wyczyść cache.
     
  8. ginger

    ginger Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
  10. cieszymir

    cieszymir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Moja 1st konsola to byl x360 arcade Falcon i tez miałem takie problem że od pewnego momentu jak konsola była podłączona przez HDMI włączała sie z opuznieniem ... przy oryginalnym kablu nie było problemu.
    Teraz tez mam Arcade ale Jasper i nie ma problemu
     
  11. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    ja miałem taki sam problem z moim xenonem ,pierw była 1 czerwona dioda ,a po restarcie łapała o co kaman i można było grać /
     
  12. wawrzyn

    wawrzyn Banned

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kielce
    Zasilacz prawdopodobnie się zaczyna palić albo leży wina na przewodzie zasilacz/konsola. Sprawdź jak masz dostęp do 2 zasilacza czy będzie ok. Po grani ok 2-3h zauważyłeś żeby zasilacz grzał się jeszcze bardziej niż zawsze?
     
  13. ginger

    ginger Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    Panowie, tragedia!!!!!!!!! Otóż, wczoraj konsola włączyła się bez zarzutu - od pierwszego kliknięcia. Pomyślałem sobie, że opóźnione włączanie się było tylko przejściowe i wszystko jest OK. Zacząłem więc grać na pełnym relaxie, aż w pewnym momencie zniknął obraz i zapaliły się 3 czerwone diody!!! :(((((

    Wyłączyłem szybko konsole, odczekałem jakiś czas i włączyłem ponownie. Konsola włączyła się prawidłowo (jednak pracowała głośniej niż zwykle), pograłem może pół godziny i ponownie 3 diody! Wyłączyłem szybko konsole i do teraz nie włączałem.... Czy to na pewno 3RROD? Z tego co pamiętam, nie wyglądało to w ten sposób:

    [​IMG]

    a trochę inaczej - świeciły się wszystkie 4 diody, ale dolna po prawej stronie słabiej niż pozostałe.

    Mam nadzieję, że coś mi poradzicie, gdyż xboxa kupiłem 2-3 tygodnie temu i nie zdążyłem się nim nacieszyć :(
     
  14. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie mam pojęcia czemu czasami jest inaczej bo na obrazkach z Google jest różnie, ale najczęściej jest tak ja u Ciebie.

    PS: W jakim miejscu miałeś położoną konsole?
     
  15. ginger

    ginger Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    właściwie teraz to już sam nie jestem pewny, w jakich miejscach paliły się diody... tak czy siak pojawiły się 3 diody :(.

    konsola stała na taborecie, w pozycji horyznotalnej (w poziomie).
     
  16. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Stała przy ścianie czy przy czymś? Mogłeś sprawdzić kod błędu.
     
  17. ginger

    ginger Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    było takie małe oparcie przy tym taborecie... może zasłaniało ono wentylatory? a jak sprawdzić kod błędu?
     
  18. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chyba zimne luty. Zostanie Ci serwis. Co do kodu poszukaj w artykułach jest wszystko nawet z opisami kodów.
     
  19. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  20. swisteek

    swisteek Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Derry,Ireland
    ja wczoraj odłączyłem swoją konsole od zasilania, ale wtedy była wyłączona całkowicie z gniazda też.
    później odpalam ją i się załączyła dopiero po kilkunastu sekundach, a następnym razem już odpaliła normalnie.
     
  21. ginger

    ginger Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gniezno
    Panowie, sprawa skomplikowała się jeszcze bardziej... Ze względu na pracę, konsola jakiś czas stała nieużywana, a gdy została włączona okazało się, że działa bez zarzutu!!! Gram od kilku dni prawie non stop i wszystko jest OK. O co tu chodzi? Jak uniknąć kolejnej awarii?
     
Wczytywanie...

Poleć forum