1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola + 2 napędy (możliwe ?)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Keenzoo, Listopad 15, 2009.

  1. Keenzoo

    Keenzoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Mam pytanie, które zrodziło się w mojej głowie :)
    Mam xboxa360 (niezbanowany) i mam napęd z ixtreme w nim. Wpadłem na pomysł, że zakupić drugi napęd (czysty bez ixtreme) i wgrać do niego tylko klucz z tego podstawowego napędu.
    Wyglądałoby to tak :
    1 konsola xbox 360 - 2 napędy (1x ixtreme i 1x oryginał firmware).

    Konsola, leżałaby sobie bez obudowy i tylko zmieniałbym napędy np. chcę grać na LIVE to podłączam internet i gram tylko na oryginalnych płytach, a kiedy będę chciał pograć na kopiach to odłączam od internetu i podłącze drugi napęd z ixtreme.

    Nawet do gry w sieci wykorzystywałbym inny profil i np. ten do netu ładowałbym z karty pamięci a ten do ixtreme z dysku.

    Czy w konsoli (samej konsoli) zapisywane są informacje o grach ? czy tylko np. na dysku lub karcie pamięci.

    Proszę o wypowiedz tylko osoby, które mają pewne informacje. Nie interesuje mnie co komu się wydaje :)

    Dzięki za informację.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. monster_garage

    monster_garage Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2007
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1.konsola bez budowy strasznie sie grzeje bo obudowa wymusza obieg powietrza wiec dla mnie to jest duze ryzyko rroda

    2. jezeli juz podlaczyles xboxa z ixtreme do liva to i tak juz jestes w ich bazie wiec predej czy pozniej dostaniesz bana

    3. to czy uzywaz tego samego profilu czy innego, czy z dysku czy z karty nie ma znaczenia
     
  4. Keenzoo

    Keenzoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @ 1
    Ale jaki obieg powietrza, przecież tunel powietrzny odbiera ciepło z radiatorów i nie powinno być gorzej. Jest tylko wyjście ciepłego powietrza z tyłu, a zimne nie jest nawiewane do środka więc nie ma obiegu.

    @ 2
    Konsola nie była podłączona nigdy do sieci, więc na pewno bana nie ma tylko pytanie : ja będę podłączał ją do sieci TYLKO na oryginalnym napędzie (tym drugim-bez ixtreme) to nie widzę ryzyka. Chyba że MS zapisuje dane o napędzie w konsoli i np. zagram na napędzie z ixtreme (bez netu), później zmiana napędu na oryginalny z netem i ban. Nie wiadomo... :)

    @ 3
    Faktycznie, ale tak pewności, żeby nie było wszystkich gier na tym samym koncie. Na tym od oryginałów będzie kilka gier tylko w profilu widocznych.


    Czekam na dalsze informacje :)
     
  5. monster_garage

    monster_garage Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2007
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no wlasnie to jest problem ze nie wiadomo kiedy microsft sprawdza firmware napedu, ja raz czytalem wywody jakiegos goscia z innego forum i pisal ze ze microsoft jest w stanie sprawdzic fw tylko podacz aktualizacji dashboardu ale to nie wiadomo czy mal raczje, a nie lepiej do twojego iksa wgrac orginalne oprogrmowanie i gran na nim online, i kupic tanio jakas zbanowana konsole do gry offline?
     
  6. Krochmal

    Krochmal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To już wg. mnie lepiej kupić arcade którego można dostać już naprawdę tanio niż bawić się w dwa napędy. Tym bardziej ze i tak chcesz grac na dwóch osobnych kontach
     
  7. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Chcę zrobić to samo, zobaczymy co wyjdzie z tego ;]
     
  8. Keenzoo

    Keenzoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jestem ciekawy czy ten pomysł wypali. 5SHOGUN podaj mi przez PM swój nr gg i napisz kiedy masz zamiar kupić nowy napęd ?

    Skoro MS nie zabezpieczył dobrze napędów przed ixtreme, to wątpię w to, że zabezpieczyli się i w konsoli zapisywane są dane na temat napędu. Przecież np. napęd może ulec uszkodzeniu itd. i wówczas wymieniamy go albo nawet MS wymienia na gwarancji (wgrywa klucz) i działamy dalej.

    Wydaje mi się, że to jest sposób, ale ryzyko bana jednak pozostanie :)
     
  9. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    co za problem na szkielecie dodatkowe wiatraki zamontować?
     
  10. xbox360wojtek

    xbox360wojtek Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    .
    A jak np. zepsuje mi się xbox 360, mam teraz llite on (iXtreme 1.6) i nie można przywrócić orginalnego FW i jak bym kupił drugi napęd orginalny też lite on i wsadził do iksa przy czym plomby by zostały nie naruszone to sie mogą skapnąć, że coś było grzebane ???
     
  11. Aramil

    Aramil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarna Białostocka
    Najpierw trzeba by się dowiedzieć, czy konsola zapisuje gdzieś dane napędu. Jeśli tak to możliwe, że odczytują przy naprawie i będzie kicha. Osobiście jednak wątpię, że coś takiego jest i nie będzie z tym problemów.

    Inna kwestia to umiejętności (i sprzęt) serwisanta, jeśli pozostawi jakieś ślady ingerencji wewnątrz konsoli to marne szanse ;)
     
  12. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Wykonalne na 100%, tylko nie na liteonie, ja chciałem tak z moim liteonem zrobić ale myślałem że wystarczy zgrać klucz ze starego i wgrać na nowy, zupełnie nie pomyślałem o fw które jest nie do odzyskania ;)
     
  13. PLkubaPL

    PLkubaPL Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A tak na marginesie to jak pewne jest że konsola zapisuje zmiany fw napędy w nand.No bo przecież gdy zaprojektowali x360 to M$ był pewny że go nie przerobią to czemu mieli by zostawić miejsce na info o zmianie fw napędu.A tak w ogóle możliwe że sam Xbox fw widzi jak oryginalne no bo główne parametry takie jak nr seryjny napędy itp jest taki sam tylko modyfikuje się działanie fw a przeróbkę można wykryć "całkowitym prześwietleniem fw napędu" przy połączeniu do XBL.No bo gdyby Xbox wykrywał przeróbkę offline to ban by był możliwy też offline.Ale myślę że jak ktoś ma przerobiony oryginalny napęd i wgra fw bez przeróbki i zamontuje go do gier oryginalnych to M$ nie będzie miał możliwości zbanowania xboxa no bo fw jest oryginalne.A do tego można załatwić drugi napęd przerobiony i gra offline ale najlepiej bez dysku ani memorki bo prawdopodobnie gdy gramy w jakoś grę i np zapiszemy stan gry to będzie mona sprawdzi nr seryjny gry i dojść do tego że to kopia.Tak więc uważam że granie n 2 napędach może dać nam 99% procent bezpieczeństwa (jeżeli nie 100%)

    PS1 jak by wgrywać oryginalny fw to trzeba by sprawdzić sumy md5 czy nie ma różnic i mieć pewność.
    PS2 Jeśli ktoś ma problem ze zdjęciem przeróbki to na allegro jest pełno takich ofert.
     
Wczytywanie...

Poleć forum