1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsola dłużej się włącza po podłączeniu dysku

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez grochu41, Maj 28, 2012.

  1. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Witam! Posiadam konsole Xbox 360 Arcade Jasper. Dostałem ostatnio dysk 20GB. Po podłączeniu i sformatowaniu wszystko działa idealnie.
    Jedyne co zauważyłem, to że konsola dłużej się włącza tj. na padzie migają wszystkie diody, a na konsoli świeci lampka od włączenia. Wszystko stoi tak ok 7 sekund, po czym normalnie się włącza. Przed podpięciem dysku tego nie było. Czy to normalne?

    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Trudno stwierdzić czy w twoim przypadku to normalne.
    Czy wykonywałeś tylko formata ? czy coś jeszcze np. instalacja czegoś. Może aktualizacja konsoli lub coś.
    Jeśli zrobiłeś tylko formata dysku nic więcej to raczej jest rzeczą dziwną by konsola zaczęła dłużej wstawać. Może problem tak naprawdę nie jest związany z dyskiem.
    Zawsze możesz podłączyć inny dysk i go sformatować. Zobaczyć czy coś się zmieni.
     
  4. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Zrobiłem format i na czystym, dysku jest tak samo. Po instalacji gier też nic się nie zmienia :)
     
  5. Fikus Andronikus

    Fikus Andronikus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a nie masz przypadkiem ustawionego zapisu saveów w chmurze?/ ja miałem i lampka migała nawet do 40 sekund przed wylaczeniem....
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Na pewno ma włączony :)
     
  7. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Chodzi o włączanie a nie wyłączanie :) Konsola FAT Jasper zbanowana, nie podłączona do internetu.
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Sprawdzałeś na innym HDD?
     
  9. xavier85

    xavier85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pytanie odnoscnie dysku

    Z góry przepraszam jesli pomylilme dzialy ale jestem tu nowy wiec prosze odrazu o przeniesienie:)
    Kupilem dzis okazyjnie xboxa 360 przy ktorym tylko brakuje tego dopinanego na goze duzego dysku i moje pytanie jest takie czy bez tego dysku nie odpale zadnej gry?? Pytam poniewaz konsola odtwarza CD z muzyka bez problemy ale kiedy wzucilem medal of honor slychac ze CD sie kreci pracuje poczym wyskakuje komunikat "nieznany dysk" czy cos w tym rodzaju;/

    z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jak wrzuciłeś oryginał to okazyjnie kupiłeś ze złym kluczem DVDKEY
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Dysk nie jest wymagany. Wyciągnij klucz napędu z płyty głównej i wgraj LT 3.0.
     
  12. xavier85

    xavier85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam:) dokladnie gre wrzucilem orginalna. Nie bardzo rozumiem co mam wypiac z plyty glwonej i gdzie sie to znajduje, a tym bardziej niewiem jak wgrac to LT 3.0:( 1wszy raz w zyciu mam xboxa:( moglbys mi bardziej wytlumaczyc oco chodzi :)
    dzieki:)
     
  13. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Oddaj lepiej komuś konsolkę i zrobią to za Ciebie. ; )
    Na forum znajdziesz kilka osób, które wykonają potrzebne usługi.
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdź, czy inne oryginalne gry działają.

    http://xboxforum.pl/uslugi-49/poszukuje-osoby-ktora-przerobi-mi-konsole-1537/
     
  15. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Wracając do mojego tematu :D Nie posiadam innego dysku, aby sprawdzić. Może po zainstalowaniu aktualizacji coś się zmieni :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum