1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola czyta gry jako filmy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lucky3, Czerwiec 13, 2010.

  1. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Mam xboxa 360,przerabiany.O oprogramowaniu wiem tylko tyle że gościu wgrywał mi jakieś dashboard czy coś.Kupiłem dzisiaj grę pirata i konsola chce go uruchomić jako film !?
    Wcześniej czytała piraty elegancko.
    Czytałem na necie że potrzeba zaktualizować firmware konsoli,tylko że ja nie wiem czy mam xtreme czy ixtreme,pojęcia nie wiem jak to sprawdzić.Znalazłem u was na forum jakiś odnośnik ale nie działa.
    Chciałbym zaktualizować ten cały firmware przez pendriva lub płytkę,nie mam połączenie z internetem na konsoli.

    Tylko błagam nie odsyłajcie mnie do szukania po serwisie bo jestem całkowicie zielony a nie chcę czegoś zepsuć

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KZ197

    KZ197 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    SZAFA
    ja się na tym nie znam, mam oryginalny firmware.

    choć na twoim miejscu przerobiłbym konsolę na iXtreme 1.6, bo możliwe że masz starszy firmware i gra po prostu nie chce działać.
    jaka to gra?

    ps: z tego co mi wiadomo to nie ma przeróbki xtreme :) koleś po prostu wgrał ci starą przeróbkę.
     
  4. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kupiłem 3 gry.Dwa dragon age (podstawka i dodatek) i assasina II
    Nie wiem co gościu mi wgrywał ale zdążyłem przejść gta iv assasina i nfs carbona i nic takiego się nie działo

    A żeby wgrać tego iXtreme1.6 to wystarczy coś ściągnąć z neta czy muszę jechać na giełdę żeby mi zrobili.I jak sprawdzić wersję firmware??
     
  5. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jeżeli konsola widzie grę jako film to nie zgadza się wave gry... tzn twoją przeróbka nie obsługuje wave gry... Napisz jaki gry ci działają a jakie nie, wtedy dojdziemy do tego jaki masz iXtreme ;)

    Edit: Po co wprowadzasz kolegę w błąd, najnowszy firmware to LT więc jeżeli ma go aktualizować to nie do 1.6 tylko do LT !
     
  6. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    działają gta iv assasins i nfs carbon a nie działają assasins II i dragon age (dodatek i podstawka)
    tak z ciekawości: co to jest wave
     
  7. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    wave hmmm to rodzaj zabezpieczenia w grze

    a więc działają ci gry do wave 2... assassin 2 i dragon age mają wave 4 więc one ci nie działają, najlepiej jakbyś nagrał sobie jakąś grę z wave 3, wtedy wiadomo byłoby jakiego masz iXtreme
     
  8. KZ197

    KZ197 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    SZAFA
    GTA IV, AC i NFS carbon to są gry nie z 2009 roku.
    DA i ACII to nowsze gry, mówię, że możliwe że gościu po prostu starą przeróbkę wgrał.
    na 99%
     
  9. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha,czyli co mam zrobić?? Mogę ściągnąć najnowszą wersję z neta,przegrać na pendriva i po prostu zaktualizować na xboxie??
     
  10. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Tak można tylko z Dashboardem, ale to nie jego wina tylko iXtreme... poszukaj na forum, jest pełno tematów dot. Przerabiania napędu...
    Albo nowe gry przerabiaj na starsze wave
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wave to wielkosc partycji z update na plycie ;) na oko masz 1.5 lub starsza.
     
  12. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Nagraj grę z wave 3 i będzie wiadomo czy masz 1.6/1.51 czy może 1.5...
     
  13. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie no,to już wolę zainstalować sobie to ixtreme lt.
    Poczytam co i jak i dam znać :D
     
  14. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeszcze pytanko: czy wypalone gry można przerabiać na starsze wave tak by poszły na moim nieszczęsnym ixtreme czy robi się to przed wypaleniem?
     
  15. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Przed wypaleniem... możesz je ewentualnie zgrać na kompa, przerobić i ponownie nagrać
     
  16. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a to szkoda zachodu,mam neta 256 i kompa który ścina się gdy tylko zaczynam coś ściągać :/
     
  17. soul

    soul Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jest specjalny program, w którym można zmienić wave gry żeby działała na starszych przeróbkach. A poza tym płyta Activate.iso nie wystarczy?
     
  18. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale z tego co słyszałem nie można zmienić wave wypalonej płyty :/
    activate.iso działa tylko z1.6 i 1.61 a ja nie wiem jaki mam firmware
     
  19. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  20. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli ściągnę activate.iso dla liteona i nagram na płytę dvd duble lite czy jakoś tak.Do nagrywania takich płyt wystarczy zwykły napęd dvd?? I jeśli mam jednak starszą wersję firmware to czy coś się nie zepsuje z xboxem??

    Lipa, linki powygasały i nie mogę znaleźć innych :/
     
  21. lucky3

    lucky3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie wiedziałem że te płytki dvd dl są takie drogie :/

    Poddaje się,szkoda mojego i waszego czasu,wyślę napęd do profesjonalisty.Znalazłem na allegro taką ofertę: Naprawa flash xbox 360 ixtreme 1.7 Gorzów wlkp (1076961303) - Aukcje internetowe Allegro. Powiedzcie mi czy ten flash iextreme 1.7 lt to ten najnowszy na którym pójdą mi te gry??
    No i mam problem z rozpoznaniem napędu,mam 2 żółte kabelki więc liteon tylko czy v1 v2 czy może v3 bo to się różni cenami przeróbki.

    Pomóżcie jeszcze ostatni raz :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum