1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola a monitor problem.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Maxi178PL, Sierpień 30, 2012.

  1. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Witam mam monitor lg falron m2094d i jest problem, podlaczam do AV1 przez przejsciowke ktora mam z xboxa i jest tragedia, obraz zamazany, wgl do ****, slaba jakosc, nie wiem co jest, kurde ustawiam np na 1080i to brak sygnalu :p Tylko 480 jest ustawione, pisze ze skonfigurowane pod tv pal 60, zmieniam na pal 50 i to samo, nie wiem co jest, narazie nie mam kabla hdmi, ale mam zlacze hdmi w monitorze, wiecie co jest? Jak to ustawić. Jeszcze mam component wejscie, ale to to samo, av1 av2 i lipa, z gory dzieki :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    musisz podłączyć przez albo "XBOX - D-SUB" albo "HDMI -DVI" albo "HDMI -HDMI" Jeżeli podłączasz przez czincze i przejściówke która była w zestawie (pierwsze słyszę żeby jaki kolwiek monitor miał takie wejścia) to ograniczasz rozdzielczość do 576i i sygnał jest analogowy. Oczywiście dźwięk musisz osobno na głośniki wyciągnąć.
     
  4. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Z tylu mam component i tam mam kabelki opdlacozne.. wszhystkie, obok wejscie hdmi pod dolem Dvi-d ale to inne wejscie, a nie mam takiego. a obok dwa wejscia AV1 i AV2, nie wiem czemu taki obraz brzydki jest, na wszystkich, oprocz tych hdmi, bo kabla nie mam :p
     
  5. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    component czy composit? bo to jest wielka różnica.
     
  6. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
  7. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Dodam, ze ustawione jest na 480, a jak chce np na 720 to daje tak i sie nie ustawia, nie wiem co jest.. wyzsze tak samo.
     
  8. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    ustawienia->system->ustawienia konsoli->wyświetlacz->rozdzielczość obrazu-> ustaiwasz "1680x1050", czyli MAX dla twojego monitora
    (nie ustawiaj ani 1080 ani 720 tylko 1680x1050)

    ustawienia->system->ustawienia konsoli->wyświetlacz->format ekranu-> ustawiasz "panoramiczny"

    Twój monitor ma te wszystkie wejścia bo ma tuner TV, teraz skumałem.
     
  9. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Niestety nie wiem dlaczego nie mam opcji roz. ekranu, daje ss sorry za jakosc, komorka.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  10. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    przesuń suwak na HDTV w tym kablu! zrób to na OFF konsoli. Suwak ma być na zwykłym "TV" tylko w przypadku podłączania tv kineskopowych przez composite lub euro.
     
  11. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    nie rozumiem :p Chwila dam ss z tylu monitora i mi powiesz co mam podlaczyc gdzie, bo jestem zero w tym, dopiero dzisiaj konsole dostalem :>
    z góry dzieki za checi.
    [​IMG]
     
  12. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Dobra juz wiem, w kablu xboxa, zrobilem, ale nie mam nadal roz. ustawionej, chyba ze teraz jest wszystko ok i tylko taki obraz bedzie bez kabla hdmi :)
    [​IMG]
     
  13. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    Tu masz wszystko ok, na kablu od strony xbox'a we wtyczne jest suwak, ustaw na "HDTV"
     
    1 osoba to lubi.
  14. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    No dzieki wielkie, na prawde podziwiam was :) Dzieki serdecznie, leci + Teraz od razu lepsza grafika i przynajmiej wszystko widać, a nie to co przedtem, a przy okazji mam dwa pytania.
    1. Jak sprwadzić jaka mam przerobke? Bo kupilem, ale ten ktory sprzedawal nie wie jaka przerobka :p jak sprwadzić? Narazie nie mam nic nagrane pirat.
    2. Wiem, ze bylo wiele razy, ale gdy wlozylem kabel z neta do xboxa chcialem live zarejestrowac to pisalo mi o aktualizacji, kolega mi napisal, ze nie mam robic bo strace przerobke, sam nie wiem, bo nie wiem co to za przerobka, taka wersja to chyba dash 2.015574.0 ;)
     
  15. buteks102

    buteks102 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    203
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oborniki Śląskie
    system->ustawienia konsoli->dane systemowe (na te dane systemowe tylko najedź i nie klikaj to po prawej ci sie wyświetli numer "interfejs główny". To twój dash i nie ma czegoś takiego jak "chyba" :D jeżeli 2.0.15574.0 lub 2.0.15572.0 lub 2.0.14719.0 lub 2.0.14717.0 to nie ma potrzeby aktualizacji. Jest jeszcze wyższy "2.0.16113.0" ale to beta. Jak maż niższy niż 2.0.14717.0 (np. 2.0.14699.0) to zaktualizuj ale na razie tylko do 2.0.14717.0 Nie da się tak łatwo określić jaką ma się przeróbkę. Najlepiej wziąć grę XGD3 i nagrać z topologią na LT3.0. Jak nie odpali to trzeba zrobić i tak lt 3.0 bo nie pograsz w nic nowego :)
     
  16. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Dzieki, mi pisze 2.015574.0 a nie da sie jakos aktualizacji ominac zeby grac live ;/ Bo zawsze mi o aktualizacji wyskoczy, kurde a jest problem, bo jestl np to l2.0 a chcialbym lt 3.0 to jest problem, bo pan ktory sprzedawal, nie zna sie na konsoli i mowil, ze jak przerabial to nie dostal jakiegos kluczu napedu, czyli jesli bym dal do serwisu to oni klucz wezma z dysku? Bo chyba dysk jest orginalny, nawet nie wiem jaki pozdrowionka ^^
     
  17. Kosio

    Kosio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli masz port HDMI w monitorze to dlaczego nie zainwestujesz ogromnej sumy pieniędzy (15 zł) na ten kabel? Obraz powinien być jeszcze lepszy i zero problemów.
     
  18. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    nie odkopuuj tematow, a jesli chcesz tak wiedziec, to nie mialem chwilowo dostepu do miasta, mieszkam na zadupiu:) a już pykam na hdmi ^^
     
Wczytywanie...

Poleć forum