1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola a pad.. diody na konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mateuszek77, Styczeń 29, 2010.

  1. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Witam!
    Mam do was pytanie.Mianowicie mam pada manta do PC ze złączem USB.Dziś próbowałem go podłączyć do konsoli ale nie działał.Więc nacisnołem przycisk synchronizacji.. nie wykrylo go ale diody na konsoli zamiast swiecic lewa ta 1 to swieci drugi po prawej.. a na padzie normalnie po lewej jako 1 pad.. w grach tez wykrywa normalnie jako 1 pad tylko dlaczego na konsoli swieci sie dioda po lewej stronie jako 2 pad? czy da sie to jakos zmienic czy to w niczym nie przeszkadza?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Szpaner94

    Szpaner94 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    468
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A przestaw konsole w inną pozycje. Z pionu w poziom, albo na odwrót.

    Edit:
    W Xbox-ie jest system wykrywania pozycji. Pozwala on określić które diody mają się świecić (tak aby lewa górna zawsze oznaczała jedynkę) i które strefy chłodzenia zastosować, aby nie wiało w podstawę.
     
  4. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    No jak przestawiam to się zmienia tak jak ma byc ale jak poloże ja normalnie tak jak ma stac to dalej druga dioda świeci
     
  5. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    wyłącz konsole i pada włącz i będzie normalnie
     
  6. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    No wlasnie juz ja z pradu wylaczam nawet i dalej.. a do dzis bylo OK
     
  7. Szpaner94

    Szpaner94 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    468
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli że ta jedna dioda się "zacieła" czy co?
     
  8. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    niee.. jak ruszam konsolą z pionu do poziomu to dobrze swieci ta 1 dioda.. ale jak ja postawie to swieci ta 2..poprostu sie tak zmieniają:D


    teraz poruszalem... i zostawilem i swieci ta 1 czyli jest dobrze.. wylaczylem konsole i zobacze za 5min co sie stanie..
     
  9. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    dalej zle... jak ja palcem przechyle do dobrze.. a jak sie uda juz ustawic ja normalnie i dobrze swieci to jak dam wysun naped to sie zmienia znow na 2 diode;[
     
  10. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    wlacz jeszcze raz szukanie pada na konsoli i przy pdzie tym przyciskiem
     
  11. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Pomozcie dlaczego jak ruszam konsolą to sie tak dzieje?
     
  12. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Oki jest juz dobrze.. potrzepałem trochę konsolą i dziala.. od czasu do czasu gdy wysuwam tacke to sie zmieni ale zaraz wraca na swoje miejsce.. czy to jest normalne? mam konsole dopiero tydzien.. moze sie cos stac od potrzepania konsolą?
     
  13. zum51

    zum51 Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kalisz
    Puknij lekko konsolkę po prawej stronie i wtedy przeskoczy :)
    Raz też tak miałem i pukłem i się zmieniło.
    Tylko POWOLI a nie z całej pety pamiętaj!
     
  14. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    juz jest ok...wziołem konsole do reki odpiolem od kabli i potrzepalem i poobracalem o 360 stopni..chyba nic nie powinno sie stac:)
     
  15. zum51

    zum51 Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kalisz
    Nic się nie stanie Xbox bądź co bądź jest wytrzymały :)
     
  16. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Oki teraz ladnie wszystko smiga.. tylko ja np.wylaczam pada i wlaczam go przy wlaczonej konsoli i wysuwam tacke to sie przelaczy na 2 diode ale zaraz wraca na 1 diode i jest OK:) nie wiem czy tak ma byc ale robi sie tak tylko gdy wylacze i wlacze pada i wysuwam naped.. potem jak juz drugi raz wysuwam to jest ok i caly czas swieci sie 1 dioda:)
     
  17. Dzajniak

    Dzajniak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zawsze tak się dzieje. Gdy zmieniasz pozycje konsoli, z pionu do poziomu lub na odwrót, konsola wykrywa to i zmienia diody sama to znaczy, że bez względy na pozycję dioda pierwszego pada będzie górna lewa.
     
  18. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak sie dzieje bo konsola ma wbudowany akcelerometr czyli czujnik ruchu ktory wykrywa polozenie konsoli ogolnie to jak Ci to przeszkadza to poruszaj konsola i bedzie git a jak nie to zostaw nic sie od tego nie stanie
     
Wczytywanie...

Poleć forum