1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsola dziala,lecz brak obrazu i dzwieku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez agatina11, Czerwiec 19, 2010.

  1. agatina11

    agatina11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej

    Mam taki problem:

    Nie mam obrazu z xboxa na moim monitorze lcd ani w telewizorze. Konsola dzialala normalnie i nastepnego dnia z rana wlaczyla sie,ale moj monitor i telewizor nie odbieral sygnalu z konsoli. Pozniej udalo sie jakos zlapac obraz, po resecie ustawien obrazu. Dzisiaj grajac nagle zabraklo pradu i xbox nagle sie wylaczyl i po ponownym uruchomieniu konsoli znow pojawil sie ten problem ale reset nie pomgol. Sprawdzalam konsole na dwoch kablach w 2 telewizorach i 2 monitorach i nic. Nie wiem co sie stalo. Nie ma rrod , ale wczesniej miala to naprawiane,wiec moze przyczyna jest dawna usterka. Konsole mam od 4 dni. Czas grania z 3h. Konsola do naprawy/oddania?
    Z góry dzieki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    no padła, to jst normalne po naprawie że pada;). Czemu tak szybko no tak to jest
     
  4. Wonex

    Wonex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Uff!Wydane kasa w błoto tylko żal kasy...No cóż uroki naszego Xboxa...Jeśli by się to raz zrobiło to jeszcze raczej jest szansa że będzie działać ale w twoim przypadku to chyba na wysypisko śmieci albo na półeczkę tak dla wystawy
     
  5. agatina11

    agatina11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no...ale znow dziala, wlasnie sobie gram w assassin creed 2, wiec nie wiem o co chodzi , za czasami lapie a czasami nie...
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  7. djmaxnew

    djmaxnew Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    trzeba jak przy e74 trzeba układ ana/hana wygrzać lub reballing ostatecznie xclampy :D: YouTube - Broadcast Yourself. ale nie polecam bo konsola po przeróbce xclampa na śmietnik
     
  8. GrzeLu7

    GrzeLu7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Gniazdo lub kabel , sprawdź
     
  9. agatina11

    agatina11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie znam sie za bardzo, ale czy ma jakies znaczenie to ze konsola nie jest HDMI a kabel tak?
     
  10. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak możesz podpiąć kabel HDMI do konsoli bez tego wyjścia? :D
     
  11. agatina11

    agatina11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bo podpina się ten kabel do złącza A/V (w konsoli), nie HDMI. HD też przesyła.
     
  13. agatina11

    agatina11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety link sie nie pokazal, no ale kabel jest VGA HD AV , wejscie jest to samo, tez z takim wejsciem mam kabel do telewizora , ktory tez nie lapie sygnalu, chociaz na poczatku, z dwa dni chodzilo dobrze, wczoraj wieczorem tez a dzisiaj rano znow nie lapie...
     
  14. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dociśnij kabel od zasilania, ewentualnie owiń końcówkę taśmą, aby ciasno wchodziła. Możesz winę zasilania potem wykluczyć (jeżeli problem dalej będzie).
     
  15. agatina11

    agatina11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kabel zasilania? dlaczego? jezeli to chodzi o kabel AV (pytam, bo poprostu sie nie znam, jestem nowym uzytkownikiem pechowej konsoli )
     
  16. Dragsiu

    Dragsiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bo trafiają się takie przypadki, że kabel nie jest dociśnięty, przez co przy próbie włączenia xbox wywala rroda, lub poprostu się nie włącza.
     
  17. agatina11

    agatina11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ahh,ok, dzieki za info, ale mi rrod nie wyskakuje i konsola sie wlacza normalnie, wszystko sie laduje, tylko, ze nie ma obrazu ani dzwieku, i czasami po resecie ustawien sie wlacza , ale w wiekszosci prob nie. Dzisiaj rano udalo mi sie ja wlaczyc po czym wylaczylam i od razu wlaczylam zeby sprawidzic czy nadal bedzie wystepowal ten problem i tak, nadal nie ma obrazu i dzwieku nawet jezeli 2 minuty wczesniej byl....
     
  18. Wonex

    Wonex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Może trzeba kupić nowy kabelek AV
     
  19. agatina11

    agatina11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hej, jednak to nie wina kabla bo sprawdzalam na innym kablu i to samo, sprawdzane zostalo na dwoch telewizorach i dwoch monitorach lcd i nic :(:mad:
     
  20. agatina11

    agatina11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i znow dziala video i audio, po zostawieniu konsoli na 10-15minut wlaczonej..
     
  21. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Możliwe że masz coś zwalone na płycie głównej...
     
Wczytywanie...

Poleć forum